'Heb niet voor niets voor drie jaar getekend'

BVeenstra, 30-10-2017 om 07:20, 7359 views, De Telegraaf |

Het nieuwe uitshirt van Ajax is bekend! Bestel hem nu!

 

Ajax-middenvelder Siem de Jong is blij dat hij tijdens zijn recente invalbeurten belangrijk heeft kunnen zijn voor Ajax. Zowel tegen Feyenoord als tegen Willem II wist hij het doel te treffen en zelf weet De Jong wel waar dat succes aan te danken is. Toch blijft hij geduldig wachten op een basisplek.

'Als ik erin kom, weet ik dat we jongens hebben die de ballen goed kunnen wegleggen. En ik voel waar de ruimtes rondom Klaas (Huntelaar, red.) liggen. Daar heb ik de laatste wedstrijden goed gebruik van kunnen maken', legt De Jong uit in gesprek met De Telegraaf, waarna hij vertelt niet te hadden verwacht in de basis te starten. 'Ik had wel verwacht dat hij (minus de geblesseerde Amin Younes, red.) met hetzelfde elftal zou spelen als in De Klassieker. De wedstrijd tegen ASV De Dijk, tegen amateurs, vind ik niet representatief om te kunnen zeggen dat ik moét spelen.'

Voorlopig ziet De Jong in dat trainer Marcel Keizer voorlopig voor een andere manier van spelen kiest, maar denkt De Jong ook dat Keizer maar al te goed weet waar de kwaliteiten van de middenvelder liggen. 'Met mijn diepgang, het voor de goal komen, kan ik belangrijk voor het team zijn. Mijn ervaring helpt daarbij, want ik kan nu nog beter inschatten wanneer wel en wanneer niet. Mentaal en qua spelinzicht ben ik in het buitenland wel verbeterd', vertelt De Jong, die geduldig blijft. 'Ik heb ook niet voor niets drie jaar getekend, want ik verwachtte echt niet dat ik direct in de basis zou staan. Ik wist dat er veel concurrentie was en dat ik het zelf moest laten zien. Daar ben ik mee bezig op de trainingen en tijdens mijn invalbeurten. Ik heb wel het gevoel dat ik het de trainer moeilijk maak.'

  • Bekijk ook
Delen!
Tags
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
tijger19
Ben nooit fan geweest van de beste man, net zoals ik dat ook nooit echt van Klaassen was. Wel zie ik in hoe hij belangrijk kan zijn voor Ajax en ik moet dan ook terugkomen op mijn eerdere mening dat in zie dat hij belangrijk kan zijn dit jaar.
5 -1
Michels
Ben blij dat hij weer terug is. Jammer van z'n jaar in Eindhoven, maar ja een jaartje met je broer in een eredivisie topteam zou ik ook niet onwelwillend tegenover gestaan hebben. Voor mij is Siem nog steeds een held!
5 -4
Ajaxvooraltijd
Alleen bij PSV met dat antivoetbal op de counter kwam Siem totaal niet uit de verf.
2 0
mickey2602
In de Arena maakte hij toch maar wel ff de gelijkmaker.
0 0