Mazraoui: 'Ik ben een strijder, ga altijd door'

JipVR, 28-11-2017 om 16:42, 4213 views, AjaxTV |

Shop nu het nieuwe Ajax-uitshirt 2020-2021!

Jong Ajax won afgelopen maandag met 3-0 van FC Dordrecht en de mannen van AjaxTV hadden daarbij voornamelijk de camera's gericht op Noussair Mazraoui, vice-aanvoerder van de beloften. 'Ik kan een mannetje uitschakelen en heb ook scorend vermogen', zegt de middenvelder na afloop. 

'Ik kan een wedstrijd openbreken met een gevaarlijke actie of steekbal. Ik zie mezelf als een technisch vaardige speler, die belangrijk kan zijn voor Jong Ajax', vervolgt hij. 'Het is niet dat ik de aanvoerdersband draag in het veld. Dat doet Leon Bergsma, maar buiten het veld ben ik met hem samen verantwoordelijk voor de spullen en ik zorg dat het team scherp is.'

'Ik ben het nooit eerder geweest, dus het is wel nieuw voor mij', vervolgt Mazraoui. 'Het brengt veel verantwoordelijkheden met zich mee, maar ik denk wel dat ik het naar behoren doe.' Trainer Michael Reiziger ziet potentie in zijn pupil. 'Hij heeft vorig jaar een goed seizoen gehad en daarom is hij rijp voor de volgende fase, waarin hij wat meer verantwoordelijkheid krijgt. Ik ben al weken tevreden over hem, ook op de trainingen. Dat is een gevolg van dat hij goede wedstrijden speelt.'

Tijdens de wedstrijd kreeg Mazraoui een behoorlijke tik tegen zijn achterhoofd van een Dordrecht-speler. 'Ik werd eventjes duizelig en lag ik een minuutje op de grond. Daarna ging het goed en had ik er niet zoveel last meer van. Je kan mij zien als een strijder; ik ga altijd door.'

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Pauw
In de tijd van Nouri, van de Beek, Eiting, de Ligt en El Mahdioui speelde hij zo nu en dan linksback. Viel mij toen al op, eerlijk gezegd.

Dat ie met zijn postuur overeind in de JL blijft zegt veel over zijn andere kwaliteiten. Raakt zelf denk ik ook met de week meer overtuigd van zijn kwaliteiten en dat helpt hem steeds bepalender te worden.
0 0
FlyingDutchMan
Vorig seizoen knap een contract versierd terwijl hij al bijna was opgegeven, dit seizoen gaat hij vrolijk verder.
0 0
Ozymandias
Ik ben een fan van Mazraoui en hoop dat hij zich goed door blijft ontwikkelen. Het zou mij niet verbazen als hij volgend seizoen vast naar de selectie van het eerste wordt gehaald.
0 0
ajaxinho
Heb Jong Ajax lang niet meer live zien spelen...
... spelen ze daar ook weleens in een ruit op het middenveld?

Mazraoui lijkt me wel een speler die daarin uit de voeten kan.
Als één van de aanvallende middenvelders geblesseerd raakt, komt hij in beeld.
Zeker nu Sinkgraven geblesseerd is.

Ik gun het hem wel als voorbeeldige allochtoon/Marokkaan zijnde.
0 0
trodat4030
Dit jaar niet gezien, vorig seizoen in praktijk wel, niet op papier. Dan speelden Donny, Appie en Frenkie op t middenveld en was Eiting de inschuivende 4. En dan was t niet eens echt een ruit, maar gewoon Eiting achter 3 man die door elkaar liepen..

Momenteel denk ik dat Nous de 5e AM is bij Ajax. Na vd Beek, Ziyech, F. de Jong en S. de Jong.

Ik gun het hem ook, maar vooral omdat hij een goede voetballer is. Niet omdat ie een etnische achtergrond heeft, dat vind ik helemaal niet van belang.
0 0
Finalvoetbal
Nu Sinkgraven lang geblesseerd is vind ik hem wel een goede optie voor de linksback. Alleen krijgen we nu Twente uit (vaak lastig voor ons) en PSV thuis. Dus dat zijn niet echt de wedstrijden waarin je dat wil proberen. Maar bij de eerst volgende thuiswedstrijd tegen een ''kleine'' tegenstander zou ik hem daar wel willen zien.
0 0
trodat4030
Ik volg hem ruim 5 jaar, heb hem in die jaren op 9 posities zien spelen, maar niet als keeper of als linksback. Dus dat zou ik niet zo snel doen. En hij is ook niet links.
0 0
ajaxinho
Keizer kiest eerder voor Dankerlui als linksback.

Maar ik geloof meer in de 17-jarige Bakker...
... past in het rijtje Dolberg, Kluivert, DLigt.
0 0
De_Realist
Bij de meeste talenten die zeggen dat ze een strijder zijn, krijg ik het gevoel dat zij eindigen bij Excelsior.
0 -1