Dani's eDivisie: 'Zuur in de laatste minuut'

giobelloni, 22-10-2017 om 10:00, 6620 views, AS, eDivisie |

Maak kans op jouw Ajax-droom. Vul je lijstje in!

Dani Hagebeuk heeft in de eerste speelronde van de eDivisie zijn eerste puntverlies ooit in de competitie geleden. In De Klassieker tegen Jaey Daalhuizen van Feyenoord werd het 2-2. Dani kwam nog wel terug van een achterstand, maar kreeg in de allerlaatste minuut toch nog de gelijkmaker om de oren. Wij kijken terug op de wedstrijd Feyenoord - Ajax in speelronde 1.

Opstelling Feyenoord: Neuer, Valencia, Bailly, Boateng, Alaba, Pogba, Modric, Vieira (Icon), Bale, Suarez, Ronaldo.

Opstelling Ajax: De Gea, Valencia (IF), Azpilicueta (IF), Ramos, Marcelo, Pogba, Gullit (Icon), Vieira (Icon), Messi, Suarez, Ronaldo.

Dani Hagebeuk begon met het spel dat we natuurlijk van hem kennen. Dat snelle getik rondom de zestien van de tegenstander om uiteindelijk zijn spelers vrij voor de keeper te zetten. Toch was in het spel van Dani te zien dat hij nog moet wennen aan de vernieuwde gameplay. Wie zijn spel namelijk vergelijkt met dat van eind vorig jaar ziet wel degelijk een klein verschil, vooral in de snelheid.

Het was dan ook Jaey van Feyenoord die gelijk zijn eerste kans raak schoot. Een goede combinatie door de as van het veld die hij afsloot met een goede ‘skill dribble’ en een ‘driven shot’ laag in de hoek. Toch was het de klasse van Dani die hem een minuut later op 1-1 bracht. Want dat is toch de kwaliteit van Dani: altijd rustig blijven, ook als je op achterstand komt. Het was Ronaldo die voor Dani, met een geplaatst schot, de stand weer gelijktrok. Na een half uurtje spelen kwam Dani zelfs op voorsprong. Een goede ‘skill dribble’ werd door Ruud Gullit goed in de bovenhoek geschoten. Toen liet Dani weer even zien dat hij aanwezig was. Met een luide kreet liet hij zien dat hij opgelucht was dat hij weer op voorsprong stond.

Want dat deed Dani vorig jaar vaak, een achterstand omdraaien. Maar in de tweede helft leek Dani de wedstrijd toch wat minder onder controle te krijgen. Jaey wist natuurlijk dat hij maar één doelpuntje nodig had om weer op gelijk hoogte te komen. Toch kwamen er twee levensgrote kansen voor Dani, kansen die hij negen van de tien keer maakt. Maar hij wilde er maar niet in. Misschien kenmerkt dat ook dat Dani nog niet op zijn niveau van vorig jaar zit. Jaey leek dat op te merken en begon steeds meer aan te dringen. Ook hij kreeg daarna een paar levensgrote kansen die hij ternauwernood miste. Toch kwam de gelijkmaker er wel. In de allerlaatste minuut speelde hij Pogba goed vrij in de zestien, die meteen afrondde. Zuur voor Dani maar een terechte uitslag.

Dat zei Dani na afloop ook in gesprek met de eDivisie. 'Ik heb wel vaker potjes tegen Jaey gespeeld. Dat werden dan altijd hele hoge uitslagen, dus het is altijd wel spannend. Ik wist dat het vandaag dus ook spannend zou worden. Ik denk dat 2-2 een terechte uitslag is.'

Voor de rest van de kijkers kan Jaey toch een onbekende zijn, omdat hij vorig seizoen niet actief was in de eDivisie. Koen Weijland noemde Jaey tijdens Studio eDivisie dan ook een echte concurrent voor Dani. 'Het zegt al genoeg als je gelijk speelt tegen hem. Ik moet wel zeggen dat Dani in de eerste helft beter was, maar Jaey was juist in de tweede helft beter. De 2-2 was niet onverdiend, maar het was wel zuur voor Dani dat het in de laatste minuut was.'

Volgens Koen hebben we in de wedstrijd toch een stukje van de Dani van vorig jaar kunnen zien. 'Dat hij zich terug knokt en dan toch weer op voorsprong komt. Zoals vorig seizoen altijd het geval was. Dan denk je dat hij het wel vasthoudt, maar zoals we al hebben gezien in andere wedstrijden, het is gewoon heel moeilijk om een voorsprong vast te houden. Je krijgt nu heel makkelijk goals tegen, ook de topspelers van vorig seizoen en dat zie je nu bij Dani ook gebeuren. En dat het in de laatste seconde is. Ja, dat is zuur.'


Giovanni Belloni (Twitter: @giobelloni | e-mail: g.belloni18@gmail.com)

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Ajaxvooraltijd
Echt verschrikkelijk. Dat word individuele training bij Bill Gates. Mijn god hey. Iedere euro die Ajax daaraan uitgeeft is een euro teveel. Leuk hoor dat meegaan met je tijd, maar is dat niet wat er mis is met de jeugdspelertjes van tegenwoordig? Ze speelden toch te weinig buiten?
3 0
TheTruth
Dit is wel een beetje overdreven
0 0
GvanderK
Leuk spel FIFA, maar dat clubs er geld insteken is wel erg overdreven. Maar goed, die jongens snap ik dan ook wel weer, geld verdienen met een spel voor je favoriete club is een zeer bijzondere job.
0 0
Bertus2002
Dat mensen een verslag hierover schrijven...
2 0
Restored
Wanbeleid, weer zo'n defensieve opstelling van Spijkerman
2 -1
Hziyech14
Allemaal de schuld van keizer #keizerout!
1 -1
Dit is mijn club
Dit is nieuws?
2 0
edalm
wat een onzin is dit zeg. leuk zo'n spel, maar laat ze dan met de orginele spelers spelen. heb gulliet nog nooit gezien bij ajax.
0 0
shachalnur
Staat de "oe" in "oeDivisie "voor "oestrogeen"?
0 0
DS84
Ha of Messi en Ronaldo tegen Messi en Ronaldo pfff
0 0
behangdelul
Gullit? Viera? Laat maar
0 0