'Ajax 1 halen, dan wereldkampioen met NL'

giobelloni, 05-12-2017 om 11:40, 11177 views, Ajax.nl |

Maak kans op jouw Ajax-droom. Vul je lijstje in!

Donny Warmerdam en Hossein Zamani begonnen ooit samen in de E2 van Ajax en leerden elkaar daar kennen. Nu spelen de twee 15-jarigen samen in Ajax O17. In gesprek met Ajax.nl praten zij over hun persoonlijke ontwikkeling en hun dromen voor de toekomst.

Aan het begin van het seizoen zag het er nog niet naar uit dat de twee hun wedstrijden in hetzelfde elftal zouden spelen. Warmerdam begon het seizoen namelijk in de O16 en maakte gaandeweg de overstap naar de O17. De middenvelder legt zelf uit waarom hij niet net zoals Zamani gelijk in de O17 begon. 'Hossein is wat verder en daarom sneller doorgeschoven dan ik, maar nu voetballen we weer samen.' Warmerdam omschrijft zijn teamgenoot als technisch, met een goed schot. Ook Zamani heeft lovende woorden over voor zijn ploeggenoot. 'Donny is een baas. Hij kan het overzicht goed bewaren en coacht iedereen. Hij is gewoon een goede speler.'

Alhoewel beiden pas vijftien jaar zijn, hebben ze toch hun dromen/doelen al gesteld. Vooral Zamani legt de lat hoog voor zichzelf. 'Ik wil Ajax 1 halen, daarna wil ik de beste speler ter wereld worden en wereldkampioen worden met het Nederlands elftal, dat lijkt me heel mooi', aldus Zamani die ook zijn doelen voor de korte termijn al heeft. 'Debuteren in Ajax O19 en kampioen worden, dat zijn mijn dromen voor dit jaar.'

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
ST
Heerlijk dat zelfvertrouwen
0 0
koenos1
Die Zamani is echt een heerlijke voetballer!
0 0
Champy
Kleine correctie in de tekst. Ze begonnen niet samen in de E2. Zamani is er gewoon bijgekomen in de E2. Warmerdam begon namelijk in de F1 van Ajax.
0 0
Onpartijdig
Hoe doet Zamani het? Je hoort er toch iets minder van dan voorgaande seizoenen heb ik het idee.
0 0
trodat4030
Lijkt de laatste weken weer iets van z'n flair terug te krijgen. Heeft lang stil gestaan. Te lang naar mijn mening. Misschien te vroeg doorgeschoven waardoor hij téveel op z'n tenen moest lopen. Ik kreeg ook het idee dat hij met zichzelf worstelde, teveel dingen die hij normaal gesproken moeiteloos deed, mislukten opeens en hij lijkt me daar wat gevoelig voor. Dan lukt er steeds minder en lijkt het snel bergafwaarts te gaan. Ik hoop dat hij nu de weg omhoog weer gevonden heeft en hij naast z'n oude niveau, ook het plezier weer terugvind. Ik denk dat dat laatste (plezier) het eerste (niveau) ook flink bevorderd, namelijk.
0 0
FlyingDutchMan
Klopt, vraag me wel af of Zamani genoeg snelheid heeft om het eerste als buitenspeler te halen. Bij gebrek aan zal hij dat met acties moeten combineren, juist daar liep hij de laatste tijd op vast.
0 0
Champy
De vraag is eerder of ie genoeg diepte in z'n spel heeft. Hij wil altijd de bal in de voeten hebben.
0 0
Chesterson93
Mag van mij wel op 10 belanden in de toekomst.
0 0
mistermiyagi
Was bij Kluivertje ook zo, heeft een periode van middelmaat gekend.
Tot hij explosief begon te groeien in zijn ontwikkeling en in de breedte.
1 0