Bosz vond alleen reserverol Riedewald moeilijk

giobelloni, 14-11-2017 om 09:03, 7897 views, Helden Magazine | De Champions League-sjaals zijn al te koop!

Peter Bosz stond vorig seizoen bij Ajax voor moeilijke keuzes. Zo koos hij er uiteindelijk voor om spelers als Kenny Tete, Jaïro Riedewald, Riechedly Bazoer en Anwar El Ghazi op de bank te houden. Toch had hij maar bij één speler moeite om dat te doen.

In gesprek met Helden Magazine vertelt Bosz dat hij het moeilijkste vond om Riedewald niet te laten spelen. 'Omdat hij in het begin goed speelde. Daarna heb ik hem naar het middenveld geschoven, omdat het daar niet goed stond. Maar toen het elftal begon te draaien viel hij er juist buiten. Bij de anderen was het gewoon een kwestie van presteren, dat deden zij aan het begin van het seizoen niet goed genoeg.'

Toch erkent Bosz dat er nooit vanuit het bestuur druk is uitgeoefend om die jongens te laten spelen in verband met hun commerciële waarde. 'Nee, en daar zou ik toch niet naar hebben geluisterd. Onzin vind ik dat. Dan komen er toch weer andere jongens die meer waard worden?'

  • Bekijk ook
Delen!
Tags
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
koppendicht
Riedewald was verre van goed genoeg, horen we over een paar jaar niks meer over. Te traag en veel te weinig pit.
0 0
gebruikersnaam
Na het vertrek van Saches was een centrum De Ligt Riedewalt top geweest. Helaas vonden ze het nodig meteen aan het begin vh seizoen zijn perspectief te ontnemen door hem rugnummer 30+ te geven. Als men niet zo naief was geweest en even de ontwikkeling rond Sanches had afgewacht hadden we een prachtig centraal duo uit de eigen jeugd gehad.
0 0
Zalazar
Wat een drogreden dat hij geen kapitaal heeft vernietigd. Natuurlijk wel. Anders kan je net zo goed elk jaar de f1 op stellen in het eerste en die voor 10 euro verkopen, omdat ze zo zijn gegroeid.

Deze kwibus met zn treinabonnement zou nog op de fyra springen als die voorbij rijdt. Zowel bij Vitesse, in Israël als bij ons vertrekt ie gelijk als ie bij een betere club terecht kan. Zou dat ergens nog kunnen begrijpen, maar een beetje triest om dan allemaal slecht nieuws (ongeacht of het waar is of niet, dat kan een buitenstaander moeilijk beoordelen) over je collega's te lekken om een vertrek te forceren
0 -2
ajaxinho
Speelt onvolwassen en te naïef.

En toch de overstap durven maken.

Totaal verkeerde zelfbeeld.
0 -1
Barra
Zie in hem nog steeds een goede 6 en vond het ook onbegrijpelijk van Bosz dat hij hem daar nooit meer gebruikt heeft.
1 -2
grannig mokum1
Riedewald terug halen? Met dit pannenkoek trainer en co? Ik denk het niet. Riedewald moet zijn karakter tonen en vechten voor zijn plaats in de 1e elftal
1 -1
Web
Ik vind het nog steeds jammer dat hij weg is, Bosz had hem meer moeten gebruiken, zwaar programma, rouleren, ja natuurlijk maakte hij zijn foutjes. Maar in in de wedstrijden die hij mocht spelen, PSV thuis en Vitesse uit speelde hij goed.

Er word wel eens vergeten dat deze jongen nog heel jong was, en denk dat het aankomt als je als international in eens bankzitten word, bovendien heeft de trainer gezegd dat hij de enigste nummer 6 was in de selectie.

In de EL finale speelde hij zwak, maar dat gelde voor het hele team.
1 -1
waynelove
Terug halen. Heeft bij ons meer kansen. En als De Ligt verkocht wordt, kunnen we evt Denswil terug halen? Die lijkt wel lekker te gaan.
0 -3
michel76
"Lijkt" lekker te gaan. Dus je zegt zelf al dat je het niet 100% zeker weet. Zeg dan gewoon niets.
0 0
noahdepoah
Terughalen die man.
0 -2
PeterVKV
serieus, mits goed begeleid nog steeds de ideale 6 voor Ajax
1 -3
kleinedraaicirkel
Begrijpelijk. Riedewald had alles om een bepalende speler op zes te worden. Voetbaltechnisch kon die dat makkelijk aan, maar hij is gewoon een ontzettend luie donder die geen reet wilde doen.

Mentaliteit is toch nog een heel belangrijk onderdeel, daar mag wel ff flink op gehamerd worden bij jonge spelers.
0 -2
Barra
Nee vind hem geen luie donder of mentaal zwak, deze jongen had gewoon geen enkel perspectief meer en ja dan ga je verder kijken dan Ajax. Jammer genoeg voor hem koos hij voor CP waar hij weer onder de Boer kon werken en we weten allemaal hoe dat afliep.
0 0
michel76
Zegt toch genoeg dat hij het al niet bij CP redt.
0 0
Web
Luie donder, wat is dit nou voor onzin, het is een flegmatieke speler.
1 -2
Koekepeer
Is dat niet hetzelfde?
0 -1
waayop
Nee.
0 0
Web
Vind ik niet hetzelfde.
0 0
Bensco
ik durf dat in twijfel te brengen. Riedewald heeft flink wat achtereenvolgende klappen moeten incasseren. eerst was die een onbetwiste basisklant die voor oranje werd opgeroepen en het jaar daarop verloor hij zijn basisplek en het jaar daarop weer zijn rugnummer. Dat zijn echt wel fikse tikken die je als sporter ''effe'' moet incasseren.
0 0
kleinedraaicirkel
Maar als je het niet kan omdraaien naar een positieve ontwikkeling ben je zwak.
1 0
michel76
Precies. Dan vecht je jezelf terug en bewijs je het tegendeel
0 0
Bensco
ja daar heb je wel gelijk in maar bij Ajax was dat een vrij kansloze missie geworden. Keizer was er vanaf het begin af aan al vrij duidelijk in dat andere de voorkeur hadden boven Riedewald. Ik had eigenlijk gehoopt dat hij zijn kans zou pakken bij Crystal Palace maar dat bleef uit. Het sneue is dat je dan in deze snelle voetbalwereld al snel de bus hebt gemist.
0 0
Broekzak
Waarom wordt onze halfgod Gudelj niet meer genoemd haha. Eerlijk gezegd ben ik die zelf ook al helemaal vergeten
2 0
michel76
Stop hem maar lekker diep weg in je broekzak. Over een speler met een mentaliteits probleem gesproken. Pffff
0 0
koeman1
Jij begint er over dus niet
0 0
RaynoFischer
Wie? :p
0 0