Bergsma treurt: 'Verslappen te makkelijk'

ArthurV, 20-11-2017 om 23:40, 5395 views, FOX Sports |

Bekijk Ajax - Valencia live in de Ziggo Dome!

Leon Bergsma vindt dat zijn ploeg veel te makkelijk is omgegaan met de 0-2 voorsprong die zijn ploeg had in de wedstrijd tegen Jong AZ. Dit geeft de aanvoerder van de beloften aan tegenover FOX Sports. Jong Ajax gaf maandagavond een 0-2 voorsprong weg en leed zo een pijnlijke 4-2 nederlaag in Alkmaar.

'In de eerste helft heb je fases dat zij beter zijn en dat wij beter zijn. Als je na rust de 0-2 maakt en op rozen zit moet je doorpakken. Als je het dan toch weggeeft, mag dat nooit gebeuren', begint Bergsma. 'Als ik de exacte oorzaak wist, zou het niet gebeuren. Maar als we 0-2 voorstaan, verslappen wij te makkelijk. Als zij er dan vol opgaan, krijgen zij na de 1-2 weer hoop.'

Volgens Bergsma is zijn doel behaald na een goede jaargang met Jong Ajax en een plek in de hoofdmacht. 'Het seizoen is geslaagd als wij een goed seizoen bovenin meedraaien en voor mijzelf als ik mijn debuut maak in het eerste van Ajax.'

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
kemean
Prima speler. Goed inzicht, goede inspeel pass. Won eerste helft al zijn persoonlijke duels. Geen bal verlies. 2e Helft was heel Ajax ondermaats, dus ook Leon minder maar nog steeds voldoende.
0 0
EKS
Qua niveau vind ik Bergsma wel vergelijkbaar met Damian van Bruggen in zijn tweede jaar bij Jong. Moet over een a twee jaar mee kunnen komen in middenmoot Eredivisie.
2 -1
talent020
idd die hebben idd wel hetzelfde niveau, Bergsma kan voor clubs als VVV, Willem 2 Excelsior, NAC etc gewoon een prima verdediger zijn, maar voor Ajax 1 komt hij gewoon net wat tekort, is niet erg, maar doorbreken hier zal hij niet,
2 0
Lagasj
Verslappen...... dus beter en harder trainen!
0 -1
Pierre Heno
Bergsma heeft in elk geval al het analytisch vermogen in huis alsof hij al jàren voor het eerste speelt. Daar rollen dergelijke zinnen routinematig wekelijks uit de spelers- en trainer monden. Laat hem maar schuiven.
0 0
mistermiyagi
Hij en vele andere in Jong hebben niet het niveau wat je als beste opleidingsinstituut ter wereld wilt nastreven...
2 0
BobaAjax
Niet elke speler uit de opleiding zal het niveau de ligt, kluivert, Vd beek hebben. Kan ook niet , echter zal Bergsma wel een degelijke eredivisie speler worden. Ik sluit zelfs niet uit dat hij op een leeftijd van 26/30 een van de betere centrale verdedigers van Nederland zal worden. Niet iedere speler is op een leeftijd van 18 al klaar om in Ajax 1 te spelen. Centrale verdedigers hebben meestal pas later hun topniveau bereikt, puur alleen omdat ze dan stabieler worden.

Vandaar ook dat het zo uniek is dat Ajax (met de ligt en wober )een superjonge defensie heeft.

,
0 -1