Karahasanovic wil rentree rond winterstop

giobelloni, 05-09-2017 om 08:55, 11269 views, Ajax |

Bekijk Ajax - Valencia live in de Ziggo Dome!

Voetbal is een sport die helaas gepaard gaat met blessures, een vervelende aspect in het bestaan als voetballer. Zo ook voor Alen Karahasanovic, de 14-jarige middenvelder van Ajax O15. Na een harde tackle op een jeugdtoernooi liep hij een dubbele beenbreuk op. In een interview met Ajax.nl vertelt hij over zijn blessure en het herstel.

Het Golden Talent Tournament 2017 was de plek van het onheil. ‘We speelden een wedstrijd tegen Vitesse. De bal was niet echt in de buurt, toen een tegenstander met gestrekt been mijn linkerbeen raakte. Mijn been was gebroken. Ik voelde al meteen dat het foute boel was. Ik wilde nog opstaan, maar dat lukte niet.’ Er moest een ambulance aan te pas komen en de wedstrijd werd gestaakt.

Een lichtpuntje voor de jonge speler was dat hij geen operatie hoefde te ondergaan, alle botten stonden goed op elkaar, maar toch baalde Karahasanovic. ‘Ik vond het jammer dat ik voor een lange tijd niet meer kon voetballen. Het maakte me helemaal niks uit dat ik op school op krukken moest lopen, of iets dergelijks. Het voetbal was het meest belangrijk voor mij.’

Gelukkig kan Karahasanovic rekenen op de steun van zijn medespelers. ‘Ik heb heel veel contact met mijn teamgenoten. Het zijn allemaal vrienden, dat krijg je als je vanaf de F-pupillen samen speelt. Ik kreeg heel veel steun via social media. ‘Voor Alen’ schreven mijn teamgenoten op Instagram toen ze het toernooi wonnen, dat vond ik mooi. De trofee die ze wonnen mocht ik ook nog hebben, écht heel tof. Die staat bij mij thuis in de kast.’

Tekenend voor zijn mentaliteit is zijn optimisme en positiviteit: ‘Het was even schrikken en als ik de jongens zie trainen vind ik het jammer. Maar het gaat de goede kant op. Het is belangrijk dat het goed zit in je hoofd en ik denk dat ik mentaal sterk genoeg ben. Waarschijnlijk maak ik na de winterstop mijn rentree, maar als ik goed mijn best doe wordt het misschien eerder.’

Delen!
Tags
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
3sterren
Eén voor Alen, allen voor één!

Beterschap en sterkte jongen...
0 0
3*stars*3
Poeh en op zo'n jonge leeftijd.
Hopelijk komt hij sterk terug en kan hij zich goed doorontwikkelen.

Toen ik zijn naam zag, dacht ik ff dat het ging over die speler die van Bayern kwam/zou komen.
Trouwens niks meer over gehoord.
0 0
trodat4030
Dat was Trograncic. Die kwam eerst op proef een half jaar meetrainen, maar na dat halve jaar heeft Ajax hem geen contract aangeboden. Inmiddels is hij naar Croatia Zagreb vertrokken als ik het goed heb.
1 0
3*stars*3
Ow, thanks man.
Klonk veelbelovend, lieveling van Pep en op 15 jarige leeftijd meetrainen met het 1e.
Maar dat zegt weer niks want Mastour was ook een supertalent...
1 0
Godenzoon24
Heimwee
0 0
Onpartijdig
Wat erg voor zo'n jongen zeg, sterkte ermee! Talentvolle speler toch? In de tekst staat dat het een middenvelder is maar ik dacht dat het een buitenspeler was?
0 0
BVeenstra
Zeker ernstig, vooral op zo'n jonge leeftijd (al is het altijd vervelend natuurlijk). Het is een nummer 10 overigens.
0 0
Onpartijdig
Ah bedankt heren, El Kadiri is inderdaad ook echt klein voor zijn leeftijd, net zoals Alen. Al moet ik zeggen dat ik ze maar een stuk of 3X heb zien spelen.

Vraag me af of hij daar de rest van zijn carrière last van kan hebben, ik denk dat je er 100 procent van kan herstellen (itt beschadigingen aan je kruisband of meniscus) Maar zowel je scheenbeen als Kuitbeen breken is echt vreselijk, knap dat hij mentaal zo positief blijft en zijn verhaal durft te doen.
0 0
AFCAMM
Heb zelf op (nog) jongere leeftijd mijn scheenbeen gebroken en daar heb ik altijd wel last van gehad. Niet zozeer pijn, maar door de vergroeiing gaat het rennen simpelweg niet heel soepel. Later nog beide enkels gebroken en toen was het eigenlijk helemaal voorbij voor mij. Hoop dat deze jongen wat meer geluk heeft.
0 0
trodat4030
Denk dat je in de war bent met El Kadiri, ook zo'n ukkie nog. Die staat over het algemeen op de flank. Maar ook Alen is een talentje idd, snel voetenwerk, behendig, lekkere dribbelaar..
1 0