[Update] Openingsduel EK naar Rome

BvdPloeg, 07-12-2017 om 16:05, 6381 views, Algemeen Dagblad | Er is een nieuwe collectie voor Champions League-artikelen.

De Johan Cruijff ArenA is nog in de race om het openingsduel van het EK 2020 in Europa te organiseren. Het Algemeen Dagblad meldt dat er naast Amsterdam nog vier gegadigden zijn.

Het uitvoerend comité beslist volgende week donderdag (7 december) naar welke speelstad de eer gaat. De Johan Cruijff ArenA neemt het daarbij op tegen stadions in Glasgow, Sint-Petersburg, Rome en Brussel. Het is nog wel de vraag of Brussel überhaupt een speelstad wordt, aangezien er door juridische problemen nog niet gestart is met de geplande bouw van een nieuw stadion.

Het EK in 2020 zal voor het eerst niet in één of twee landen georganiseerd worden, maar over heel Europa. Amsterdam organiseert daarbij sowieso drie groepswedstrijden en een achtste finale. Als Oranje meedoet, speelt het twee keer in de ArenA. In totaal zijn er dertien speelsteden, ter ere van de zestigjarige verjaardag van het EK. De halve finales en de finale worden in Londen op Wembley gespeeld. 

Update 16.00 uur - 7 december 2017
Het openingsduel van het EK 2020 zal plaatsvinden in het Stadio Olimpico in Rome. Dat meldt de UEFA donderdagmiddag op Twitter. Daarnaast staat vast dat de helft van de groepswedstrijden van groep C in de Johan Cruijff ArenA zullen plaatsvinden. 

  • Bekijk ook
Delen!
Tags
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Rebi1968
Waar zijn Parijs, Madrid, Barcelona om eens wat te noemen
0 0
Joodhannus73
Het is een aanfluiting..! Baku? Bilbao? En Londen beide halve finales en de finale... toch niet te geloven. Haalt ook de charme weg van Amsterdam dit. In dit rijtje hoef je niet te staan...
1 0
zuidzuid
Vanaf de kwartfinales gok ik?
0 0
Bjorn
Ik heb niets met interlandvoetbal. Ik ben alleen blij dat de Arena weer opgeknapt wordt.
2 0
0184AFCA
Het positieve aan dit EK is, is dat ons stadion er een stuk mooier van wordt.
2 0
0164AFCA
Dat sowieso.
1 0
Amsteraaij
“Als oranje mee doet”... om te janken. En tijdje terug niet voor te stellen. Diep gezonken
2 0
Redrum
Tja, wat moet je hier van zeggen. Van mij hoeft het allemaal niet, maar als ons stadion er mooier van wordt is dat natuurlijk prima.
1 -1
Bensco
Snap die hele opzet ook niet. Is echt opgezet door bureaucraten die Europa willen promoten ipv voetballers die nu lange tijden moeten vliegen.
0 -1
Cello
Voor mij hoeft het ook niet zo, maar de opzet heeft alles te maken met het, wat is het, 60-jarig jubileum van het toernooi. En om zoveel mogelijk landen mee te laten vieren zijn dus ook stadions in meerdere landen als speel-stadions te gebruiken. Voor zover ik het weet is het dus éénmalig ter ere van jubileum. Daarna wordt het weer een toernooi zoals het tot op heden was.
0 0
Havenaar4Ajax
Pff, alsof Brazilië of Rusland (misschien geen EK's, maar toch) zoveel kleiner zijn. Ik vind het een mooi initiatief, goed voor de voetbalinfrastructuur in heel Europa ipv dat er veel te grote stadions worden gebouwd in Litouwen o.i.d.
0 0
Justin4195
Wordt wss een EK met het slechtste voetbal ooit
0 0