Dani's eDivisie: Hoe te kwalificeren voor WK?

giobelloni, 13-11-2017 om 14:15, 9961 views, AS, eDivisie |

Koop nu jouw wedstrijdsjaal voor de halve finale van de Champions League tegen Tottenham!

Dani Hagebeuk heeft in de vierde speelronde van de eDivisie eindelijk zijn eerste winst behaald. Tegen rivaal Bryan Hessing van Heracles Almelo werd het 2-1. Dat was toch enigszins verrassend aangezien Hessing ook tot een van de favorieten voor de titel wordt gezien. Beide eSporters eindigden vorig jaar in de top van de eDivisie.

Opstelling Heracles: De Gea, Walker, Desailly (Icon), Ferdinand (Icon), Alex Sandro, Gullit (Icon), Sanches, Vieira (Icon), Bale, Ronaldo (Icon), Ronaldo.

Opstelling Ajax: De Gea, Valencia (IF), Azpilicueta (IF), Ramos, Marcelo, Pogba, Gullit (Icon), Vieira (Icon), Messi, Suarez, Ronaldo.

Eindelijk heeft Dani zijn eerste drie punten in de eDivisie gehaald. Na drie onfortuinlijke speelronden viel het kwartje dit keer wel goed voor de regerend landskampioen. Voorafgaand aan de eDivisie zou je waarschijnlijk zeggen dat Heracles de moeilijkste van die vier tegenstanders zou zijn, maar misschien is het daarom voor Dani ook goed dat hij zijn eerste drie punten juist tegen Bryan haalt.

Want zoals vele misschien wel weten is Bryan de grote rivaal van Dani. Tot ongeveer anderhalf jaar geleden waren de twee beste vrienden en speelde ze ook samen toernooien als duo-team voor mCon eSports. Maar door enkele voorvallen, zoals Dani het zelf noemt, zijn de twee uiteindelijk uit elkaar gegaan en is hun band verdwenen. In de editie van vorig jaar was die rivaliteit dan ook goed te zien. Maar deze keer was dat niet te merken. Beide eSporters zaten met een koptelefoon op hun hoofd, waardoor ze minder met elkaar bezig waren. Na de wedstrijd werd tevens vriendschappelijk de hand geschud.

Maar de vraag is of Dani na deze overwinning de stijgende lijn gaat inzetten. Dat werd ook tijdens Studio eDivise besproken. Youtuber FC Roelie verwacht wel dat Dani die reeks gaat voortzetten. 'Dani is online erg sterk bezig. In oktober haalde hij twee keer achter elkaar de 40-0 tijdens de Weekend League en in november haalde hij tot nu toe een 39-1 en een 38-2.' Dit betekent dat Dani dus op koers is om zich te kwalificeren voor de FUT Champions Cup #1. Een van de vele kwalificatie mogelijkheden voor het FIFA eWorld Cup.

Die kwalificatie is in november namelijk begonnen. De FIFA heeft voor dit seizoen een nieuwe opzet gemaakt voor de FIFA eWorld Cup, de vervanger van het FIWC. Zo zijn er verschillende manieren om je dit jaar te kwalificeren. De FUT Champions Cups, de FIFA eClub World Cup en daarnaast zijn er nog enkele competities en toernooien waarop een plek voor het WK kan worden bemachtigd.

Op dit moment zijn alle eSporters bezig om zich te kwalificeren voor de FUT Champions Cup #1. De eerste mogelijkheid om je te kwalificeren. Deze optie is voor iedereen toegankelijk, mits je natuurlijk goed genoeg bent. Hierna volgt ook de FUT Champions Cup #2 en het My Last Chance weekend. Voor elke FUT Champions kwalificatiereeks zijn 128 plaatsen te vergeven aan 64 Xbox-spelers en 64 PS4-spelers. Hiervan gaan er maar acht spelers van beide consoles door naar een van de twee playoff events. Als je daar doorheen komt ben je geplaatst voor de FIFA eWorld Cup.

Zo kunnen we dus concluderen dat er voor Dani diverse mogelijkheden zijn om zich te kwalificeren voor dit prestigieuze toernooi. Zo is de kans dus groot dat hij zich zal kwalificeren voor beide FUT Champions Cups, zal hij waarschijnlijk samen met Koen Weijland meedoen aan het FIFA eClub World Cup en kan hij zich kwalificeren door de eDivisie te winnen. Natuurlijk wil Dani altijd alles winnen, maar het WK is waar het echt om draait. En daarvoor liggen nog alle opties open.

Giovanni Belloni (Twitter: giobelloni | e-mail: g.belloni18@gmail.com)

  • Bekijk ook
Delen!
Tags
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
FlyingDutchMan
Niet
0 0