'Geen Ajacieden in basis Oranje, Babel wel'

BvdPloeg, 05-10-2017 om 07:25, 7176 views, Algemeen Dagblad |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

Dick Advocaat kiest zaterdag waarschijnlijk niet voor Joël Veltman, Donny van de Beek of Matthijs de Ligt in zijn basisformatie, zo meldt het Algemeen Dagblad. Het drietal begint op basis van de trainingen op de bank.

Advocaat kiest vermoedelijk voor vier verrassende namen in zijn startopstelling. Zo verwacht het AD Daryl Janmaat als rechtsback, Karim Rekik en de pas later opgeroepen Virgil van Dijk centraal achterin en oud-Ajacied Ryan Babel als linksbuiten. Vooral voor laatstgenoemde zal dat als een verrassing komen, aangezien hij voor het eerst sinds zes jaar weer geselecteerd is. 

Omdat Kevin Strootman door een bloeduitstorting in zijn bovenbeen niet kan spelen en Wesley Sneijder niet is opgeroepen, bestaat het middenveld waarschijnlijk uit Davy Pröpper, Tonny Vilhena en Georgino Wijnaldum. Arjen Robben zal het elftal op de rechterflank weer moeten gaan leiden. Enige twijfelgeval is nog de keeper. Jeroen Zoet, Maarten Stekelenburg en Jasper Cillessen strijden om die plek en in De Telegraaf gaat Cillessen uit van speeltijd.

Vermoedelijke opstelling: Cillessen; Janmaat, Van Dijk, Rekik, Blind; Wijnaldum, Vilhena, Pröpper; Robben, Janssen, Babel.

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
MankeNelis
Veel beter gaat het niet worden. Draak van een middenveld en weer een ander centraal duo..
0 0
DS
Lekker belangrijk wie je opstelt.
De kans dat Veltman de eerste rechtsback van Barcelona word is nog groter dan de kans dat oranje zich plaatst voor het WK.
0 0
NouridolbergNeres34
Moet je goals maken en stel je 3 middenvelders op die bijna nooit een goal maken.. ik had klaassen rechtshalf gezet die maakt in ieder geval doelpunten. Wel mooi dat ryan een basisplek krijgt en ook verdiend.

Waarom geen tete rechtsback?
0 0
geDaante
Een speler maakt niet uit het niets doelpunten, en het maakt natuurlijk niet uit wie de doelpunten maakt. Als zij de voorwaartsen in stelling brengen, wat de primaire taak is van een aanvallende middenvelder, en het veldspel goed laten verlopen zodat er wat controle is en die basis om kansen te creëren als team, doen ze het goed.

Met Klaassen moet je hem belangrijk maken, en het spel daar wat op af stemmen, dus rekening houden met een verminderde opbouw en combinatiespel, en iemand ernaast opstellen die op de loopacties van Klaassen let, en die langere ballen daar mooi kan krijgen. Dit is sowieso lastig, daar er helemaal geen ruimte zal zijn voor de loopacties van Klaassen. En dan heb je helemaal niks aan Klaassen.

Het probleem is niet eens zozeer de matige spelersgroep, deze wordt ook nog eens omlaag gepraat. Het grootste euvel ligt bij de coach, en de huidige nederlandse voetbalvisie in het algemeen. Totaal kansloos.
0 0
KevinDurant
Bas Dost, pak je spullen en kom terug als iemand anders bondscoach is. Wat een onzin weer dit zeg, Vincent Janssen is gewoon een gehyped ventje met hele matige basistechniek
0 0
El-Dorado
Zo hey, wat een armoe (dan heb ik het over de opstelling!).
1 0
trainerdv
Ja, als je die opstelling leest is het totaal geen wonder dat we niet naar het WK gaan. Nederland is een goed voetballand, maar nu even niet
2 0
geDaante
Met een type coach als Bosz, of een andere moderne trainer die de huidige, ware Hollandse School kent en wil toepassen (wat dan alleen een buitenlander kan zijn), kan je hier nog prima mee voetballen.

Het is qua spelersmateriaal relatief middelmatig, maar al die nederlandse, kansloze coaches met verouderde en kansloze KNVB visie, maken dat het werkelijk een kansloze bedoening is.

Het is altijd half-half, nooit voluit aanvallen, of voluit verdedigen, maar een halfbakken, op 'controle' gerichte speelwijze waarin geen enkele overtuiging gelegd kan worden, en spelers zo nog minder spelen dan ze kunnen.
0 0
Aeter
Rekik? Hahaha advocaatje toch...
3 0
Red Devil
Mooi kunnen ze ook niet tegen een doodschop oplopen van die Wit Russen.
3 0
Joseph
Ik zou toch voor Klaassen kiezen op het middenveld, ik verwacht niet dat Wijnaldum of Vilhena het net gaan vinden en dat is wel waar het nu om moet gaan. Winnen is niet genoeg.
2 0
AFCA1510
Dat middenveld is zoooo slecht, tering zeg.
3 0
Sampaoli
Je kan echt nog veel beter Veltman opstellen dan Janmaat.
3 -2
Joseph
Veltman is wel heel slecht hoor, maar het zal er om spannen tussen die 2.
0 -2
nicholas87
Gelukkig komt dit uit het AD, die hebben nog nooit een opstelling juist gehad. Herinner me nog de CL opstellingen en die klopte van geen kant. Janmaat boven Tete? Komisch...
2 0
ajaxminimax
Rekik basis... ik hou nu al me hart vast
1 0
AIR-S
Karim Rekik-kik, Karim Rekik!
0 0
masterrr
Middenveld mist wel echt klasse zeg, schrik er van
Maar veel beters is ook niet voor handen
Vilhena, man.....
4 0
chrisjuhhh
Mooi minder kans op blessures .
Wel ex Ajacieden en niet alleen Babel , want Cillissen en Blind zijn toch ook ex ?
2 0
4xEC1
Babel wordt juist genoemd omdat hij er 6 jaar niet bij was en meteen basis staat, de andere 2 zijn geen verassingen.
0 0
chrisjuhhh
maak niet uit , want het is hoe je het leest , zowel de titel als het verhaaltje
0 0
Ajaxvooraltijd
Hahahaha dat word zeker geen plaatsing. Tis ook maar beter zo, stel je voor we zouden mee doen, dan staan we nog langer voor lul.
4 -3
4xEC1
Ik snap de minnetjes echt niet. Is toch realiteit?
1 0
PeterVKV
Klaassen ipv Vilhena en je hebt een aardig elftal. Niet meer dan dat. Rekik speelde heel sterk met Hertha tegen Bayern dus gaat om vorm van de dag. Twee aanvallende backs uit de PL en naar binnen trekkende buitenspelers met scorend vermogen. Weinig creativiteit maar wel veel diepgang op het middenveld. Met Klaassen erbij hebben alle aanvallers en middenvelders scorend vermogen plus van Dijk bij hoge ballen is 7. Niet slecht.
1 -3
chrisjuhhh
Wijnaldum staat op Klaassen zijn plek , dus kies Advocaat voor Wijnaldum .
0 0
PeterVKV
Wijnaldum kan als linker aanvallende middenvelder met Klaassen als rechter aanvallende middenvelder en Propper op 6.
1 0
M.Olsen
Rekik jamnaat en vilhena. Wat een teringzooi zeg. JA is beter....
4 -2
ram
Alle Feyenoorders opnoemen. Lekker objectief...
1 -2
kaashaas
Chemie is al jaren weg in het nl elftal
3 0
Adamoost
dat Janssen er nog steeds staat is een schande
3 0
Barra
Waarom?? Speelt weer en scoort zelfs. Goede spits die de afgelopen tijd ook gewoon veel pech heeft gehad
1 -2
HeavenlyDivine
Scoort bijna voor het eerst sinds een jaar, als je penalty's niet meerekent
1 -1