Video-update Oranje O16: Wondergoal Hansen

BvdPloeg, 25-10-2017 om 21:15, 18301 views, AS |

Maak kans op jouw Ajax-droom. Vul je lijstje in!

Oranje O16 heeft woensdag een grote overwinning geboekt op een zeer zwak Polen O16. In de eerste van twee oefenwedstrijden deze week kwamen vijf van de zeven uiteindelijke treffers van een Ajacied: 7-0.

Coach Peter van der Veen begon in Oegstgeest met Calvin Raatsie, Neraysho Kasanwirjo, Ryan Gravenberch, Brian Brobbey en Sontje Hansen (foto) in de basis. Van hen was Gravenberch voor rust al verantwoordelijk voor de 2-0, nadat Naoufal Bannis van Feyenoord voor de 1-0 had gezorgd. Brobbey besliste na een klein half uur de wedstrijd met de 3-0.

Na de pauze kwamen Kenneth Taylor en Ki-Jana Hoever binnen de lijnen en walste Oranje over Polen heen. Bannis en Brobbey maakten allebei hun tweede treffer (laatstgenoemde vanaf de penaltystip) en tussendoor scoorde Hansen de vijfde. Vlak voor tijd zorgde Hansen voor het slotakkoord, de 7-0 en ook zijn tweede van de middag. De laatste goal was ook meteen de mooiste; een streep van afstand, stijf in de kruising (zie video hieronder). Vrijdag 27 oktober om 16.00 uur staat de tweede wedstrijd gepland en zal Van der Veen vermoedelijke elf andere spelers opstellen. 

Opstelling Oranje: Raatsie; Cox, Kasanwirjo, Maatsen, Salah-Eddine; Proper, Ihattaren, Gravenberch; Bannis, Brobbey, Hansen.
Wissels: Wentges, Aksit, Braaf, Hoever, Pinas, Taylor, Taabouni, Bogarde, Van der Sloot, Van der Zeeuw, Van Kaam, Ottele.

Doelpunten:
1-0 Bannis (10')
2-0 Gravenberch (25')
3-0 Brobbey (26')
4-0 Bannis (51')
5-0 Hansen (59')
6-0 Brobbey (65' penalty)
7-0 Hansen (75')

Bijzonderheden:
- Namens Ajax zitten Calvin Raatsie, Ki-Jana Hoever, Neraysho Kasanwirjo, Nuri Emre Aksit, Kenneth Taylor, Ryan Gravenberch, Brian Brobbey (foto), Sontje Hansen en Jaymillio Pinas in de selectie.
- Omdat de spelers van PSV komend weekend een internationaal toernooi spelen, spelen zij allemaal vanaf het begin tijdens de eerste wedstrijd. Dat geldt niet voor Jayden Braaf, die wordt vervangen door Sontje Hansen.

Check hieronder de foto's van de wedstrijd en deze wondergoal van Hansen:

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
NouriVandeBeek
Kenneth Taylor mijn favoriete speler van deze lichting. Maakt fysiek ook goede stappen.
1 0
wolterx
Blijkbaar waren er enkele Engelse clubs die scouts naar deze wedstrijd hebben gestuurd, waaronder Man City die naar volgens een vriend uit Engeland voor Eness Salah-Eddine, linksback, AZ kwamen. Sowieso staat Oranje o16 er goed op in Engeland, zeker nadat ze als u15 Schotland ruim versloegen eerste wedstrijd. Benieuwd of ook uit deze groep we veel spelers over de grens zien trekken.
1 0
NouriVandeBeek
Benieuwd of ze Brobbey gaan pakken. Fysiek een beest, maar voetballend beperkt. Hopelijk blijven ze van Gravenberch af.
1 0
wolterx
Als ze voor Eness Salah-Eddine komen en het daarbij houden kan ik ermee leven, maar vrees dat het een karwei gaat worden deze groep in Nederland te houden.
0 0
NouriVandeBeek
Ajax heeft wel een vang netje in deze lichting als er spelers vertrekken, maar het blijft doodzonde.
0 0
wolterx
Dat sowieso, zegt genoeg dat er 9 opgeroepen zijn en we er nog op de standby-list staan. Ook beetje buitenlandse invloeden met bvb Pynadath en zou me niet verbazen als ze uiteindelijk nog versterkingen aantrekken als de '02 groep 16 is.
0 0
Mikes
Aan wat voor talenten denk je dan??
0 0
wolterx
Als buitenlandse versterkingen bedoel je? Cielemecki van Legia lijkt me een. mogelijkheid, hebben paar keer tegen Legia gespeeld en vind hem daar wel beste talent momenteel (speelt nog u15, '03 born) of Jack Lahne (u17)
0 0
Mikes
Ben erg benieuwd.
0 0
VoorAltijdNummer14
Dat gaat rap! Voor zover ik weet ook een goede lichting. Mensen die wat meer weten over de niet ajacieden met enig talent?
2 0
Mikes
Ik vind Bogarde van Feyenoord een heel groot talent, net als Ihattaren van PSV.
2 0
Pheadrus
Zo goed dat hij er naast staat…..
0 -3
Mikes
Het zijn oefenduels anders speelde Taylor ook wel. Volgende wedstrijd is over 2 dagen en dan spelen de andere 11 spelers.

Dat is altijd zo bij deze leeftijden.
3 0
Donnyvdbeek10
Bogarde zat ook niet op de bank, zal waarschijnlijk geblesseerd zijn. Heb wel weer genoten van gravenberch vandaag.
0 0
wolterx
Bogarde is naar mijn mening een van de 5 grootste talenten in dit team, vandaag moesten alle PSV'ers spelen omdat die weg zijn volgende pot door clubverplichtingen. Bogarde is echt een hele goede speler met imposant fysiek die niet voor niets hoog op de lijstjes in Engeland staat.
3 0
Mikes
Wie vind jij hier dan echt grote talenten in? Waar je je geld op zou zetten dat ze 1 halen en misschien eredivisie ontgroeien.
0 0
wolterx
O16 is moeilijk te zeggen, meeste zullen fysiek komend jaar enorm veel veranderen. Momenteel lijkt Gravenberch wel het dichtste tegen profvoetbal aan te zitten. Als ik op 1 iemand mijn geld zou moeten zitten is hij het wel.
1 0
Suarez16_
Impossant fysiek. Daar gaat het meestal mis bij de senioren.
0 0
wolterx
Als verdediger is het ook wel nodig, is een goede verdediger die voor niets of niemand aan de kant hoeft. Heel atletisch ook, niet enkel sterk.
0 0
ajaxinho
Speelt Unuvar in Oranje?
0 0
BvdPloeg
Ja, Oranje O15, maar die spelen pas in december weer.
3 0
wolterx
Lekkere groep heeft Oranje o16 dit jaar, benieuwd welke van deze namen volgend jaar zich hopelijk laten gelden voor de o17.
2 0