Dani's eDivisie: De weg naar het FeWC

giobelloni, 12-12-2017 om 12:05, 3398 views, AS, eDivisie |

Koop nu jouw wedstrijdsjaal voor de halve finale van de Champions League tegen Tottenham!

Dani Hagebeuk heeft in de achtste speelronde van de eDivisie de topper tegen PSV verloren. Tegen wereldtopper Ali Riza Aygun van PSV werd het 1-4 in het voordeel van de Eindhovenaren. Dani kwam nog wel op voorsprong, maar wist deze helaas niet vast te houden.

Opstelling Ajax: De Gea, Valencia (IF), Azpilicueta (IF), Ramos, Marcelo, Pogba, Gullit (Icon), Vieira (Icon), Messi, Suarez, Ronaldo.

Opstelling PSV: Neuer, Walker, Ferdinand (Icon), Boateng, Alaba, Pogba, Vieira (Icon), Vidal, Bale, Benzema, Ronaldo.

Dani wist van tevoren al dat het duel tegen Ali een moeilijke zou worden. De Brabander bezat voorafgaand aan de wedstrijd de vierde plek en staat in de eSports-wereld bekend als een absolute topspeler. Het was dan ook niet vreemd dat Dani blij was toen hij binnen vier minuten de scoren opende. Dani had in de eerste helft dan ook het betere spel. 'Na de 1-0 had ik nog het gevoel dat ik naar de 3/4-0 zou kunnen uitlopen. Toen paste hij zijn opstelling aan en direct daarna maakte hij de 1-1. Dan maakt hij vlak na rust ook de 2-1 en daarna ben ik er niet meer aan te pas gekomen.'

Zo kunnen we wel stellen dat Dani zich kan gaan richten op de Xbox-competitie. Ajax is op de ranglijst namelijk gezakt naar de veertiende positie met tien punten uit acht duels. Dani heeft op zijn social media al aangegeven hoe dat komt. Daar legt hij namelijk uit dat de meesten potten van de eerste seizoenshelft zijn opgenomen in de eerste drie weken na de introductie van FIFA 18. Inmiddels heeft de eSporter van Ajax de weg naar boven ingezet.

En dat moet ook wel want binnenkort staat de FUT Champions Cup #1 op het programma. Dit toernooi is de eerste mogelijkheid om je als eSporter te plaatsen voor de FIFA eWorld Cup playoffs, waar de spelers zich kunnen kwalificeren voor het hoofdtoernooi. Dani kwalificeerde zich door 154 van de 160 wedstrijden in november te winnen. Maar in december is Dani nog niet terug te vinden in de top 100 van de FUT Champions.

Ajax eSports heeft daarom iets bedacht om niet alleen Dani, maar ook Koen voor te bereiden op de grote toernooien die eraan gaan komen. Iedere woensdag om 15.00 uur wordt er namelijk een 'Training Day' georganiseerd. Hierin spelen de eSporters van Ajax vriendschappelijke wedstrijden tegen andere eSports clubs, zoals recent tegen Legia Warschau. Deze week zit dus weer vol met eSports; woensdag de Training Day en donderdag speelronde negen van de eDivisie tegen Excelsior.

Giovanni Belloni (Twitter; giobelloni | e-mail: g.belloni18@gmail.com

  • Bekijk ook
Delen!
Tags
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
AIR-S
En nu nog even wachten op Oliviera zijn haat comment :)
1 0
NwankoPetterson
Wederom een zeer boeiend artikel over iets wat ons allemaal aan het hart gaat, computerspelletjes!
3 -1
Ajax27
haha het interesseert mij idd ook geen kut. Zal wel een generatie dingetje zijn. Ach als de 10-16 jarige deed helemaal geweldig vinden en er is een commerciële markt voor, tja why not.
1 0
JesseMKB33
In de titel staat al eDivisie.... Als dat je blijkbaar niet interesseert, klik je er lekker niet op. Zou het raar vinden als je elk Artikel heel interessant zou vinden.
1 -2
NwankoPetterson
Het hoort hier niet thuis. Het heeft net zoveel met voetbal te maken als Tetris spelen in een Ajax shirt.
2 -1
Babayaka
hehehehe tertris in een ajax shirt, wel een goeie vergelijking trouwens.
Als ze nou nog eens met de werkelijke teams speelde, in elk team zitten dezelfde spelers zoooo saai..
2 -1
JesseMKB33
Als je iets niet snapt, is het voor iedereen beter dat je er niks over zegt.
1 -3
NwankoPetterson
Omdat ik vind dat het niks met voetbal te maken heeft wil dat niet meteen zeggen dat ik het niet snap..
0 0