Nederland in Divisie A van Nations League

BVeenstra, 11-10-2017 om 07:25, 6670 views, NUsport |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

Dankzij de 2-0 overwinning op Zweden heeft Nederland zich geplaatst voor de A-divisie van de nieuwe UEFA Nations League. Dat betekent dat Oranje behoort tot de twaalf sterkste landen van Europa, zo meldt NUsport.

Verder behoren ook Duitsland, Portugal, België, Spanje, Frankrijk, Engeland, Zwitserland, Italië, Polen, IJsland en Kroatië tot de A-divisie. Op 24 januari zal de loting plaatsvinden voor de Nations League, welke plaats zal hebben tussen september en november 2018. Oranje wordt dan aan twee andere landen uit de A-divisie gekoppeld en zal zowel thuis als uit tegen die twee landen spelen. De beste ploeg na vier duels speelt in juni 2019 tegen de andere groepswinnaars in een halve finale en een finale. De slechtste ploeg degradeert naar de B-divisie.

De Nations League zal de vriendschappelijke interlands vervangen, waarna na afloop van deze nieuwe competitie in maart 2019 de normale kwalificatie voor het EK 2020 begint. Uit tien poules van vijf of zes landen zullen de nummers één en twee zich plaatsen voor het EK. Omdat er in totaal 24 landen meedoen zijn er nog vier tickets te verdelen. Deze worden verdeeld tussen de beste ploegen uit de Nations League die zich niet via de EK-kwalificatie hebben geplaatst.

Hoe? De beste vier ploegen per divisie spelen een halve finale en een finale om de laatste EK-tickets. Mocht Oranje zich dus niet plaatsen via de reguliere EK-kwalificatie, is er nog een uitweg. Anders gezegd: landen uit de D-divisie, zoals Andorra, Luxemburg of Liechtenstein, kunnen zich op die manier plaatsen voor het EK.

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Freddy Al
Het moet zaak zijn om weer naar de top vijf van de wereld te komen, dat kan we maar vereist een andere mindset en als we een nieuw begin maken met een nieuwe staf en leiding is dat een goede stap.
0 0
Red Devil
Dat wordt degraderen voor Oranje.
Ze kunnen beter vrijwillig naar Poule B gaan dat scheelt een hoop ergenis.
0 0
Ruff Rhythim
Degradatie naar groep B kan je nu al zien aankomen.
En zelfs handhaven in groep B wordt dan nog een hele toer.
1 0
Lekiam
Dus met het oog op het EK 2020 hadden we gisteren beter kunnen verliezen. Zodat we in Divisie B terecht waren gekomen en meer kans hadden om bij de laatste 4 te komen. Om zo naast de kwalificatie nog een extra kans te hebben.
Had niemand dat effe kunnen zeggen tegen "onze" jongens.
0 -1
voorkennis
Wij hebben echt helemaal niets in die groep A te zoeken
0 -1
iammike
Jammer in Divisie B kon je misschien nog mee doen voor de winst en je zo kwalificeren. Nu degraderen we keihard naar divisie B en moeten we weer hopen op de kwalificatie.
2 0
M.Olsen
Leuk idee, ingewikkeld, maar beter dan landen als Belgie die expres tegen shitty teams spelen voor de ranking
0 -1
OKP-AFCA
Die hele FIFA ranking vind ik nergens op slaan, België dat geen bal presteert op eindtoernooien staat dan boven de winnaar en nummers 2 en 3 van het WK omdat ze de kwalificatie ongeslagen doorkomen tegen landen als Cyprus en Malta. Zelfde verhaal met Zwitserland etc.

België dat trouwens nummer 1 wordt omdat er een wedstrijd waarin zij een speler teveel gewisseld ongeldig verklaard wordt.
2 -1