Opgepast: De Ligt en Schöne staan op scherp

BVeenstra, 13-11-2017 om 08:00, 12002 views, AS | Er is een nieuwe collectie voor Champions League-artikelen.

Ajacieden Matthijs de Ligt en Lasse Schöne zijn bij een volgende gele kaart voor één duel geschorst. Het tweetal staat inmiddels op vier gele kaarten en een vijfde gele kaart zou een schorsing betekenen.

Voor de winterstop speelt Ajax in de Eredivisie nog tegen NAC Breda (uit), Roda JC (thuis), FC Twente (uit), PSV (thuis), Excelsior (thuis), AZ (uit) en Willem II (thuis). Ondanks het gegeven dat geen enkele tegenstander onderschat mag worden, zullen De Ligt en Schöne wellicht extra opgepast zijn dat zij het duel met PSV niet zullen missen.

Ook Joël Veltman en Donny van de Beek moeten inmiddels gaan oppassen. Dit tweetal staat op drie gele kaarten. Verder is de schade in de Ajax-selectie te overzien: Nick Viergever en Klaas-Jan Huntelaar staan op twee gele kaarten, terwijl Hakim Ziyech, David Neres en Justin Kluivert op één gele prent staan. De rest staat nog op nul gele kaarten.

De regel wat betreft schorsingen na gele kaarten is sinds enkele jaren anders dan voorheen. Een speler is nu geschorst na zijn vijfde gele kaart en daarna na zijn tiende gele kaart. In het verleden was een speler geschorst na zijn vijfde, zevende, negende, elfde en elke daaropvolgende gele kaart.

  • Bekijk ook
Delen!
Tags
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
iammike
Tot de winterstop moet keizer eens zijn beste 11 opstellen.

Ziyech(vrije rol), Dolberg, Neres
Frenkie, Lasse, Donny
Sink, Wöber, De Ligt, Veltman
Onana

Laat Schöne en De Ligt maar geschorst zijn tegen Roda thuis en die wedstrijd Orejuela voor De Ligt (Veltman centraal) en Siem ofzo voor Lasse.
3 -3
Bram410
100% eens alleen zou met Huntelaar spelen.
1 -1
simok
Waarom dan 100% eens?
1 0
de-Ajacied
Eens, alleen Huntelaar in thuiswedstrijden mee beginnen
1 -1
Ben
Ik vind Huntelaar tot nu toe een stuk nuttiger en koelbloediger dan Dolberg. Huntelaar heeft ook veel meer vechtersmentaliteit en een goede chemie met Neres. Dus Huntelaar voor Dolberg, verder prima.
1 -1
Ben
Wat maakt het nog uit. Het is al een tussenjaar geworden. Kampioen worden we toch niet meer. Ik had weer even hoop nadat we telkens met veel doelpunten wonnen, maar blijkbaar was dat voor Keizer aanleiding om het spel om te gooien tegen een van de lastigere tegenstanders. Dan heeft het allemaal natuurlijk geen zin meer. Haal dan Frank de Boer maar weer terug, die weet in ieder geval wat hij doet.
2 -2
Adios
Roda thuis lijkt me een prima wedstrijd om Frenkie minuten te gunnen. Op de plek van Matthijs kan Veltman het een keertje overnemen met Orejuela naast hem
0 0
Niko1995
Als Schöne geschorst is , wordt het er alleen maar beter op met Frenkie.
3 0
iammike
Gewoon tactisch geel pakken tegen NAC en tegen Roda een wedstrijdje rust.
7 0
AbdelhakNouri22
Inderdaad, ze zouden ervan moeten maken dat je bij 7 gele kaarten pas geschorst bent trouwens. 5 over een heel seizoen is wel heel weinig.
1 0