Schöne gaat voor WK-basis: 'Dat begint bij Ajax'

JesseTH, 17-11-2017 om 17:23, 3024 views, FOX Sports |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

Lasse Schöne hoopt dat hij met Ajax zonder al te veel veranderingen snel beter spel laat zien en dan gelooft hij nog in een inhaalrace. Een internationaal succesje, het WK met Denemarken, heeft hij al behaald en dat leverde hem dan ook veel blijdschap op.

'Het is fantastisch, het WK is niet niks', opent een blije Deen in een gesprek met AT5. 'We hebben het op een fantastische manier gehaald, met een mooie laatste wedstrijd. We hebben een goed feestje gevierd en de laatste wedstrijd was in Dublin, dus we zijn nog even de stad in geweest. We hebben het gewoon gezellig gemaakt en dat typeert ook wel de selectie die we hebben bij Denemarken.'

Schöne geeft toe dat hij en Hakim Ziyech de Nederlanders in de selectie af en toe pesten. 'Ze wisten het natuurlijk al wel langer, dus het is niets nieuws. De laatste keer keken wij naar Nederland en nu zij naar ons.' Het is nu zaak voor de middenvelder om een basisplaats te verwerven bij Denemarken. 'Ik was in de deze kwalificatiereeks geen basisspeler. Ik ben wel vaak ingevallen, maar je wilt een basisplaats hebben. Dat begint met goed spel bij Ajax en dan hopen dat je daar ook het laatste stapje naar de basis kan zetten. Daar gaan we voor en dat begint morgen.'

Nu hij weer terug is bij Ajax hoopt hij dat de ploeg beter spel laat zien en volgens Schöne horen daar geen grote aanpassingen bij. 'Daar houd ik helemaal niet van. Daarvoor hebben we vijf wedstrijden gewonnen. Het is wel belangrijk dat we goed beginnen, want de laatste twee wedstrijden was dat slecht. We kunnen maar één ding doen en dat is winnen. We spelen nog twee keer tegen PSV. Acht punten is veel, maar ik heb hier weleens gekkere dingen meegemaakt.'

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
fanforeffer
Vorig seizoen was Schone er nuttig,maar kon het al niet meer belopen. Dit seizoen heeft ons dat plaatsing voor een el of cl en veel punten gekost. langzaam maar zeker moet frenkie zijn plaats overnemen. m.i. zo snel mogelijk.
0 -1
Joseph
Dat zou slecht nieuws zijn voor Ajax, dat zou betekenen dat we een heel seizoen naar slecht voetbal moeten kijken. Schone kan niet mee in een niveau dat in de buurt komt van de suptop van de eredivisie. Dat was vorig seizoen al zo en dit seizoen is dat weer zo.
Met Schone is het middenveld een drama, hij is geen aanspeelpunt voor de verdediging en heeft geen enkele connectie met de spelers om zich heen. Hij heeft op zich een goede pass in huis, maar heeft te veel tijd nodig om daar ruimte voor te creëren, Schone is alleen nuttig in dode spel momenten.
Het zou mij verbazen als hij wordt opgeroepen voor het WK, maar misschien als een soort Westerman, in de basis heeft hij in zijn beste vorm niks te zoeken.
1 -1