Neres: 'Normaal om potjes te verliezen'

NielsE, 01-10-2017 om 18:59, 7525 views, NOS |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

David Neres kijkt terug op een geslaagd duel tegen SC Heerenveen (0-4). De buitenspeler van Ajax mocht weer eens in de basis startten en beloonde het vertrouwen van coach Marcel Keizer met een tweetal doelpunten. 

'We hadden deze overwinning nodig', begint de jongeling in gesprek met de NOS. 'We hebben de laatste keer verloren dus het was belangrijk om nu te winnen. Maar er is helemaal geen crisis. Het is normaal om potjes te verliezen. Er is nog veel verbetering mogelijk, maar van crisis is geen sprake. Dit was een overwinning voor de coach en voor de spelers. Dit hadden we nodig.'

Neres gaat verder over de overwinning in Friesland: 'Het is erg belangrijk voor iedereen. Mijn goals waren belangrijk. Ik ben blij dat ik het team kon helpen met twee goals. Ze waren allebei even mooi. Allemaal dankzij Klaas-Jan Huntelaar, dankjewel Klaas-Jan. Het gaat heel goed, maar het kan altijd beter. Ik probeer elke wedstrijd beter te worden, ook tijdens de trainingen.'

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
AjaxCitizen
Haha. Hoe hij KJH bedankt.
Mooie vent.

Deze jongen verdient gewoon duidelijk een basisplaats. Maakt weinig minuten t.o.v. zijn concurrentie op de rechtsbuitenpositie, maar is wel het meest effectief. Als de technische staf hem de komende periode weer een beetje tussen Jong Ajax en invalbeurten in Ajax 1 laat schommelen, dan mogen ze echt vertrekken. Ze begrijpen er dan werkelijk niets van en trappen zo zijn zelfvertrouwen alleen maar de grond in.
10 0
3*stars*3
Bij Neres, zie je toch dat er een idee achter zit.
Passeren en dan oplossing zien of combinerend,]Bij Kluivert (vooral vanaf rechts), lijkt het vaak puur op blind draven en kijken waar hij uitkomt.

Neres lijkt mentaal ook ijzersterk, petje af want het was basis, bank, jong, basis, bank en zelfs tribune in Noorwegen, respect!
51 0
Catenaccio
Idd!!
0 0
wendoo9
Ik heb toch een zwak hart voor deze jongen. Een paar maanden geleden was ik met een groep jongens en meisjes met een verstandelijke beperking op bezoek bij Ajax . Een Meet and greet.(voortreffelijk geregeld trouwens moet ik zeggen) Na de training kwam ik (wij) Neres tegen en mochten we met hem buurten en op de foto met hem. Hij zat alleen met zijn capuchon op zijn hoofd weg te starren. Hij vertelde ons dat hij het nog niet makkelijk had en maakte toch een timide indruk op ons. Vertelde mij dat hij ook toch koud vond en de taal nog niet machtig was. Hij zei tegen mij : Tudo ficara bem Dat bet: Alles komt goed en dat is ook aan zijn spel van de laatste tijd te zien. Denk zelf dat het een kwestie van tijd is dat deze jongen zich gaat ontplooien tot een publiekslieveling bij Ajax, want voetballen kan deze Braziliaan wel !
17 0
3*stars*3
Mooi man, hoop dat het goedkomt want hij heeft genoeg kwaliteiten en zijn teamgenoten lijken het hem ook te gunnen.
3 0
chino
Kluivert staat nooit links, want Younes speelt daar altijd.
9 0
3*stars*3
Klopt, aangepast.
Vanaf links speelde hij volgens mij 2x en dat was klassieker thuis en in Zwolle.
Hij deed het toen prima en kan ook naar binnen en uithalen want hij heeft een beter schot dan Younes.
Maar Kluivert vanaf rechts...Zit vaak gewoon geen idee achter en bij Neres zie je dat wel.

Maar Younes moet in de winterstop verkocht worden, duidelijk.
Week in, week uit mag hij wedstrijd starten en uitspelen.
4 0
afcas
heel duidelijk voor bijna iedereen behalver iedere trainer die met hem werkt he...
1 0
Pinpanter
Waarom toch altijd spelers afzeiken? Younes was afgelopen jaar steeds productiever en haalde zelfs het Duitse elftal. Nu een moeilijke tijd, moet je hem dan zo laten vallen?
Kluivert was vorig jaar een kwelgeest voor elke verdediging, de bravoure die hij toevoegde was heel belangrijk in het succes van dat seizoen. Logisch dat hij nu moeite heeft het vervolg te vinden.

Ook ik zie liever Neres vast in de basis. Maar dat hoef ik niet te verdedigen door andere spelers af re kraken of mee te huilen over de trainer. We lopen nu hosanna te roepen over Bosz maar die vond vorig jaar ook maar toevallig de juiste invulling. Keizer verdient sten en een eerlijke kans.
1 0
3*stars*3
Ik was lange tijd de 1e die Younes bleef verdedigen en ben zijn goede fase zeker niet vergeten maar ik ga niet blind achter iemand blijven staan, als hij tegenvalt.
Misschien zou wat rust hem juist goed doen want hij onderbrak zijn vakantie, na drama van Nouri.
Drukke seizoen 16/17, confed cup, Ajax, interlands en dan moet staf juist zien dat hij er ff uit moet.

Dat Younes kan voetballen, is duidelijk maar nu is het gewoon niet zoveel.
0 0
Raikkonen94
Wat een held is het ook zeg haha. Gelukkig blijft hij gewoon zijn ding doen ondanks de oneerlijke behandeling die hij van Keizer krijgt. Speelt zeker nog niet altijd even goed maar is gewoon ontzettend belangrijk met zijn individuele kwaliteit want hij schiet de ballen er gewoon in waar Kluivert, Younes en Cerny opzichtig missen.
5 -1
Bjorn
Schreef het toevallig gister ergens onder een artikel: laat die jongen eens een wedstrijd of 8 staan voordat we hem gaan afschrijven of beoordelen.

Hopelijk krijgt hij nu vertrouwen.
10 -1
NouridolbergNeres34
Heerlijke speler! Een baasje kan genieten hoe hij juicht na zijn goals!
5 -1