Kranten: 'Frenkie de Jong te goed voor de bank'

BvdPloeg, 26-10-2017 om 07:25, 8121 views, NL Media |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

De kranten zijn het donderdagochtend met elkaar eens: Frenkie de Jong was tegen ASV De Dijk de uitblinker bij Ajax. De middenvelder moet het doen met een plek op de bank, maar dat moet volgens de media snel veranderen.

Het Algemeen Dagblad schrijft: 'Soms ziet Frenkie de Jong het voetbalveld als een grote speeltuin. Een rasvoetballertje met een grote toekomst, daar zijn alle kenners het wel over eens. (...) Ook trainer Marcel Keizer is fan van hem. Vorig seizoen was hij nog coach van Jong Ajax, dus hij weet precies wat De Jong kan. Maar juist nu de basisopstelling van Ajax 1 in de plooi lijkt te vallen, is er voor de 20-jarige middenvelder geen plaats. Terwijl hij eerder dit seizoen toch vier keer in de startende elf stond.'

De Volkskrant zag tegen De Dijk naast De Jong ook een andere De Jong goed spelen. 'De wedstrijd werd door trainer Marcel Keizer van Ajax benut om eens wat andere spelers aan het werk te zien. Van de spelers die zondag nog een basisplaats hadden tegen Feyenoord verschenen alleen Nick Viergever en Matthijs de Ligt aan de aftrap. Van het 'nieuwe' negental vielen voor rust vooral Frenkie de Jong en Siem de Jong op.'

De Telegraaf gaat van de kranten het meest in de aanval. 'Het uitvallen van Cerny overschaduwde het sterke optreden van Frenkie de Jong, die gedeeltelijk de frustratie van zich afspeelde. De middenvelder van Ajax stond tijdens de gewonnen Klassieker bij Feyenoord klaar om in te vallen, maar kon weer gaan zitten toen assistent-trainer Hennie Spijkerman iets in het oor van Marcel Keizer fluisterde en plotseling Siem de Jong inviel.'

'Tegen De Dijk was de jongeling de beste Ajacied', schrijft het verder. 'Ajax ervaart nu de nadelige gevolgen van de Europese uitschakeling. De Jong is eigenlijk te goed voor de bank en moet alleen nog maar stabieler worden om het laatste stapje te zetten. Hij zit daarmee in hetzelfde schuitje als Donny van de Beek vorig seizoen. Maar die had het geluk dat het programma door het bereiken van de Europa League-finale tot het einde toe tjokvol bleef, waardoor hij meer speeltijd kreeg.'

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
V12
Spijkerman moet het maar snel op laag water gaan zoeken. Deze zeurkous heeft al jaren een zeer negatieve invloed op ons voetbal door zijn bangmakerij. Vorig jaar was hij bijna weg maar nu gaat ontneemt hij Keizer zijn zelfvertouwen en durf en vrijheid en gaat hij recht tegen het Ajax voetbal in. Siem de Jong een middenvelder erin brengen ten faveure van Frenkie omdat Siem verdedigend beter kan koppen is zo ver van Cruijff zijn gedachtengoed en zo nadelig voor ons als kijker alsook zo ontzettend dom dat deze man direct van de bank moet worden gehaald.
2 -1
Tinus
Siem de jong scoorde en was belangrijk in de klassieker, achteraf een goede keus lijkt me.als je hey toch over laag water hebt, dan is jouw opmerking dus een gevalletje spijkers op laag water zoeken.
0 -1
Ajaxvooraltijd
Ik zou het middenveld laten bestaan uit Siem, Hakim en Frenkie. Dat zou ik graag zien. Als backup gewoon Daley, Lasse en Donny. Viergever mag lekker back blijven van mij voorlopig. De slechtste voetballers (qua techniek) horen in mijn optiek achterin te staan. Schone is goed maar helaas gewoon niet de toekomst van Ajax.
1 -1
Joseph
Frenkie moet gewoon de plek van Schone krijgen. Het voetbal is dramatisch, maar de resultaten goed en dat heeft te maken met Neres. Speel je met Frenkie ipv Schone, heb je de kans dat we naast resultaat ook eindelijk goed voetbal gaan zien.
Ook een Ziyech die weer zin lijkt te hebben in voetbal, is een enorm verschil vergeleken met een paar weken terug toen Frenkie de enige leek die het middenveld trok.
Maar goed, Hennie kiest ervaring boven kwaliteit, daarom is zijn spel altijd zo slecht, Schone zal dus wel blijven spelen en ik ben dan ook heel benieuwd of Wober blijft staan ten koste van Viergever.
3 -1
echtgras
Die laatste keuze is nog niet geheel aan de orde. Sinky heeft nog wat tijd nodig lijkt het maar dat zal niet heel lang duren.
Schøne is wel een genie in zichzelf in het team praten heb ik gemerkt. In zn interviews is hij heel subtiel maar heel slim in het aanhalen van feiten waarddor het lijkt of Ajax won omdat hij erin stond. Niks mis mee hoor, ook een kwaliteit maar viel me wel op.
Maar omdat Frenkie nu heeft gespeeld zal Schøne wel weer beginnen tegen Willem 2. En aangezien dat een walkover wordt verwacht ik Schone ook de week daarop helaas. Frenkie zal wel mogen invallen vanaf minuut 75.
2 -1
Habalaski
Verrassend dat de media toch weer wat weten te vinden om onrust te stoken als de resultaten beter zijn..
1 0
echtgras
Resultaten zijn geweldig maar het voetbal is toch nog steeds slecht?
Met wat pech had je gewoon achter gestaan tegen Feyenoord.
Ja resultaten zijn het belangrijkste maar je moet ook kijken naar de toekomst en dit is niet vol te houden. We gaan punten laten liggen op deze manier.
Willem 2 is geen probleem want die zijn euforisch dat ze door zijn in de beker. Dat wordt 5-0 let maar op
1 -1
Redrum
Ja ze hebben eindelijk weer wat bedacht en zijn er meteen bovenop gedoken. Het gaat weer iets te goed bij Ajax en daar moet snel wat aan gedaan worden!
0 0
Ardoe
Er komt een tijd dat ook Spijkerman weggaat :)
0 0
echtgras
Maar dan zijn Frenkie en andere al weg hoor...

Ik zag het ook zondag en we maken er vaak grapjes over maar het is te triest voor woorden dat Keizer steeds wordt gecorrigeerd door Hennie en altijd in negatieve zin want die kiest altijd voor verdedigen ipv aanvallen en afmaken.
Siem kon ik trouwens mee leven hoor maar ook voor de CL en tegen ADO was de keuze altijd verdedigen ipv eroverheen knallen omdat je beter bent en in een flow zit. Ajax kan gewoon niet op de nul spelen.
Frank probeerde dat ook altijd, werkte eigenlijk nooit. En vergeet nooit dat Frank ooit zei dat Hennie nog behoudender was dan hijzelf.... bah angst is een slechte raadgever. Ga uit van je eigen kracht.
Ik snap dat Bosz hem weg wilde hebben.
Ajax hoort er een spits bij te zetten en niet een verdediger als de tegenstander alles of niet gaat spelen
1 0
PeterVKV
Ik denk dit:
Ony
Ory - Matty - Woby - Sinky
Frenky - Donny
Nery - Siemy - Haky
Dolby

klap van de molen denk ik.
1 -5
Spuit11
Henny denky vany niey
1 0
PeterVKV
henny pleiterikky
1 0
Hans Kraay Jr.
Hennie bepaalt wederom.
2 -1
NouridolbergNeres34
Wat een klasbak! Hij moet meer minuten gaan krijgen in de Eredivisie.
1 -1
Godenzoon24
Sorry dacht eerst dat je t over Siem had.
1 0
EuforischeRealist
Moet in de basis?!?! Iemand die wekelijks presteert moet in de basis, een ventje van net 20 moet zich zelf bewijzen en verder niet zeiken!!! Natuurlijk heeft hij de kwaliteiten om een hele grote te worden, maar voorlopig komt hij net kijken en moet hij op zijn beurt wachten. Iedereen heeft er zo z'n mond van vol dat de Nederlandse talenten vroeg naar het buitenland vertrekken maar we werken er zelf aan mee door te zeggen dat spelers op hun 20e al basisspeler moeten zijn.
1 -6
echtgras
Hij bewijst zich al.
Tegen ADO was hij man of the match maar werd hij in de 75ste min gewisseld voor Schøne. Alsnog lieten we punten liggen.
Schøne speelt nu maar ondanks dat de resultaten geweldig zijn, is het voetbal gewoon niet goed. Daar kan ik mee leven hoor als het gewoon niet beter kan.
Maar Frenkie is gewoon 3x beter dan Schøne, hogere handelingssnelheid maar ook nauwkeuriger, verliest de bal eigenlijk nooit achterin, ook niet onder druk, en elke bal gaat vooruit en met een hoog tempo ook.
Wie zegt dat Schøne rust en ervaring brengt kijkt alleen naar de resultaten, niet het voetbal zelf.
En je praat onzin, want je zegt dat iemand wekelijks moet presteren om in de basis te komen maar dan moet je hem wel de kans geven. Voorlopig kiest Keizer (of is het Hennie?) constant voor ervaring ipv de betere speler. Snap ik om even weer wat rust te brengen maar het voetbal blijft matig en nu moet je gewoon Frenkie opstellen.
Zou de 1ste speler zijn die ik op het formulier zou zetten, naast Onana dan haha.
Zet Frenkie op 6 en Ajax wordt fluitend kampioen
3 -2
EuforischeRealist
1 keer man of the match en hij bewijst zich al? En dan zeggen dat ik onzin praat. Om je te bewijzen heb je wel een langere serie wedstrijden nodig vind ik.
Ik zeg trouwens nergens dat ik Frenkie niet beter vind dan Lasse, ik vind dat in de huidige situatie Lasse beter is voor het elftal. Zonder Sanchez achterin ben je defensief gewoon een stuk kwetsbaarder, omdat je duelkracht en snelheid mist. Wöber is wat dat betreft gewoon een heel ander type verdediger en De Ligt heeft wel de duelkracht maar niet die snelheid.
Rust en ervaring zijn nou eenmaal belangrijk wanneer het niet loopt en in team en resultaten zorgen voor vertrouwen en beter voetbal. Frenkie komt er vanzelf wel weer in, maar heeft nu gewoon de pech dat er minder wedstrijden worden gespeeld.
0 -1
echtgras
Vooralsnog brengt die ervaring geen rust en de resultaten zorgen ook niet voor beter voetbal.
En je blijft hetzelfde zeggen. Je hebt meer wedstrijden nodig om je te bewijzen maar dan moet je hem wel die kans geven.
1 0
EuforischeRealist
Dan verschillen we daarover van mening. Ik vind dat die ervaring wel rust brengt, sowieso rond het elftal omdat er nu punten binnen komen en niet over ieder wissewasje wordt gezeikt maar ook in het veld met minder goals tegen en meer voor. Daarbij is het voetbal wel degelijk beter dan in de eerste wedstrijden van de competitie waarin nauwelijks een kans werd gecreëerd.
Uiteraard zeg ik hetzelfde, daar sta ik ook gewoon achter. Die kansen krijgt hij echt wel want hij speelt in ruim de helft van alle wedstrijden mee.
0 0
Joseph
De resultaten zijn goed vanwege 1 man, en dat is Neres. Schone heeft niks met deze resultaten te maken, de invloed van een niet spelende Dijks is al een stuk groter.
1 -1
echtgras
Inderdaad...

De tegenstander zoekt ook naar je zwakste schakel en dat was vaak Dijks. Dan krijgen ze vertrouwen en proberen ze meer.
Nu staat er een redelijke verdediging, niks bijzonders maar goed genoeg (aanvallende backs zou nog beter zijn) en dan komt Ajax aan voetballen toe.
1 -1
ajax4ever01
Een grote selectie met veel spelers die als basisspeler goed mee kunnen is een voordeel maar ook een nadeel. Maar zo gaat dat in de voetbalwereld. Gebeurd in het buitenland idem dito dat er zat goede spelers op de bank zitten. Als speler moet je geduldig blijven vol je kans pakken zodra je mag spelen. Je kan helaas maar 11 man opstellen.
2 0
Niko1995
Is het idd niks om Frenkie in een vrije rol vanaf links te laten spelen?
0 0
AJAIXIXIXI
Linksbuiten?
0 0
PeterVKV
Ik zou juist Ziyech in die rol laten spelen en Frenkie erbij op het middenveld.
3 0
vurnon
Beide De Jongs staan te trappelen, misschien eerst maar eens 1 erin op de plek van Schöne? Ziyech vrije rol links betwijfel ik of hij net zo veel passes blijft geven..
1 0
PeterVKV
hij mag van daaruit overal lopen
linkervleugel vrij laten voor opkomende sinkie
1 0
echtgras
En dan laten we de rechtsback vd tegenstander maar gewoon vrij?

Ziyech speelt heerlijk met Neres maar als je hem naar links verplaatst zal dat minder worden, zelfs met een vrije rol kan hij niet helemaal vrijuit spelen
0 0
BRAMHOUTEN
Ik ben ook fan van frenkie de jong maar met alle respect dit was tegen de dijk. Tegen Vitesse heeft hij laten zien dat hij echt nog wel een stap moet maken. Dit middenveld stond goed maar een middenveld met Ziyech en frenkie wordt overlopen in top wedstrijden. Of je moet hem of Ziyech een vrije rol geven ten koste van younes
2 -4
echtgras
Tegen Vitesse speelde het hele team slecht. Al had Schøne als 6 gespeeld had het niks uitgemaakt.
Tegen Fey was het resultaat geweldig maar het voetbal slecht hoor.
Ik durf te wedden dat je met Frenkie bij de rust al met 0-2 had voor gestaan.
Frenkie kan voorin maar hij is je beste nr 6 want hij geeft eigenlijk nooit een verkeerde bal.
0 0
Restored
Maar hoe wordt je beter als je niet speelt? En nee wedstrijden in de JL tegen Helmond sport tellen niet, daar wordt je toch niet meer beter van?
4 0
BRAMHOUTEN
Klopt daarom is het ook zo klote dat we niet Europees spelen. Hij moet minuten maken, maar het middenveld staat nu gewoon en het is logisch dat keizer nu niet gaat wisselen
1 -4
prsyt
Het middenveld staat helemaal niet. Schone loopt nog steeds te kloten en balverlies te lijden. Tegen Feyenoord ruimde Vd Beek veel op voor de middenvelders.
1 0