Jonk over Nouri: 'Zag in hem nieuwe Iniesta'

giobelloni, 15-12-2017 om 13:09, 6715 views, The Guardian |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

Wim Jonk heeft ooit eens tegen Abdelhak Nouri verteld dat hij hem zag als de nieuwe Andres Iniesta. Dat vertelt de oud-Hoofd Jeugdopleiding van Ajax in een interview met The Guardian. Ook vertelt Abderrahim Nouri over Appie’s connectie met Barcelona.

Bij Ajax was er altijd het gevoel dat Appie de top zou bereiken. Jonk kan zich het moment nog goed herinneren waarop hij dat duidelijk maakte aan Appie. 'Na een wedstrijd in de Youth League moest Appie namelijk weer meedoen met O19 in plaats van Jong Ajax, wat ervoor zorgde dat Appie eigenlijk niet wilde spelen.'

'Hij speelde echter toch en maakte een geweldige goal en gaf twee assists. Een paar dagen daarna kwam hij zijn excuses aanbieden en omhelsde hij mij. Ik zei toen: Appie, doe je ogen open. Voor mij, met je techniek en kwaliteit, ben jij de nieuwe Iniesta', aldus Jonk.

Volgens Abderrahim was die connectie met Barcelona er altijd wel. 'Ze zeiden altijd dat hij het Barcelona-DNA had. Ze hielden echt van hem bij Barcelona. Soms bezocht mijn vader een wedstrijd daar en dan kende iedereen hem. Dan zeiden ze: "Dat is de vader van Nouri!"'

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
flavente
Vind het niet zo relevant om te speculeren hoe goed hij kon worden. Of nouri alleen bij Ajax zou slagen of een internationale topspeler, het maakt niet uit. We missen je hoe je was.. elke dag. Nouri was gewoon een oprecht trotse Ajacied en genoot net zoveel van Ajax als wij de fans. Die oprechtheid, blijdschap en nederigheid kom je nog maar weinig tegen in een wereld waar geld en status regeert. Daarom is het gemis en verdriet ook zo groot. Iedereen gunde nouri het succes en zijn grote droom om bij zijn grote liefde ajax door te breken. Elke herinnering is nog pijnlijk. Ik hoop dat we dit jaar de titel pakken. Hij is voor jou Appie!
2 -2
korem
Ongelofelijke klote situatie is het ook vooral voor de familie, voor hun is elke dag weer een nieuwe klap als ze de kamer van nouri binnen lopen. Ik kan ook goed begrijpen dat de spelers van Ajax er ook nog steeds moeite mee hebben, je kan dit ook niet zomaar een plaatsje geven aangezien hij nog steeds leeft en er hoop in je zit dat er nog een wonder gebeurd, misschien ook tegen beter weten in. Stay strong appie en familie ❌❌❌
1 -1
Dennis1964
#StayStrongAppie ❌ ❌ ❌
2 -1
Wzawzdb1997
weer tranen in me ogen wil dit echt niet meer lezen of zien hoe mooi het ook is kan me er gewoon niet bij neer leggen ... staystrongappie
3 -1
JanTa
Over hoe goed Nouri zou zijn geworden daar kan je jammer genoeg alleen maar over gaan speculeren maar hij was wel een uitzonderlijk groot talent.
3 -1
Redrum
Ik heb al jaren gedacht dat er nooit een mooiere titel qua emotie zou zijn dan nummer 30, maar als we dit jaar alsnog nummer 34 pakken voor Nouri gaat die het wel overtreffen voor mij.
6 -1
Ardoe
Doe maar gewoon ff niet meer zulke berichten ok? Het is al triest genoeg en weten allemaal wat voor talent t was.
2 -4
Bram410
Precies wat ik altijd zij, Nouri de nieuwe Ineasta! Ben er van overtuigd dat hij de absolute top zou halen. Zeer verdrietige situatie. Denk nog steeds vaak aan hem, de kans is heel klein maar ik hoop op een wonder.
2 -1
Beretta
Zeer verdrietige situatie, ik kan het nog steeds niet helemaal geloven :(
3 -1
Bobbaasje
Kevin-Prince Boateng en Mario Balotelli worden gezien als koppige-jongens, maar wel jongens met een goed hart om Nouri eerbetonen. Die zagen waarschijnlijk (net zoals wij) dat Appie een hele grote speler kon worden in de voetballerij. In de Youth League en zijn debuut in de Europa League tegen Panathinaikos, zag je echt zijn klasse ervan af spatten. Vooral de wedstrijd tegen Paris Saint-Germain in de Youth League vond ik hem echt geweldig.

We gaan je missen op het veld, maar niet in onze gedachtes. StayStrongAppie!
3 -1
3*stars*3
Pijnlijk dit...
3 -1
Loek14
Zo ongelofelijk triest wat er gebeurd is. Krijg weer kippenvel als ik dit stuk lees
4 -1