1900: 'Heel veel te danken aan Davy'

BartVeenstra, 30-11-2017 om 17:05, 4670 views, 1900 Magazine |

Shop nu het nieuwe Ajax-uitshirt 2020-2021!

Ajax-middenvelder Donny van de Beek is voormalig Ajax-captain Davy Klaassen heel dankbaar. Dat laat hij weten in de nieuwe 1900 Magazine, die sinds vandaag (donderdag 30 november) in de winkels ligt.

Van de Beek vertelt in het interview uitgebreid over Klaassen. 'Ik heb heel veel te danken aan Davy', vertelt de jongeling. De Nijkerkervener spreekt ook over de eerste seizoenshelft, zijn debuut in Oranje en het drama met zijn boezemvriend Appie Nouri.

Wat kunnen we verder verwachten in het nieuwe 1900 Magazine? Onder meer het Ajax-kerstrapport. Hoe staat de ploeg van trainer Marcel Keizer er bijna halverwege het seizoen voor? Kenners oordelen en de spelers worden langs de meetlat gelegd.

Ook Gotcha komt aan bod. Begin jaren negentig waren ze op de toppen van hun roem, de jongens van de funkband die zo openlijk pronkten met hun liefde voor Ajax. Ro Krom en Rudi de Graaff vertellen over toen. 'We voelden ons het Ajax van de Nederlandse popmuziek.'

Daarnaast is er ook volop aandacht voor Salo Muller. De fysio en verzorger van het Gouden Ajax vertelt over zijn liefde voor de club en de spelers die hij masseerde. Maar ook over de Tweede Wereldoorlog die hem nooit meer loslaat: 'Tijdens een nachtmerrie zat mijn overleden vader ineens naast mijn bed accordeon te spelen, als geraamte.'

Verder is er in het magazine aandacht voor de jong overleden oud-Ajacied Abubakari Yakubu, de roots van Hennie Spijkerman, het Ajax Jaaroverzicht, Sjaak Swart vs. Rob Jansen, tien panklare voorzetten op Kiki Musampa en het debuut van Søren Lerby.

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Tomajax1990
Leek me niet interessant tot ik zag staan: de roots van Hennie Spijkerman. Ik lig morgen vroeg voor de winkel
0 0
MennoJerry
Doe maar weer terughalen. Samen met Blind.
0 -1