Groeibriljantje O13: 'Zit niet voor niks bij Ajax'

JipVR, 19-09-2017 om 16:41, 4779 views, Ajax.nl |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

Wie de Ajax-jeugd intensief volgt, moet de komende jaren waarschijnlijk op deze speler gaan letten: Gabriël Misehouy. De twaalfjarige middenvelder is vaste kracht in Ajax O13 en staat vanwege zijn sterke lichaam bekend om zijn duelkracht. 

Momenteel acteert hij als tweede aanvoerder bij het jeugdelftal, maar in de toekomst zal daar vast verandering in komen. 'Ik kan mijn teamgenoten goed aansturen. Ook probeer ik ze scherp te houden tijdens belangrijke momenten in de wedstrijd. En dat lukt aardig, ja', klinkt het zelfverzekerd op Ajax.nl.

'Voetbal gaat voor alles', luidt het motto van het gezin waar Misehouy deel van uitmaakt. 'Mijn broers voetballen ook allemaal, dus ze weten hoe het gaat.' Zelf heeft hij Cristiano Ronaldo als grote voorbeeld. De jonge middenvelder van Ajax prijst de sterspeler van Real Madrid om zijn tomeloze inzet. Daarnaast ziet Misehouy ook in hoe belangrijk pauze kan zijn. 'School is ook belangrijk, maar soms moet ik mijn rust nemen, na de wedstrijd bijvoorbeeld.'

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
geDaante
Ik ben niet bepaald snel onder de indruk van een spelertje die fysiek voorloopt, integendeel. Die teren vaak teveel op hun fysiek, en worden zo voetballend te weinig uitgedaagd, als ze al voetballend voldoende talent bezitten.

Beetje vreemd stuk dan ook. Al ben ik wel benieuwd, misschien kan hij ook daadwerkelijk goed voetballen.
2 0
Cello
Dat sommigen kunnen gaan teren op hun fysiek, daardoor ook te weinig uitgedaagd worden en uiteindelijk minder zullen door-ontwikkelen, is bijna altijd de reden om ze door te schuiven naar een oudere leeftijdscategorie. En dit gebeurt regelmatig bij Ajax (en ik vermoed ook bij andere clubs).
0 0
Dr. Football
En nu weer even met beide voeten op de grond. Er zijn op deze leeftijd zoveel jongens de hemel in geschreven. De nieuwe Cruijff, Bergkamp, Van Basten etc... Ze zijn allemaal voorbij gekomen en net zo hard weer verdwenen. Laten we nu even lekker afwachten hoe dit soort gastjes op de belangrijkste leeftijd 16-18 jaar spelen. Zijn ze dan nog steeds top, dan hebben ze een kans om het te maken.
2 -1
wolterx
Gabriël Osei Misehouy, de man met een patent op "Beste speler van het toernooi" overal waar hij komt, Algarve toernooi u12 (Portugal) en United youth Cup (Nederland) waren er twee waar het team hoge ogen gooide en Gabriël prijs voor beste speler pakte. Een van de beste talenten tov hun leeftijdsgenoten die we hebben in de leeftijdscategorieën
4 0
AjaxPassion
"staat vanwege zijn sterke lichaam bekend om zijn duelkracht" Is het een type Brobby o.i.d?
0 0
MáximaZorreguieta
Zal wel weer een Engelse ploeg voor komen over 2 jaartjes.
2 0
Keffie L
Wat voor type middenvelder is het? Een 6?
0 0
chrisjuhhh
Dit is een echte voetballer heerlijke gast om naar te kijken en zie hem veel nu .
3 0