Dani's eDivisie: Frustraties lopen hoog op

giobelloni, 27-11-2017 om 14:00, 8060 views, AS, eDivisie |

Koop nu jouw wedstrijdsjaal voor de halve finale van de Champions League tegen Tottenham!

Dani Hagebeuk heeft in de zesde speelronde van de eDivisie de kraker tegen Roda JC verloren. Tegen topspeler Tom Heijnen van Roda JC werd het 2-4 in het voordeel van de Limburgers. Daardoor daalt Dani nu van plek acht naar plek elf. Het Playstation-kampioenschap is daarmee officieel uit zicht.

Opstelling Ajax: De Gea, Valencia (IF), Azpilicueta (IF), Ramos, Marcelo, Pogba, Gullit (Icon), Vieira (Icon), Messi, Suarez, Ronaldo.

Opstelling Roda JC: Neuer, Walker (OTW), Ferdinand (Icon), Maldini (Icon), Carlos (Icon), Vieira (Icon), Isco (IF), Modric, Bale, Ronaldinho (Icon), Ronaldo.

Dani wist voorafgaand aan de wedstrijd al dat het een moeilijke pot zou gaan worden. Tegenstander Tom verloor namelijk pas één keer en maakte tot nog toe indruk door zijn overige duels met grote cijfers te winnen. Bovendien had Dani het vorig seizoen ook erg moeilijk tegen Tom. Toen werd het nog 2-1 in het voordeel van Dani, maar dit keer viel het kwartje helaas de andere kant op. In een aantrekkelijke pot, met niet al te veel kansen wist Tom met 4-2 te winnen.

Volgens Koen Weijland zorgt dat toch voor enige onrust bij de Ajax eSports afdeling. 'Er wordt zeker over gepraat binnen de club. Niemand had dit op voorhand aan zien komen. We wisten dat de concurrentie toe zou nemen, maar de jongens waarvan hij nu verliest waren juist de jongens die vorig jaar ook in de eDivisie zaten.' De Ajax eSporter ziet dan ook dat Dani het er zelf juist heel moeilijk mee heeft. 'We moeten elke week kijken wat er beter moet en wat er mentaal anders moet, want hij gaat zo wel echt in een neerwaartse spiraal zitten. Je hoort hem in de wedstrijd ook een paar keer klagen over de game en daar schiet je sowieso niet mee op, want je moet het toch zelf doen.'

En dat klagen was in de wedstrijd tegen Roda JC inderdaad goed te horen. De normaal zo rustige Dani reageerde een aantal keer erg gefrustreerd en lijkt het op dit moment helemaal kwijt te zijn. Even leek het er, met twee overwinningen op rij, op dat Dani zich herpakt had, maar het lijkt toch dieper te zitten bij de eSporter van Ajax. Dat zag ook Lode de Boo, eSporter van FC Utrecht. 'Het is wel een andere Dani dan vorig seizoen. Hij is nog steeds wel een van de betere spelers van de eDivisie, dat zie je ook wel. Je ziet dit seizoen ook wel dat hij beter is dan de anderen, maar dat het steeds net de andere kant op valt. Dan moet je zo sterk zijn om daarna weer vertrouwen in jezelf te hebben. Maar als Dani dan naar de ranglijst kijkt en ziet dat hij er niets mee opschiet dan moet hij ook denken: waar doe ik het voor?'

Want kampioen worden zit er voor Dani niet meer, maar hij moet ook oppassen dat hij bij Ajax niet wordt vervangen. Zijn collega Koen is namelijk, zoals de meesten vast wel weten, ook een van de betere FIFA-spelers van Nederland en daarmee heeft hij veel toernooi-ervaring opgebouwd in de afgelopen jaren. Er doen dan ook geruchten de rondte dat hij tijdens de Xbox-competitie de controller van Dani over gaat nemen. En dan krijg je zo’n beetje hetzelfde principe als bij het echte Ajax. Laat je de minder presterende speler staan om aan zijn zelfvertrouwen te werken of zet je een andere speler erin om voor resultaten te gaan?

Maar hoe je het ook wendt of keert, volgende week zal Dani er weer moeten staan. Dan neemt hij het namelijk op tegen een van de beste spelers van Nederland, Tony Kok. Beiden waren een paar maanden geleden nog aanwezig op het FIWC en kunnen zich dus scharen onder de beste 32 FIFA-spelers van de wereld. Waar Dani doorging tot de laatste zestien, werd Tony uitgeschakeld in de groepsfase. Maar als we naar de stand in de eDivisie kijken zijn de rollen juist omgedraaid. Tony staat op een keurige derde plek en maakt nog volop kans op de titel en Dani moet het doen met een matige elfde plek. Dani kan deze week dus weer op een zware pot rekenen.

Giovanni Belloni (Twitter: giobelloni | e-mail: g.belloni18@gmailcom)

  • Bekijk ook
Delen!
Tags
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Stone020island
Misschien moeten we met zn allen een barriere maken voorn zijn huis zodat ie meer gaat trainen!
0 0
AFCA.
TUURLIJK!!!! Het lek is boven hoor jongens. Dani heeft zojuist van Twente gewonnen.
0 0
AFC Ajax
Schande, Dani Hagebeuk schaam je.. Ajax onwaardig dit.. #Hagebeukout #doorselecteren #fuckhashtags
3 0
Oliveira
Ik heb ook wel eens verloren met spelletjes. Ik heb er nu nog slapeloze nachten van.
1 0
mgtow
Ken 't, fifa 18 is een ramp qua spel en als 't spel je niet ligt dan heb je als gewone speler een probleem laat staan als prof. Ben zelf van ellende maar overgestapt op PES. Maar wat gaat dat traag zeg. ZzZzZzz.
1 0
Redrum
Als hij volgende keer weer verliest gaat er denk ik echt een controller sneuvelen
3 0
RaynoFischer
Hij is echt behoorlijk uit vorm, Benjamin van Leer won ook al van hem.
Misschien ff banken ;)
1 0
Redrum
Als hij nu weer verliest moet hij misschien maar ff op de bank plaatsnemen inderdaad :p Dan mag van Leer het seizoen afmaken voor Ajax
4 0
Dexy
Inderdaad, geef Benjamin een eDivisie-contract bij Ajax! ;)
1 0
NwankoPetterson
Fucking boeiend joh, pot Fifa verliezen..
3 -1