Neres gelukkig: 'Veel met Wamberto gepraat'

BartVeenstra, 19-10-2017 om 20:50, 7838 views, Ajax.nl |

Shop nu het nieuwe Ajax-uitshirt 2020-2021!

Ajax-aanvaller David Neres voelt zich na tien maanden Nederland inmiddels gelukkig. Dat heeft de Braziliaanse aanvaller verteld in gesprek met Ajax.nl. Een van de personen die hem daar erg bij heeft geholpen is oud-Ajacied Wamberto de Jesus Sousa Campos.

'Hij heeft hier best lang gespeeld en hij weet veel van Nederland. Hij was een groot speler. Ik heb veel met hem gepraat, hij is een vriend van me. Als het kan, probeer ik met hem te praten. Dan vraag ik hem om raad', aldus Neres, die vertelt zich nu meer thuis te voelen in Nederland. En dat komt ook omdat een aantal vrienden uit Brazilië nu in Nederland zijn, net als zijn moeder. 'Maar in de volgende maand gaat ze weer terug naar Brazilië. Of ik me meer op mijn gemak voel als zij hier is? Ja, veel meer. Ze is mijn steun en mijn toeverlaat, mijn moeder is geweldig.'

Neres voelt zich zoals gezegd meer op zijn gemak in Nederland, zegt zelfs gelukkig te zijn, en dat komt ook omdat hij meer vrienden heeft in Nederland. Een van zijn vrienden is Klaas-Jan Huntelaar. 'Hij is een geweldige jongen, een topspeler die voor meerdere topclubs en het nationale elftal heeft gespeeld. Hij is een fantastisch mens en ik blijf in zijn buurt om van hem te blijven leren.'

Neres: 'Ik ben gelukkig'

David Neres voelt zich na tien maanden Nederland thuis bij Ajax. ►SUBSCRIBE NOW http://ajax.ms/subscribe ►FOLLOW US Twitter: http://twitter.com/afcajax Facebook: http://facebook.com/afcajax Instagram: http://instagram.com/afcajax Snapchat: http://snapchat.com/add/afcajax

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
AJAXTHELEGEND
En wie maakte het verschil vandaag in de Kuip ? NERES !!
0 0
Ozymandias
Voeg Wamberto maar toe aan de technische staf van Ajax zodat hij (minstens) twee dagen per week bij de trainingen aanwezig is en verder als begeleider van Neres en Danilo actief is. Dat ton per seizoen dat dit maximaal zou kosten is peanuts om een aankoop van 12 miljoen euro optimaal te laten presteren.

Het lijkt me trouwens ook verstandig om een Spaanstalige Latijns Amerikaanse begeleider voor de jongens uit Latijns Amerika aan te trekken. Zeker als Ajax van plan is hun scoutingsnetwerk daar uit te breiden en er regelmatig een speler uit weg te halen.
15 0
Bensco
Strak plan. Ik vind dat Ajax sowieso een hoop winst kan boeken door speler begeleiding te professionaliseren.
1 0
afcas
precies. ik ben ook een voorstander voor sportspsychologen voor in de jeugd en bij het eerste. mentaal is er zo veel winst te boeken. juist de "moeilijke jongens" die wel in staat zijn om wedstrijden te beslissen zullen hier baat bij hebben. vaak zijn dit spelers die zeggen wat ze denken en daar hebben sommige trainers moeite mee. bij zo een psycholoog kunnen deze jongens hun ei kwijt en tevens kan de pscycholoog ze voorbereiden op wat ze te wachten staat in het eerste. pieken, maar ook dalen en dus niet denken dat je er al bent als je een paar wedstrijden op rij in de basis staat. keihard blijven werken en je komt er wel. als het in het koppie ook goed zit natuurlijk. hoeveel "moeilijke jongens" zijn er wel niet in de jeugd weggestuurd die later opbloeiden of spelers die na een goede periode terugvielen hun plek verloren en zich niet terug konden vechten? dat kan zoveel beter gemanaged worden.
3 0
FCMax
Ajax zou gewoon oud-spelers uit bepaalde streken van de wereld moeten benaderen om jonge jongens op weg te helpen. De één heeft het na 2 gesprekken met een begeleider wel gezien en gedijt gelijk bij Ajax, de ander heeft een wat intensievere begeleiding nodig. Blijft ongelooflijk dat dit bij professionele organisaties keer op keer fout gaat.
2 0
AFCAMM
Prachtig!
Een tijd geleden, toen het allemaal nog niet zo goed leek te gaan m.b.t het wennen aan Nederland, opperde Wamberto dit volgens mij zelf al, en nu blijkt het zijn vruchten ook daadwerkelijk af te werpen.
3 0
FlyingDutchMan
Wampie, zag hem afgelopen week nog op tv voorbij komen!
2 0
Ajax412
Leuke jonge, ik hoop al vanaf het eerste moment dat hij gaat slagen, die gunfactor straalt hij nou eenmaal gewoon uit.
8 0
Aeter
Dit wordt gewoon een tweede Wampie, hij is ook telkens zo vrolijk als ie scoort, schitterend.
0 0
Voetbalverstand
Elke wedstrijd dat Neres minuten maakte heeft hij goeie dingen laten zien. Altijd vertrouwen in hem gehad. Ben blij dat het nu wordt gewaardeerd. Zoveel mensen riepen al 12 mil voor dit?? Geef die jongen eens wat tijd. En nu voila. Hopelijk kan hij het zondag weer waarmaken!!
3 0
Red Devil
Het gaat helemaal goedkomen met Neres en top dat het klikt tussen hem en Wampie.
1 0
NouridolbergNeres34
Deze jongen heeft echt de gunfactor, ,hij is razendsnel en met zijn diepgang en afwerken op doel kunnen we nog veel goals verwachten dit seizoen.
2 0
ajaxminimax
Ziyech en Neres gaan de kakkerlakken slopen zondag. Verdediging is een lachertje daar, alleen het is misschien uitkijken voor de enkels, die kakkies gaan waarschijnlijk direct schoppen en een scheidsrechter durft niks in die volgesnoven hol
5 -1
Aeter
De verdediging is zwak, maar Berghuis, Jørgensen en Amrabat zijn spelers die je uit moet schakelen om te kunnen winnen. Dus eerst die aanvallers neutraliseren, dan scoren en winnen.
0 0
AFCA-CBS
Neres en Huntelaar zijn dus vrienden :)
Zou je van tevoren toch niet verwachten.
6 0
Bergkamp10
Hoezo niet? Denk dat Huntelaar vanuit zijn rol iedereen wel bij de hand pakt als dat nodig is. Dus waarom Neres niet? Juist Neres...Groot verschil hoor als je uit Brazilië komt en ineens in Europa speelt. Het is duidelijk dat Neres in het begin aanpassingsproblemen heeft gehad.

Juist prettig dat iemand als Klaas-Jan, die alles al heeft gezien en meegemaakt, misschien zelfs wel een rustfactor is en een goede mentor. Wat je ook ziet is dat Huntelaar een ontzettend gedreven mentaliteit laat zien. Hij neemt dus heel bewust die voorbeeldrol.
3 0
Rsv
Respect voor deze jongen, ik hoop dat hij een hele mooie carrière gaat krijgen en gelukkig zal blijven.
4 0
Sampaoli
Leergierige jongen en nu al een publiekslieveling.
5 0
TimAFCA
Walgelijke foto van die Feyenoordfans. Check #anti020week op Twitter. Echt schandalig.
0 -4
Labrador
Walgelijk ? Ja. Maar deze foto staat al jaren online.
0 0
MosesD
Wat doe jij daar precies dan?
0 0
AJAXTHELEGEND
Interesseert me helemaal niets die anti o20 shit .Deze column gaat over Neres ,en die gaat beter en beter in zijn vel zitten ,en gaat zondag a.s. het verschil maken tegen Feyenoord in de kuip !
8 0
TimAFCA
Het is een vrij heftige foto en ik deed het hier omdat er geen speciaal forum voor is. Dit was het laatste topic, vandaar.
0 -2
ajax4ever01
Gewoon zondag genadeloos met 0-3 afstraffen dat leert het ze gelijk af
4 0