Dani's eDivisie: 'Moest wennen aan gameplay'

giobelloni, 04-12-2017 om 15:40, 6655 views, AS, eDivisie |

Maak kans op jouw Ajax-droom. Vul je lijstje in!

Dani Hagebeuk heeft in de zevende speelronde van de eDivisie de topper tegen FC Twente gewonnen. Tegen wereldtopper Tony Kok van FC Twente werd het 3-2 in het voordeel van Ajax. Het was dit keer Dani die in de allerlaatste minuut de winnende treffer wist binnen te schieten.

Opstelling Ajax: De Gea, Valencia (IF), Azpilicueta (IF), Ramos, Marcelo, Pogba, Gullit (Icon), Vieira (Icon), Messi, Suarez, Ronaldo.

Opstelling FC Twente: Buffon, Walker, Ferdinand (Icon), Maldini (Icon) Alex Sandro, Mané (AW), Vieira (Icon), Petit (Icon), Neymar, Gullit (Icon), Mbappé.

De overwinning van Dani op Tony betekent niet alleen dat Ajax van de elfde naar de achtste plaats stijgt, maar ook dat Dani Power Player van de Week is geworden in de eDivisie. Presentator Simon Zijlemans en 'analisten' Koen Weijland en Raoul de Graaf spraken live in de uitzending met de man die Tony met 3-2 wist te verslaan.

De hamvraag was natuurlijk hoe het kwam dat Dani zo slecht begon aan de competitie. 'Het was de afgelopen weken erg lastig inderdaad', begint de 19-jarige Dani. 'Je wordt vorig kampioen, wint alle zeventien wedstrijden en dan staat er weer een nieuwe editie van FIFA voor de deur, waarbij je in een korte tijd moet wennen aan de nieuwe gameplay. Dan speel je in het begin tegen een paar toppers om te oefenen en dan merk je meteen al dat het wat stroef loopt. Dat is lastig, maar daar moet je mee leren omgaan.'

Toch denkt Dani dat het niet alleen maar wennen was, volgens hem kwam er ook een portie pech kijken bij de wedstrijden waarin hij puntenverlies leed. 'Het is ook niet zo dat ik telkens heel hard verloren heb. Het was telkens in de laatste minuut dat ik een winnende treffer of gelijkmaker tegen kreeg. Dan sta je gewoon ineens een stuk lager op de ranglijst en dan is het ook heel moeilijk om je te herpakken.'

Maar Dani is geen opgever en hield altijd het vertrouwen. 'Ik weet dat het niveau er is, dus geloof blijf ik altijd houden, maar op een gegeven moment denk je ook: het blijft maar gebeuren. Dan weet je dat je het moet omkeren, omdat je bij de grootste club van Nederland speelt, waar je moet presteren. Helemaal als je vorig seizoen alles hebt gewonnen.'

Daarom was daar die enorme ontlading na de winnende 3-2 in de laatste minuut. 'Ik was heel erg opgelucht, want dit is wel het moment om een reeks te pakken om te gaan winnen. Tony en ik waren vorig jaar de enige Nederlanders die op de grand finals van het WK waren. Dat maakt ons ook de twee beste Nederlanders van dat moment. Dus ik wist dat hij mijn grootste concurrent zou zijn. En als je die wedstrijd tegen hem wint dan weet je dat je de anderen ook kan pakken.'

Ook al lijkt de stijgende lijn nu te zijn ingezet, het PlayStation-kampioenschap is nog behoorlijk ver uit zicht. Toch geeft Dani zich nog niet gewonnen. 'Zolang er nog een mogelijkheid is kijk ik altijd naar het kampioenschap.' Maar als Dani nog kans wil maken moet ook de aankomende topper tegen PSV worden gewonnen. De Eindhovenaren staan momenteel op de vierde plaats en zijn zelf ook nog vol in de race voor het Playstation-kampioenschap. De eDivisie-wedstrijd tegen PSV is woensdag vanaf 16.00 uur te zien op FOX Sports.

Giovanni Belloni (Twitter: giobelloni | e-mail: g.belloni18@gmail.com)

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Morrissey
FIFA is echt tof spel. Spel sinds kort online en dat is vele malen anders als tegen de PlayStation. Mijn waardering naar deze jongens is zeker gestegen.
1 -1
Kibbahimovic
Bizar knappe prestatie
0 -1