Heitinga: 'Lennox kreeg een brief van Ajax'

BVeenstra, 13-09-2017 om 10:30, 10917 views, Ajax.nl | Bestel het nieuwe thuisshirt van Ajax!

Het zoontje van John Heitinga, Lennox (zes jaar oud), gaat voetballen in de jeugdopleiding van Ajax. Dat schrijft de huidig trainer van Ajax O19 in zijn blog op Ajax.nl. Heitinga vertelt verder dat zijn zoontje helemaal bezeten is van het voetbal.

'Hij staat ermee op en gaat ermee naar bed. Ieder normaal kind kijkt in de ochtend naar tekenfilms, maar Lennox niet', vertelt zijn vader. 'Hij geniet van voetbalfilmpjes en loopt het liefst de hele dag in een voetbaltenue. Dat kunnen shirts zijn van alle clubs, vaak uit de grote Europese competities', vervolgt Heitinga, die verder schrijft dat zoontje Lennox vorig jaar na de wedstrijd tussen FC Barcelona en Manchester City (4-0) op de foto mocht met Lionel Messi.

Nu speelt Lennox nog als aanvaller bij AFC en heeft hij zich in de kijker van Ajax gespeeld, schrijft Heitinga vervolgens. 'Prachtig. Maar op zijn leeftijd vind ik het vooral belangrijk dat hij geniet. En dat doet hij, want als ik hem zie dribbelen spat het plezier er vanaf. De voetballer-Lennox is precies het tegenovergestelde van mij en - eerlijk is eerlijk - misschien heeft hij ook wel meer talent dan ik had. Lennox is snel, behendig, passeert makkelijk en kan met links en rechts schieten. Dat alles mag hij nu ook laten zien op de Toekomst.'

In zijn blog schrijft Heitinga ook over zijn vrouw, zijn dochter en zijn honden. Zijn verhaal is hier te lezen.

 

                                          
  • Bekijk ook
Delen!
Tags
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
JanTa
Zo worden dus clubiconen geboren en gemaakt.
2 -1
T to the M
Leuk voor Lennox, maar ik vind het niet zo handig dat papa Heitinga zijn 6-jarige zoon gelijk bestempelt als "talentvoller dan hij".
0 -4
Joseph
Verschrikkelijk, je moet je zoon natuurlijk klein houden.
1 -1
T to the M
Dat bedoel ik niet, dat weet je best.
Maar je schept wel een hoop verwachtingen, terwijl een kind van 6 een ontieglijk lange weg te gaan heeft om het eerste te halen.
0 0
TheRiviera
Volgens mij interpreteer je wat Heitinga zegt verkeerd. Hij zegt niet dat zijn zoon ''talentvoller dan hij'' is. Hij claimt te denken dat zijn zoon meer talent heeft dan dat hij HAD. Daarmee duid hij aan op zijn jonge voetbal jaren als een klein jochie.

Daarmee schept hij geen verwachtingen. Alleen maar voor de mensen die zich nog kunnen herinneren hoe Heitinga speelde op 6 jarige leeftijd.
0 0
AIR-S
Hopen zo succesvol wordt als zn pa!
2 0
foroloca
Iets succesvoller mag... goeie carrière, maar geen uitmuntende.
1 0
mvdk
Ik heb het niet gered :p
0 0