Van der Vaart: 'Mocht toen niet op teamfoto'

BVeenstra, 13-11-2017 om 14:15, 5802 views, Voetbal Inside | De Champions League-sjaals zijn al te koop!

Wie aan Rafael van der Vaart en rugnummers denkt, denkt al gauw aan het getal 23. De middenvelder droeg het rugnummer bij Ajax, maar ook bij Oranje, Hamburger SV en Real Madrid. Bij laatstgenoemde club ging dat echter niet zomaar, zo vertelt hij in gesprek met Voetbal Inside.

Allereerst vertelt Van der Vaart waarom het rugnummer zo belangrijk geworden is voor hem. 'Nou, ik ben bij Ajax gedebuteerd met nummer 43. Een jaar later kwam ik bij de selectie en eigenlijk was ik gewoon de 23e man. Ik mocht niet op de teamfoto. Iedereen ging op de foto en ik moest in de kleedkamer blijven. En daarna gingen we pas trainen. Zo heb ik eigenlijk rugnummer 23 gekregen. Op de een of andere manier hoorde dat nummer bij mij, vind ik.'

Toen Van der Vaart naar Real Madrid vertrok, was nummer 23 al bezet en niet door door zomaar iemand. 'Wesley (Sneijder, red.) had nummer 23 en hij wilde het liefst nummer tien. En dat nummer was vrij, hij vond dat zo mooi. Ik zei toen tegen hem: "ik ga waarschijnlijk nummer tien nemen of jij moet nummer 23 willen afstaan?". Ik heb hem er toen wel een beetje ingeluisd, haha.'

  • Bekijk ook
Delen!
Tags
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
YochananAFCA
Nooit gek van hem geweest of Sneijder maar je hoeft ook niet iedereen leuk te vinden
0 0
Tscheu
Mooi ventje, altijd gevonden.
0 0
ovdw
Sympathieke gozer en een prima Ajacied plus meer dan goede voetballer.
0 0
Jornnn
Aardige kerel die van der Vaart. Ik zou graag zien dat hij ooit trainer wordt. Maar dan wel via de normale route en niet met privileges zoals Jaap Stam.
2 0
3sterrenAjax1
raffie wes en nigel terughalen! hebben dan veruit het beste middenveld van de eredivisie. ook europees gaan we dan meedoen. het is zo simpel!
1 -18
ambtenaar
Doen we Edgar Davids er ook bij.
1 0
The
Haha en dan ook nog zeggen het is zo simpel....
1 -1
Fredschuit1
Die zijn hard op weg naar het niveau Lucky Ajax. 4 jaar geleden was ik het met je eens geweest. Alleen Nigel zou nog als Mentor en bankspeler mee kunnen.
3 -2
Ajax#1900
Dit is gewoon een troll. Kan niet anders.
3 0
3sterrenAjax1
raffie wes nigel kunnen nog makkelijk mee in de eredivisie. spelen de eredivisie gewoon kapot. grote ajacieden ook. daarna in het technisch hart!!
1 -8
MennoJerry
Sneijder kan zeker mee, N.de jong wil ik ook nog wel een kans geven. Maar vd Vaart? Nee die doet het niet meer.
0 -3
Bram410
Hahaha hou op man
3 0
ajaxinho
Je hebt Raffo niet gezien als gast bij Tottenham Hotspur...
1 -1
AFCA2211
In 2012 ja
3 -1