'Jammer, hij had ons langer kunnen managen'

giobelloni, 13-11-2017 om 07:41, 4934 views, Algemeen Dagblad | De Champions League-sjaals zijn al te koop!

Wesley Sneijder vindt het jammer dat Dick Advocaat afscheid gaat nemen bij Oranje. Dat vertelt de recordinternational tegen het Algemeen Dagblad. Advocaat zit dinsdagavond in het duel met Roemenië voor het laatst op de bank bij Oranje.

'Ik vind het jammer dat hij weggaat. Ik denk dat hij het nog had kunnen doen, deze groep voor een langere tijd managen', aldus Sneijder. De 33-jarige middenvelder denkt ook niet dat het stoppen van de oefenmeester met leeftijd te maken heeft. 'Leeftijd zegt me niet zoveel.'

Advocaat heeft Oranje in drie periodes gecoacht. De Haagse oefenmeester zat tijdens zestig wedstrijden op de bank en won daarin 35 keer. Als hij dinsdag tegen Roemenië ook wint is hij samen met Bob Glendenning de bondscoach met de meeste overwinningen met Oranje.

  • Bekijk ook
Delen!
Tags
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Ar
Slechtste bondscoach ooit.
0 0
Inhartennieren
Ik zal blij zijn als deze man weg is.
Is altijd alleen voor eigen belang bezig.
Heeft ook totaal geen visie.
Was in principe ideaal voor deze korte periode, maar niet voor de lange termijn.
2 0
AjaxPassion
100% eens. En het belooft ook niet veel goeds met wat Sneijder hier uitkraamt. Als hij hier écht zo over denkt, dan kun je hem ook al wegstrepen voor de toekomst van het NL voetbal.

Als je dan die uitspraken van de Bruijne ziet, dan kijk ik daar met enorme jaloezie naar... in NL hebben we écht geen één voetballer die de Hollandse écht lijkt te snappen, ook Robben niet. Die helemaal fan was van van Gaal in 2014.
0 0
masterrr
Zou Advocaat misschien behouden als man op de achtergrond, maar de bond is wel toe aan vernieuwing met bijbehorende speelstijl. Dat is niet Advocaat's sterkste punt
1 -1
Michels
60 wedstrijden coachen en dan maar 35 winnen? dat is net iets minder dan 1 op 2. Zijn dat werkelijk cijfers om over naar huis te schrijven?
2 0
Deepblue
ehm.. ja. Het is zo`n 58%. En dat is best aardig. Meer dan toen we het EK in 88 wonnen. Wel beduidend minder dan van Marwijk en van Basten.

beenhakker `90 - 46%
hiddink `14 - 54%
michels `88 - 56%
van gaal `12 - 60%
van marwijk `08 - 65%
van basten `04 - 68%

Verder nog vragen?
0 0
de-Ajacied
Ja je moet wel kijken naar het soort tegenstanders. Er zitten tegenwoordig veel meer kleintjes tussen
0 0
Michels
Yup... De cijfers van Advocaat lijken mij van 3 periodes, niet alleen van deze kwalificatiereeks. Dus, gezien over 3x, inclusief de periode met de "gouden generatie", vind je het dan nog steeds een goede prestatie?
0 0
Deepblue
Deze cijfers zijn over alle perioden ja, kwalificatie is 80% voor Advocaat, 4 gewonnen - 1 verloren. Even voor het vergelijk in de kwalificatie - Hiddink 40%, Blind 41%.

Wil niet zeggen dat ik een enorme Advocaat-fan ben en er zitten natuurlijk verschillen in tegenstanders en selectie. Maar puur qua cijfers blijft het best aardig, mag hij best over naar huis schrijven.
0 0
Michels
Oke, thanks! Het leek mij wat aan de magere kant, maar als een Beenhakker, Hiddink en Michels een lager percentage hebben, valt het idd wel mee. Het zegt, zoals je ook al aangeeft, niet heel veel omdat er geen rekening gehouden is met tegenstander en individuele klasse binnen de selectie, maar toch. Waar heb je deze info trouwens vandaan?
0 0