Dani's eDivisie: 'Hoeveel pech kan je hebben'

giobelloni, 30-10-2017 om 12:45, 9832 views, AS, eDivisie |

Maak kans op jouw Ajax-droom. Vul je lijstje in!

Dani Hagebeuk heeft in de tweede speelronde van de eDivisie zijn eerste nederlaag ooit in de competitie geleden. Tegen Daniel Kuipers werd het 3-1 in het voordeel van Willem II. Dani keek bijna de gehele wedstrijd tegen een achterstand aan en kon deze helaas niet omdraaien. Wij kijken terug op de wedstrijd Willem II - Ajax in speelronde 2.

Opstelling Willem II: De Gea, Walker, Ferdinand (Icon), Ramos, Marcelo, Kanté, Vieira (Icon), Modric, Bale, Gullit (Icon), Ronaldo.

Opstelling Ajax: De Gea, Valencia (IF), Azpilicueta (IF), Ramos, Marcelo, Pogba, Gullit (Icon), Vieira (Icon), Messi, Suarez, Ronaldo.

Als verbeterpunt noemde Dani dat hij rustiger moet blijven wanneer het even tegenzit. 'Nadat ik de 2-1 had gemaakt dacht ik: het kan nog. Ik had nog een paar goede aanvallen, maar miste ook drie/vier grote kansen. Toen hij (Daniël Kuipers red.) de 3-1 maakte was dat wel een klap.' Dani oogde tijdens de wedstrijd ook erg onrustig. Want waar hij vorig jaar hooguit met één doelpunt verschil op achterstand kwam, daar kwam hij tegen Willem II al snel op een 2-0 achterstand. Voor het eerst zagen we hem veel praten en mopperen. Dani raakte ook licht gefrustreerd en vroeg zich af hoeveel pech hij kon hebben. Hij had veruit het meeste balbezit en veruit de meeste kansen, maar de bal wilde er maar niet in. Toen hij een honderd procent kans miste, zag hij de humor er wel van in en lachte hij als een boer met kiespijn.

Nee het is voor Dani nog niet de start die hij gewenst had. Na een gelijkspel en een verliespartij staat Ajax nu op een teleurstellende dertiende plaats. Iets waar Dani niet trots op is. 'Ik sta op een positie waar je als Ajax-speler niet wil staan. Ik ga er alles aan doen om weer omhoog te klimmen.' Ook zijn collega eSporter Koen Weijland had zo’n slechte start niet verwacht. 'Misschien dat hij een klein tikkie heeft gekregen door het gelijke spel tegen Feyenoord. Ik moet wel zeggen dat ik hem tegen Willem II stukken beter vond spelen, eigenlijk heel goed zelfs. Hij had echt heel veel kansen. Misschien voelt hij de druk van de concurrentie wel of misschien ligt FIFA 18 hem echt niet.'

Maar dat laatste lijkt mij toch wel erg stug. Zeker gezien het feit dat Dani de afgelopen twee weken een perfecte score haalde tijdens de Weekend League. Dat betekent twee weekenden lang, tachtig potjes spelen en die ook allemaal winnend afsluiten. Sommigen zullen denken: 'Knappe prestatie, maar we weten toch dat hij zo goed is.' Dat is ook wel zo, maar toch wordt zo’n prestatie nog weleens onderschat. Een gemiddeld potje in de Weekend League duurt ongeveer een kwartier. Dan kom je al snel aan tien uur speeltijd in een weekend. Dat betekent voor Dani dus ongeveer vier a vijf uur per dag opperste concentratie om elk potje winnend af te sluiten. En dat is het grote verschil tussen eSporters en gewone FIFA-spelers. De doorsnee gamer zal namelijk na ongeveer twee a drie uur uit zijn concentratie zijn. Voor Dani is dit tijdens de Weekend League echter geen optie.

Maar zoals sommigen misschien weten zijn de wedstrijden van de eDivisie eerder opgenomen dan dat ze worden uitgezonden. Er worden van tevoren namelijk draaidagen ingepland waarop de eSporters meerdere wedstrijden opnemen. Het kan dus zo zijn dat Dani in het begin inderdaad nog moest wennen aan FIFA 18, maar dat hij zich daarna heeft herpakt. Als hij in ieder geval zo doorgaat als hoe hij zijn Weekend League wedstrijden op dit moment speelt dan weet ik zeker dat Dani gauw weer mee gaat doen aan kop van de eDivisie.

Giovanni Belloni (Twitter: giobelloni | e-mail g.belloni18@gmail.com)

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Babayaka
Ik snap dit niet, wat is hier nu leuk aan.
Al die elftallen hebben messi Ronaldo de gea.
Enige verschil is de teamnaam.

Waarom spelen ze niet met de echte teams.
Dan de beste met het lzwakste team enz. Dit is zo saai.

Of maak een draft maar zorg er voor dat spelers maar in 1elftal zitten. Ronaldo zit nu in elk elftal.
3 0
Geoffajax06
Waarom spelen ze niet gewoon met de spelers van Ajax en Willem 2?
2 -1
Babayaka
Omdat ze er dan geen zak van kunnen.
3 0
Redrum
Maak je niet druk Dani, het blijft uiteindelijk maar een spelletje!
1 0
Stone020island
Hahhaha die dani toch. Stond ook weer voor lul in dat filmpje met koen en neres. Koen presenteerde alles en praatte met neres terwijl die dani er maar ongmakkelijk bij stond.

Ik snap dat er heel veel geld te verdienen is met esport maar feit is wel dat ik tegenwoordig bijna nooit meer kinderen op straat zie voetballen. Veel kinderen blijven binnen om die klote weekend league te spelen. Jammer dat zo iets onsociaals als full time gamen in deze wereld zo erg gepromoot wordt...
16 -3
Babayaka
Ik snap het niet, maar ja dat snap ik van darten ook niet.
0 0
Afca_126
Je heb zeker een punt
0 -1
prsyt
Heel veel bla bla bla opa. Gooi dan ook meteen je computer en smartphone uit het raam.
1 -5
Stone020island
Hoezo bla bla bla? En misschien is het wel een goed idee om die smartphone van me is een keer het raam uit te pleuren. Af en toe wordt ik echt gek van dat geapp en gesnapchat van iedereen. Maar ja, dit is slechts mijn mening hoor
2 -2
Afcascheme015
Jij snapt het
1 -2