Bijl stopt bij De Dijk voor trainerschap bij Ajax

giobelloni, 14-12-2017 om 13:10, 9924 views, Het Amsterdamsche Voetbal |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

ASV De Dijk-keeper Stan Bijl stopt in de winterstop met voetballen om meer tijd te steken in zijn trainerschap bij Ajax. Dat bevestigt Bijl tegenover Het Amsterdamsche Voetbal. Hij is dit seizoen al de derde keeper die stopt bij de amateurs. 

De voornaamste reden is dat de 22-jarige doelman het keepen en het coachen moeilijk kan combineren. 'Ik heb het te druk bij Ajax. Op zaterdag moet ik continu vliegen naar de club en daardoor ben ik de afgelopen weken zelfs een paar keer te laat gekomen. Ook na de winterstop zou dat zo zijn.' Daarnaast is Bijl, naast keeperstrainer van de onderbouw, trainer van de O13-2. 'Die spelen rond het middaguur en dat is lastig te combineren.'

Bijl is echter niet de eerste keeper die voortijdig zijn spullen inlevert bij De Dijk. Ook Theo Zwarthoed (overstap naar Excelsior) en Jeroen Verhoeven (gestopt) maakten eerder dezelfde keuze. 'De chaos bij de club heeft ook een beetje meegespeeld. Op deze manier heb ik er geen zin meer in.' Zaterdag tegen vv Katwijk speelt Bijl zijn laatste wedstrijd voor De Dijk. 

Alleen vandaag, gratis naam- en nummer bedrukking in de Ajax-shop!

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
gi0vanni
Hij gooit het bijltje er bij neer.
0 0
Fredschuit1
Destijds een goede mee voetballende keep. Komt uit een lichting waar alleen Menig, Riedewald, Acolatse het tot 'prof' hebben gehaald. Schoot destijds de winnende penalty binnen bij de future cup tegen Barca in een bizarre penaltyreeks. Bij Barca heeft naar mijn weten alleen Munir het gered tot prof..
0 0
Champy
Riedewald is een jaar jonger.

In dezelfde lichting had je nog Becker, Kishna, Warmerdam en Tete als je het over profs hebt. Xavier Mous hebben we ook nog rondlopen in het tweede.
0 0
Fredschuit1
Becker was ik idd vergeten maar Kishna, Tete Warmerdam waren naar mijn weten een lichting verder. Kan er naast zitten, hoor. Kishna was bijvoorbeeld heel lang uit de roulatie die periode.
0 0
Champy
Allemaal v 95.
0 0
Red Devil
Ook die kakkerlak voorzitter is opgestapt samen met de rest van het bestuur.
5 0
Jos1983
In twee maanden is er bar weinig meer over van die Ambitieuze tweede profclub van Amsterdam...
8 0