De Ligt: 'Frenkie's kopkracht wordt onderschat'

NielsE, 15-12-2017 om 16:17, 4603 views, Ajax Life |

Het nieuwe uitshirt van Ajax is bekend! Bestel hem nu!

 

Frenkie de Jong speelt sinds een aantal wedstrijden in het hart van de verdediging naast Matthijs de Ligt. De jonge verdediger van Ajax is tevreden met de van origine middenvelder aan zijn zijde. De Ligt heeft geen enkel probleem met het feit dat hij volledig in dienst moet spelen van De Jong, stelt de talentvolle verdediger in gesprek met Ajax Life. 

'Ik speel echt in dienst van Frenkie. Hij is opbouwend echt een meerwaarde voor ons en doet zijn verdedigende taken ook goed. Ik moet nu echt mijn momenten kiezen, kan niet zomaar mee naar voren gaan', begint De Ligt. 'Het is voor Frenkie ook niet logisch om alleen achterin over te blijven, dus soms moet je voor controle kiezen. Ik heb het inschuiven ook onder de knie, maar ik doe het vaker als Veltman naast me staat.'

De Ligt gaat vervolgens in op het strijdplan tegen AZ komende zondag. 'In principe sta ik op de spits en moet Frenkie de nummer tien van de tegenstander afstoppen. Dat hoeft geen groot probleem te zijn. Frenkie’s kopkracht? Ik denk dat die wordt onderschat. Er zijn genoeg verdedigers klein en slim, daar is hij er ook eentje van. Ik probeer Frenkie te coachen om voor de spits te gaan staan, zodat ik een beetje word ontlast.'

  • Bekijk ook
Delen!
Tags
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
FlyingDutchMan
Onze nieuwe Frank Rijkaard!
2 0
Pauw
“Ik speel in dienst van”: ‘t wordt die jongens teveel ingeprent. Neem Donny gister: veel breed en terug omdat hij zogenaamd moet ‘controleren’. Positioneel ja, passing nee.
0 -3
Turbo
Donny mist ook simpelweg handelingssnelheid en fijne techniek. Scoort in die facetten veelal zesjes waardoor spelen op 6 of in de drukte moeilijk voor hem is. Meer een aanvullende speler dan de grote man of architect van je elftal.
1 -1
Pauw
Deels eens. Tis ook instelling. Zesjes vind ik overigens net wat te mager. Dan moet jij Klaaasen onvoldoendes geven.

Vind m ook beter als ie lekker kan draven.
0 0
Bobbaasje
Weghorst gaat het moeilijk krijgen.
0 0
Redrum
Frenkie en Matthijs samen centraal is puur goud.
1 0
77joep88
tegen psv kon luuk de jong vrij koppen in de laatste minuten. Gister tegen excelsior was dit ook het geval. Frenkie is zeker een meerwaarde voor ons team, maar ik zou de kopduels in de 16 niet aan hem overlaten.
1 0
RaynoFischer
Dat moet je tegen Weghorst niet te vaak doen idd.
1 0
Suarez16_
Zag laatste dat Frenkie 75-80 procent van zijn persoonlijke duels wint. Dat verbaasde mij wel een beetje.
0 0
Champy
Als je als ploeg voldoende druk zet, kan je zo'n percentages halen.
0 0
wolterx
+ gewonnen dribbels telt mee als gewonnen persoonlijk duel, ik Frenkie zijn geval tikt dat al snel aan.
0 0