'Rendement van Bandé niet vol te houden'

ArthurV, 11-12-2017 om 18:30, 15293 views, |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

Met Hassane Bandé heeft Ajax een multifunctionele speler binnengehaald met een hoog rendement. Dat blijkt uit een analyse van Sam Planting, analist van Voetbal International.

Bandé speelde tot dusver slechts 959 minuten in de competitie, maar was daarin al behoorlijk productief. 'In deze schaarse hoeveelheid speeltijd heeft Bandé daarentegen een tamelijk verpletterende indruk achtergelaten', vertelt Planting. 'De negentienjarige linksbuiten staat met acht doelpunten tweede op de topscorerslijst van de Jupiler Pro League. Dit terwijl de vier andere spelers met minimaal acht doelpunten elk minimaal 250 minuten meer op het veld stonden dan Bandé.'

Ondanks de hoge productiviteit van Bandé, verwacht Planting niet dat de Burkinees dit nog lang zal gaan volhouden. 'Hij steekt momenteel in een bloedvorm, met een scoringspercentage op zijn schoten van bijna dertig procent. Een rendement dat niet vol te houden lijkt, als je beseft dat de Messi’s en Ronaldo’s van deze wereld historisch gezien tussen de vijftien en twintig procent van hun doelpogingen in goals omzetten.'

Daarnaast beschrijft Planting Bandé als een multifunctionele speler. 'Ook is Bandé inzetbaar op andere posities dan linksbuiten; zo speelde hij dit seizoen al enkele malen als tweede spits en wisselt hij binnen wedstrijden geregeld van positie met de rechtsbuiten. Deze veelzijdigheid prees Marc Overmars bij de bekendmaking van de transfer.' Volgens de analist heeft Ajax met Bandé een heel ander type voetballer dan Amin Younes binnen gehaald. 'een dribbelaar met een volledig andere stijl dan de fijnbesnaarde Younes. Waar de Duitse linksbuiten zich uit de kleinst denkbare ruimtes kan dribbelen, heeft Bandé daar juist moeite om de bal onder controle te houden.'

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
eros
Dan zal Younes tot de zomerstop veel moeten spelen, een goed WK moeten spelen,... dan kunnen we hem misschien nog kwijt voor 15 tot 20 miljoen.

Hopen dat Neres blijft. Dan hebben we Neres, Kluivert en Bande. Lekker hoor,....
Hopen dat Dolberg nog gaat draaien, en anders hopen op de genoemde 50 miljoen of meer.
Dan kan Bande of Kluivert de spits in.

Die Romero die in verband wordt gebracht met PSV is ook een talentje hoor. En 10 miljoen voor zo iemand vind ik niet veel, haal je er dubbel en dwars weer uit. Kunnen we hem ook niet halen??
1 -1
Meconium
Waarom wil je dat Ajax al z'n spelers gaat verkopen? Om nog meer geld op de bank te krijgen? Younes kan ik nog begrijpen, die wil zelf weg en we hebben straks genoeg goede opties op LB, maar waarom Dolberg?
0 0
KevinDurant
Younes zit alleen bij Duitspand omdat Reus constant geblesseerd is, dat is de enige reden. Draxler en Julian Brandt staan nog voor hem, hij is principe de vierde keuze als linlsbuiten.
0 0
afca4eva
Als Dolberg blijft spelen zoals hij nu doet mag je in je handjes wrijven als hij maximaal de helft van die 50 miljoen opbrengt.
1 0
ajax4ever01
Dat betekent dus langzaamaan het einde van Younes bij Ajax
1 0
DirkvanDam
geruchten gaan dat younes op weg is naar psv.......?..... zou belachelijk zijn....
2 -2
RaynoFischer
Lol denk het niet, maar ze mogen hem hebben hoor :p
1 -1
didierajax020
Is dit serieus? Haha
0 0
DirkvanDam
stond op Facebook? haha ha.... maar zou zomaar kunnen..... younes is een goede voetballer die ruimte nodig heeft. dat heb je bij psv meer dan ajax... zou er dus niet van verschieten.
0 -2
DannTheDon020
Younes is juist een voetballer die het van de kleine ruimte nodig heeft, niet met zeeen van ruimte, want daar heeft ie de pace niet voor. Weet niet wat jij allemaal uitkraamt haha
1 0
Rinus M.
Gedurfde aankoop van Overmars, alle hulde. Lachwekkend dat velen hier nog steeds blijven zeuren om goede ervaren spelers die bereid zouden zijn om in Amsterdam de bank warm te komen houden.
0 -1
Gerard36
wat ik van de trainer van mechelen heb begrepen heeft hij ook hele goeie wedstrijden als centrumspits gespeeld. zal me niks verbazen als ajax hem voor deze positie gehaald heeft
3 -2
ram
Nou, dat zou mij wel verbazen. Ik neem aan dat we nog wel even genoeg hebben aan Dolberg, Huntelaar en Cassierra (eventueel daarna Sierhuis ook). Uiteraard kan hij daar natuurlijk wel spelen als Dolberg bijvoorbeeld in hele slechte vorm is en als Kluivert juist in topvorm is ofzo. We gaan het zien. Maar hem gehaald voor de spitspositie: nee, lijkt me niet.

Voor de flanken hebben we te weinig. Deze man zal Younes gaan opvolgen. Ik vind het alleen wel 'jammer' dat Kluivert nu net begin te draaien. Ik hoop dat we volgend seizoen lekker Bandé, Neres en Kluivert kunnen rouleren.

De 4e man voor de flanken mag wat mij betreft een wat meer ervaren aankoop zijn die niet veel hoeft te spelen, dan kun je Cerny lekker verhuren zodat hij wél een keer veel op niveau kan gaan spelen.
3 0
Ajax4life16
Alleen jammer dat hij komt nét nu we eigenlijk onze 2 buitenspelers voor nu en de toekomst hebben gevonden in Kluivert en Neres. Maar goed, het geld word in ieder geval geïnvesteerd, en 9,5 miljoen is niks vergeleken met wat we binnen krijgen normaal gesproken.
4 0
Ajaxbrl
Je moet meer dan 11 goede spelers hebben..
4 0
RaynoFischer
Klopt anders krijg je straks hetzelfde gezeur als met de backs.
4 0
Raydo
Zolang Kluivert zijn contract niet heeft verlengd is het maar de vraag of hij de toekomst is op de linkerflank.
3 -1
Mikee
Is qua rendement sowieso beter dan Younes. Zojuist wat bekeken van hem op YouTube, zie er naar uit om hem bezig te zien!
7 0
FlyingDutchMan
Vind hem wat weg hebben van Arouna Kone, hou wel van dat soort spelers!
1 0
zuidzuid
Suarez was er ook zo 1. Frommelaar

Is ook niet verkeerd geeindigd.
0 0
RaynoFischer
Dat is ook niet zo moeilijk :p
5 0