Dani's eDivisie: Verdedigen is moeilijker geworden

giobelloni, 06-11-2017 om 12:30, 2814 views, AS, eDivisie |

Koop nu jouw wedstrijdsjaal voor de halve finale van de Champions League tegen Tottenham!

Ook in de derde speelronde van de eDivisie wist Dani Hagebeuk zijn duel niet te winnen. Het werd 3-2 in het voordeel van Danny Hazebroek. Weer kreeg Dani in de allerlaatste minuut een doelpunt om de oren. Wij kijken terug op de wedstrijd Ajax - FC Utrecht in speelronde 3.

Opstelling Ajax: De Gea, Valencia (IF), Azpilicueta (IF), Ramos, Marcelo, Pogba, Gullit (Icon), Vieira (Icon), Messi, Suarez, Ronaldo.

Opstelling Willem II: De Gea, Walker, Bailly, Ferdinand (Icon), Alex Sandro, Kanté, Vieira (Icon), Gullit (Icon), Bale, Messi (IF), Ronaldo.

Tijdens de eerste twee wedstrijden leek het nog op een incident, maar na de derde wedstrijd is duidelijk dat er meer zit achter de huidige vorm van Dani. Sinds de release van FIFA 18 wil het namelijk maar niet lukken voor de Ajacied. Na drie wedstrijden haalde Dani maar één punt waardoor hij nu op een teleurstellende zestiende plaats staat. De ongeslagen kampioen van vorig jaar wankelt.

In een interview met Ajax Life geeft Dani aan wat de aanleiding zou kunnen zijn van de teleurstellende resultaten. Hij heeft namelijk gemerkt dat verdedigen in deze game een stuk moeilijker is geworden. 'Ik heb het idee dat spelers bij het verdedigen minder wendbaar zijn, dat het een seconde duurt voordat een speler reageert na het klikken op een controller. Sommige gamers hebben dat ook al op social media aangegeven en hopelijk dat de ontwikkelaars het in de volgende update aanpassen. Daarnaast komt ook elke pass aan. Ik heb het idee dat het hulpniveau van de computer een stuk hoger is dan vorig seizoen.'

Als we vervolgens naar het spel van Dani kijken kunnen we concluderen dat er zelfs bepaalde overeenkomsten zijn met het 'echte' Ajax. Zo zitten beiden op dit moment in een mindere periode en zien zij de concurrentie uitlopen. Daarnaast speelt Dani ook volgens de Ajax-filosofie; hij heeft de bal vaak in de ploeg en wil met mooi voetbal wedstrijden winnen. Maar waar Dani vorig jaar nog vogelvrij kon spelen, daar ziet hij nu dat tegenstanders zich in laten zakken en op de counter gaan spelen. Eigenlijk hetzelfde soort voetbal wat de tegenstanders van het echte Ajax spelen. Dat resulteert erin dat Dani dus veel balbezit heeft, maar eigenlijk niet erg veel kansen creëert. Wat bijvoorbeeld ook tegen FC Utrecht het geval was.  

Maar ook de kansen die hij krijgt weet hij steeds minder af te maken. Zo kreeg hij in de allerlaatste minuut tegen FC Utrecht dé kans om de wedstrijd alsnog te beslissen. 'Ik ging een-op-een met de keeper, maar Vieira schoot hem naast. Misschien had ik hem in de korte hoek moeten schieten, maar dat is achteraf gezegd. Maar negen van de tien keer gaat deze bal er ook gewoon in. Dat je hem dan daarna tegen krijgt is heel ongelukkig.'

Frank van der Slot, eSporter van Sparta Rotterdam, vertelde tijdens Studio eDivisie dat hij dit seizoen ook een andere Dani ziet. 'Vorig seizoen speelde ik tegen een hele andere Dani. Dat zegt ook dat de competitie een stuk sterker is geworden. Je hoort Dani ook na het laatste tegendoelpunt zeggen dat dit spel een schande is. Hij bedoelt hiermee dat het spel scripted is. Dani komt nu in een situatie die hij helemaal niet gewend. Vorig jaar kreeg hij ze weleens mee in de negentigste minuut en nu krijgt hij ze tegen.'

Giovanni Belloni (Twitter: giobelloni | e-mail: g.belloni18@gmail.com)

  • Bekijk ook
Delen!
Tags
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
mgtow
Meer jockeyen en minder happen. Soms werkt het zelfs beter om alleen nog maar te verdedigen met je middenvelders en je verdedigers alleen te gebruiken als 't niet anders meer kan. Maar goed ik ga er niet vanuit dat ie dit leest.
0 0
Babayaka
Viera speelt helemaal niet bij Ajax. Stom spel
0 -1
FlyingDutchMan
Kan daar ook slecht tegen, is toch geen hol aan. Speel dan met teams van gelijk niveau, zoals dat bij FIFA zo mooi kan..
0 -1
Babayaka
Wat nog dommer is is dat Ronaldo in zowat elk team zit bij dat online gebeuren. Het slaat gewoon nergens op.
Dat hele Fife esports gebeuren.
Speel je met Ronaldo in een willen 2 shirt tegen Ronaldo in een Roda shirt.
0 -1
GvanderK
Tja achja het is maar waar je jezelf druk om kan maken, er zijn tig andere beroepen die veel en veel zwaardere opgaves kent.
0 0
Oliveira
Het feit dat dit een markt in opkomt is zegt al genoeg over het kansloze gebeuren met het hypen van onzinnige dingen. Voetbal talenten staan in het veld en zitten niet op hun gat achter een scherm. Iedereen kan goed worden is spelletjes als je maar vaak genoeg je xbox aanzet.
0 -1
AIR-S
Ik denk niet dat Dani een voetbal talent is. Hij is een Fifa talent.

En iedereen kan goed worden? Wat een onzin. Dat is hetzelfde als zeggen: Iedereen kan goed worden in voetbal als je maar vaak genoeg tegen een bal trapt.

Grappig dat je onder elk bericht over e-sport even komt zeggen hoe dom je het vindt. Dat jij zo ouderwets bent maakt e-sports nog niet kansloos.
1 0
FWAjacied
Het lijkt er een beetje op alsof Dani een heel slechte verliezer is die nooit eens de credits wil geven aan zijn tegenstander. Lekker voorbeeld wel voor zijn doelgroep.
1 -1
Nouwske
Ik heb ook van mn vriendin verloren met deze fifa... Slaap er nog steeds slecht van
2 0
FlyingDutchMan
Dat kan inderdaad gebeuren met deze FIFA haha. Zowel FIFA 2018 als PES 2018 vind ik dit jaar tegenvallen, voorgaande jaren qua gameplay beter! Maar je moet iets spelen..
1 0