Het nieuwe thuisshirt is bekend! Check hem op de officiële Ajax-site.

Jonk: 'Er kwam een energie los bij Ajax'

giobelloni, 13-09-2017 om 14:00, 13038 views, Voetbal International | Bestel het nieuwe thuisshirt van Ajax!

Wim Jonk was in het voorjaar erg blij met wat Ajax op het veld liet zien. De oud-hoofd jeugdopleiding doet in de nieuwe Voetbal International een boekje open over hoe hij de Europa League-finale tegen Manchester United ervoer.

Over het spel wat de ploeg van Mourinho vertoonde, zegt Jonk het volgende: ‘Ik heb niks met het voetbal dat José Mourinho zijn ploegen laat spelen, maar hij is er overal succesvol mee. Dus leverde die finale boeiende en noodzakelijke discussies op. Het is Mourinho zijn goed recht de zwakte van zijn tegenstanders uit te buiten, daar is hij een meester in.’

Jonk zag dat Ajax steeds meer het voetbal ging spelen waarvoor supporters naar het stadion komen. ‘Je zag steeds vaker dat spelers wisten wat de bedoeling was. Er kwam een energie los waarin ze elkaar meesleepten. Al was het niet genoeg om Manchester United te verslaan in de Europa League-finale. Dat was een hartstikke interessante wedstrijd.’

Maar Jonk zag ook dat Ajax daar vrij weinig tegenin had te brengen. ‘De buitenspelers speelden te ver terug en kwamen niet in hun kracht. De derde man werd te weinig gevonden en de passlijn naar Dolberg zat dicht, dus moesten anderen loopacties maken om ruimte te creëren. Ik besef dat zoiets makkelijker is gezegd dan gedaan. Maar je moet het wél nastreven.’

                                          
  • Bekijk ook
Delen!
Tags
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
HansBeus
Marcelleke!, ga jij maar efkes wissele, Wimke komt in jouw plek!...
4 0
johnd
Jonk, kom terug, we hebben je nodig!
7 0
HFW44
Perfecte analyse van Wim Jonk.
6 0
Mikee
Wat zou ik hem graag terug zien bij Ajax.
8 0
GvanderK
Supporters hebben vooralsnog geen actie gevoerd tegen het bestuur, terwijl we keihard belazerd zijn maar goed. We vinden het wel prima zo lijkt het. Bergkamp, Spijkerman hadden er bij een andere club allang eruit gelegen.
10 -2
Leviathan
Ik vind het ook niet fantastisch gaan, maar als ik even terug denk aan de tijd voor dit bestuur gaat het fenomenaal goed.. Toen werd er niets bereikt en alleen maar schulden gebouwd en weinig goede jeugd en scouting.. Dat is echt verbeterd met het talent en de huidige selectie en geld kan er echt wel op kort termijn iets moois neergezet worden. Bergkamp en Spijkerman bashen is nu weer populair na Keizer en Overmars afzeiken.. Terwijl echt NIEMAND hier weet hoe het echt zit het is puur gissen. Je kan ook zeggen sinds Bergkamp en Spijkerman zijn er 4 titels en 1 EL finale behaald. Ik wil ze niet die credits geven hoor, want ik weet niet hoe het precies zit. Ik weet wel dat dit jaar kut begon en een ongelukkige transfer periode hebben gehad.. Net voor belangrijke wedstrijden spelers weg kopen etc.
2 -5
Rinus M.
Omdat heel veel supporters ook niet onder de indruk zijn van de mening van een groepje enkelingen op dit forum. Hartverwarmend zoals Siem bij het warmlopen werd toegejuicht in het Stadion zaterdagavond, hier wordt hij vooral afgezeken door een select groepje azijnpissers alsof Ajax daarbij is gebaat. Lekker met je spandoekje bij de inging gaan staan, kijken hoeveel indruk jullie nou echt maken.
6 -7
Godenzoon24
Idd je hebt veel meer aan ja knikkers. Maar wat heeft het toejuichen van Siemens ermee te maken. Ik heb ook voor hem geapplaudisseerd Ajacied bewezen diensten etc. Echter ben ik een felle tegenstander van zijn komst op voetbal technisch gebied. Maar goed gezien je bekrompen mening en ja knik mentaliteit zal je dat niet snappen.
1 0
Beretta
Beetje jammer dat de dementors in onze technische staf alle vreugde en energie uit de spelers hebben gezogen, alweer...
16 -1
Robinjo1988
En dat zal voorlopig niet terugkomen. Nog bedankt Hennie, Dennis en co.
17 -2
Joseph
Dezelfde energie die nu ontbreekt, ik hoop dat Jonk de Bosz (Cruijff) energie nog eens los komt maken bij Ajax. Stiekem hoop je dan al volgens seizoen, zodat hij dat met De Ligt, Frenkie, Donny, Eiting, Dolberg en Kluivert tot in de perfectie kan benutten.
Er komt en staat al een geweldige generatie, die verdienen een geweldige coach of in ieder geval 1 met de juiste filosofie. Wat dat betreft zou Jordy ook kunnen met Jonk als assistent.
11 -2
Jajijdaar
Mag toch hopen dat Jonk ooit nog terugkeert bij Ajax.
13 -2
Redrum
Ik zie Mourinho toch wel als één van de grootste verziekers van het voetbal. Deze vent met zijn verschrikkelijke laffe schaamteloze tactiek heeft al heel wat voetbalplezier bedorven en dankzij deze man spelen heel veel ploegen tegenwoordig anti-voetbal.
19 -4
Rinus M.
Had er geen enkel probleem mee gehad als Ajax met een wat minder naïeve en weinig gedurfde tactiek de finale had gewonnen.
13 0
Godenzoon24
Nee maar dat heb ik wel als Ajax dat doet in de bekerfinalist tegen pakweg vvv. En dat is een beetje een vergelijking hoe voor Man u de finale EL was tegen Ajax. Een b prijs tegen een ploeg die een fractie te besteden heeft van wat zij zelf hebben.
0 -3
Koenniiee
Is het naïef als dat nou eenmaal beter bij een ploeg past?

Bosz zei ook, als we laatste minuut tegen Schalke nog een doelpunt tegen zouden krijgen dan had men ons weer naïef genoemd. Terwijl we het fantastisch gedaan hebben.
8 0