De Ligt: 'Speel echt in dienst van Frenkie'

JesseTH, 16-12-2017 om 08:18, 4223 views, De Telegraaf |

Maak kans op jouw Ajax-droom. Vul je lijstje in!

Ondanks het feit dat Ajax zondag tegen AZ weinig verdedigende opties heeft om op te stellen, ziet Matthijs de Ligt er het positieve van in. Hij is de enige overgebleven verdediger uit de vaste basiself en wil dan ook een belangrijke rol op zich nemen.

'Ik denk dat ik dit seizoen al naast acht spelers heb gestaan', begint De Ligt tegenover De Telegraaf. 'De samenstelling verandert telkens. Maar voor mij is het gewoon zaak om er dan met de andere jongens te staan. Ik heb vertrouwen in mezelf en mijn teamgenoten. Mitchell Dijks heeft het na het uitvallen van Max (Wöber, red.) goed gedaan.'

Aan zijn huidige partner, Frenkie de Jong, probeert de verdediger complementair te zijn. 'Ik speel echt in dienst van Frenkie, weet wat hij kan en probeer me daaraan aan te passen. Hij is opbouwend echt een meerwaarde voor ons en verdedigend voert hij zijn taken goed uit. Het is voor mij zaak meer mijn momenten uit te kiezen om te gaan. Soms moet ik de controle houden.'

Als enige echte pure verdediger in het hart van de defensie, wordt er wel wat extra's verwacht van de jongeling. 'In de coaching heb ik een belangrijke rol gekregen. Daar maak ik stappen in en dat is een goede ontwikkeling. Het is een beetje de omgekeerde wereld dat ik nu het voortouw moet nemen, maar dat is niet per se slecht. Ik geniet er ook wel van dat ik mijn verantwoordelijkheid kan pakken.'

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Tecmessa
Ik vind De Ligt zó goed. Ik snap niet dat niet Ajacieden nog zo kritisch zijn op deze jongen: ook al ben je blind dan nog kan je zien dat deze jongen pure klasse heeft.
1 0
gi0vanni
Het is inderdaad een supertalent, maar dat wil niet zeggen dat we zijn punten van verbetering niet mogen noemen. Hij kan denk ik in de toekomst zo naar een topclub maar daar is het nu nog te vroeg voor.

Ik hoop dat als Dijks en Zeefuik spelen ze netjes met de Ligt van achter blijven want het zwakke punt is vandaag onze verdediging.
0 0
insectenverdelg
Ben bang dat AZ de Jong heel snel heel vast gaat zetten.
1 0
0164AFCA
Ja, dat zag je ook bij Excelsior. Het is nu zaak om je tactiek erop aan te passen.
1 0
insectenverdelg
Voordeel is dat je met schone wel weer meer voetbal krijgt op het middenveld dan met Siem de Jong. Daarnaast staat vd Beek ook weer op de plek waar hij liever speelt.
0 0