O19 wint van Almere, O16 vernedert HSV

BvdPloeg, 05-09-2017 om 19:16, 15342 views, Ajax Showtime |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

Een mix van Ajax O19 en Jong Ajax heeft dinsdagmiddag een oefenwedstrijd tegen Jong Almere City FC met 3-0 gewonnen. Bij de rentree, na maandenlang blessureleed, van Kaj Sierhuis was Reda Boultam twee keer trefzeker en scoorde Abdallah Aberkane één keer. Ajax O16 won nog maar weer eens een oefenwedstrijd. HSV O16 werd met 6-1 aan de kant gezet.

Bij Ajax O19 en Jong Ajax speelden de spelers die deze week geen interlands speelden. Zo waren onder meer Stan van Bladeren, Terry Lartey Sanniez, Sebastian Pasquali en dus Sierhuis van de partij. Voor de spits waren het de eerste speelminuten van dit seizoen, na een maandenlange revalidatie van knie- en schouderproblemen. Dat ging naar behoren, waarna hij in de rust werd gewisseld.

Ajax O16 won in de voorbereiding al oefenwedstrijden van Feyenoord (5-3), USA (9-0), Duisburg (7-0) en Arsenal (7-1) en ook HSV moest eraan geloven. De Duitsers incasseerden treffers van Naci Unuvar (twee keer), Dillon Hoogewerf (twee keer), Ibrahim El Kadiri en Max de Waal.

Basis-opstelling Ajax O19/Jong: Van Bladeren, Sanniez, Struijk, Botman, Bakboord, Ekkelenkamp, Boultam, Pasquali, De la Vega, Sierhuis, Kaars

Basis-opstelling Ajax O16: Dieker; Bonnah, Hoever, Aksit, Scholten; Unuvar, Beelen, De Waal; Hoogewerf, Pinas, Pynadath.

Bram van der Ploeg (Twitter: @BvdPloegg | e-mail: B.vanderploeg@ajaxshowtime.com)

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
3*stars*3
Ajax O16 won in de voorbereiding al oefenwedstrijden van Feyenoord (5-3), USA (9-0), Duisburg (7-0) en Arsenal (7-1) en ook HSV moest eraan geloven.

Nuff said, kaarsje branden en hopen dat Ajax veel van die jongens snel kan contracteren, voordat Engelse clubs hun wegkapen voor een belachelijke vergoeding!
2 0
bazza25
heeft iemand enig idee waarom die Braziliaan bij o19 nog niet is gepresenteerd?
1 0
Keffie L
Wat een heeerlijke lichting man niet normaal! Helaas zitten al die makelaars met smacht te wachten om dadelijk toe te slaan..
1 0
Mikes
Raiola is laatst al gespot samen met Ryan Gravenberch.
0 0
Keffie L
Dit dus.. Hopelijk zijn de ouders van Ryan verstandig genoeg om in te zien dat hun zoon genoeg toekomst perspectief heeft bij onze club.
0 0
Mikes
Jaa zijn broer zit bij steve Ebecilio. Dit is de vader van kyle en is ook een groot voorstander van talenten vroeg naar het buitenland brengen. De voortekenen zijn dus zeker niet geweldig.
1 0
Keffie L
Man man man..
0 0
willieovertoom
Prachtig team, hopelijk zaterdag tegen Feyenoord in een 3-4-3

Raatsie; Hoever, Kasanwirjo, Aksit; Warmerdam, Beelen, De Waal, Ünüvar; Hoogewerf, Pinas, El Kadiri
3 0
Dexy
Heerlijke lichting inderdaad! In potentie misschien nog wel beter dan de lichting Vd Beek/Nouri/Cerny, al zullen we moeten zien hoe ze zich de komende jaren ontwikkelen.
1 0
AFCA.
Is dit weer een lichting als die van '97? Op zo'n beetje iedere positie een potentiële eerste elftal speler? En wie steken er echt bovenuit?
1 -1
willieovertoom
Ja misschien zelfs wel wat beter dan de '97 lichting. Al is niet iedereen die ik nu noem van hetzelfde jaar, maar ze zullen ongeveer wel allemaal tegelijk doorstromen.

Ki-jana Hoever is zich stormachtig aan het ontwikkelen, voetballende rechtsachter.

Ian Beelen is een persoonlijke favoriet. Stylist pur sang. Kan iemand op techniek (bal onder de voet door bijv.) uitspelen, heeft een goede pass en inzicht.

Naci Ünüvar heeft geen introductie nodig. In de categorie Nouri.

Max de Waal, Donny Warmerdam, Joshua Pynadath en Calvin Raatsie hebben ook de potentie om de ArenA te halen. En dan mogen Hossein Zamani, Kenneth Taylor, Sontje Hansen en Ryan Gravenberch ook nog in dit team spelen.

Ik zie negentig procent van deze lichting iig het betaalde voetbal halen.
3 -1
AFCA.
Wauw, klinkt allemaal erg goed! Ga het team zeker in de gaten houden. Bedankt!
0 0
Keffie L
Wat vind je van Pinas tot nu toe? Is het een type Sontje Hansen wat betreft techniek?
0 0
Keffie L
Dat middenveld pffff
0 0
Mikes
Nah niet alleen dat middenveld. Dat je een speler als Pynadath(aanvaller) op de bank houdt. Terwijl hij bij Real Madrid echt al supertalent te boek stond zegt echt heel erg veel over deze lichting.
1 0
Keffie L
Inderdaad! Ff een vraagje, deed Bonnah 2 seizoenen geleden (destijds C2) ook niet vaak mee met dit team? Is ook een groot verdedigend talent toch?
0 0
wolterx
Bonnah-Owusu is officieel deel van dit team ja, zie hem heel graag spelen. Bonnah-Owusu, Unuvar en Hoogewerf zijn de 3 permanent doorgeschoven spelers van 2003 naar deze 2002 groep.
0 0
Keffie L
Ah oke toch wel dus zat te twijfelen, ja meen me nog te herinneren dat er hier werd gezegd (weet niet meer wie helaas) dat Bonnah naast Naci, Hansen, Beelen, De Waal en Warmerdam ook een groot talent uit dat team was.
0 0
wolterx
Zijn allemaal grote talenten maar persoonlijk verkies ik het om ze per geboortejaar te houden. Dus 2003 groep zou dan Unuvar, Bonnah-Owusu, Hoogewerf, Campagne (mits hij weer stappen zet), Enem, Karahasanovic (voor blessure) , Yah, Misidjan, Rensch, Oostwoud hebben die in aanmerking voor Oranje o15 dit jaar komen. En de nieuwe jongens in de vorm van Regeer en Vd Heuvel die ze van ADO hebben gehaald waren deel van de o14 selectie van vorig seizoen.

O16 zullen Gravenberch, Brobbey, Zamani, Hansen, Beelen, Taylor, Warmerdam, Raatsie, Kasanwirjo, Hoever, Scholten, Allouch, El Kadiri en misschien ook De Waal, Aksit wel voorselectie halen. Die gaan elke wedstrijd rond de 10 man in selectie hebben als zelfde blijft als vorig jaar met o15.
1 0