'Vraag wat Cassierra in winterstop gaat doen'

giobelloni, 06-12-2017 om 13:55, 6813 views, FC Afkicken | Er is een nieuwe collectie voor Champions League-artikelen.

Kaj Sierhuis is qua speelminuten dit seizoen afhankelijk van wat concurrent Mateo Cassierra gaat doen. Dat vertelt hij in een interview met FC Afkicken. Daarnaast kijkt hij terug op de verloren topper uit bij NEC.

Vanaf het begin van het seizoen is Mateo Cassierra de vaste spits van Jong Ajax. De Colombiaan is Jong Ajax' topscorer in de Jupiler League, maar door een blessure wordt hij op het moment vervangen door Sierhuis. De 19-jarige spits is dan ook nog niet zeker hoeveel speeltijd hij nog zal krijgen dit seizoen. 'De vraag is hoe het met Mateo gaat, wat hij in de winterstop gaat doen. Ik moet zelf zorgen dat ik fit blijf en veel ga spelen. En dan zoveel mogelijk goals meepikken.'

Over de wedstrijd tegen NEC zegt Sierhuis dat de ploeg ervaring tekort kwam. 'De wedstrijd tegen NEC is gewoon een topper, er zijn weinig ploegen die winnen in Nijmegen. We hebben daar als ploeg wel goed voetbal laten zien, kwamen nog met 0-1 voor, maar we speelden met een jonge ploeg. Dan is het zaak om eigenlijk nog minimaal tien minuten die voorsprong vast te houden. Maar dan krijg je daarna snel twee doelpunten tegen en toen werd het lastig.'

  • Bekijk ook
Delen!
Tags
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Horrontelli
Ik vind Cassierra een betere voetballer maar in het eerste komt hij tekort. Sierhuis ook maar die zou als pinchhitter wel iets los kunnen maken in het laatste kwartier met zn werklust en killersmentaliteit.
0 0
ram
Lijkt me overduidelijk dat Cassierra verhuurd moet worden aan een middenmotor. Dat was bij de komst van Huntelaar al overduidelijk... Maar okay.
En Sierhuis eerste spits in Jong Ajax.
0 0
Suarez16_
Vind Sierhuis in de 16 overtuigender dan Matteo. Zou Matteo verhuren aan groningen ofzo.
4 -6
Dexy
Twee verschillende soorten spitsen. Sierhuis is een type Huntelaar: goede schotkracht, sterk in de lucht, anticipeert op ballen vanaf de zijkant, gedijt het beste in de 16.

Cassierra is daarentegen meer een meevoetballende spits: zakt veelvuldig uit naar het middenveld, heeft het vermogen om iemand anders in stelling te brengen, betere passing etc. Moet zeggen dat Mateo zich wel sterk heeft ontwikkeld, want toen hij begin vorig jaar hier kwam, was hij aan de bal echt stukken minder. Misschien heeft hij die kwaliteiten toch vorig jaar bij Jong Ajax geleerd, aangezien dat team vaak in bijzonder kleine ruimtes speelde (ingravende tegenstanders).
5 0
Ajacied0343
Mateo is juist dodelijk, maar komt er minder door zijn andere speelstijl, vind Cassiera juist wel heel technisch en snel, maar lijkt soms wat lui

3 -1
Suarez16_
Klopt. Cassierra kan beter een jaar naar een subtop/middenmoter gaan voor zijn ontwikkeling.
2 -7