'Spelers chagrijnig na verloren trainingspartij'

giobelloni, 05-09-2017 om 07:20, 20692 views, RTV Oost |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

Diederik Boer keerde afgelopen zomer terug bij zijn oude club PEC Zwolle. Aankomend weekend keert Boer met PEC even terug in de Johan Cruijff ArenA. Met RTV Oost blikte hij vooruit op de wedstrijd.

Boer geeft toe ontspannen naar de wedstrijd toe te leven en dat hij graag even terugkeert in Amsterdam. ‘Ik heb daar een hele mooie tijd gehad en veel geleerd. Ik heb natuurlijk niet al te veel gespeeld, maar het was toch een mooie ervaring die ik weer mee terug heb genomen naar PEC. Wat ik toch het meest heb meegekregen is het moeten winnen van wedstrijden en het hoge niveau. Iedereen wil daar een hoger niveau halen en uiteindelijk naar een Europese club.’

In zijn tijd bij Ajax heeft hij één belangrijk aspect geleerd. ‘De mentaliteit om elke wedstrijd en elk partijtje te winnen. Voorheen had ik dat niet zo, lag de focus meer op zaterdag, nu heb ik dat veel meer. De jongens daar lopen gewoon chagrijnig het veld af als ze een partijtje op de training verliezen. Dan zijn ze even tien minuten niet aanspreekbaar.’

Maar na drie seizoenen bij Ajax keerde Boer deze zomer dus terug bij PEC Zwolle. ‘Met mijn leeftijd stond ik voor de keuze om nog een of twee jaar op de bank te zitten, naar het buitenland te gaan of mijn carrière op een mooie manier af te sluiten. Voor mij was er in Nederland maar één echte optie dus was die keuze snel gemaakt, daarna is het snel gegaan.’

Wat betreft de kansen is Boer realistisch. ‘Ik denk dat niemand er raar van op zal kijken als wij die wedstrijd gewoon verliezen. Normaal valt er voor ons niet veel te halen, maar je weet het nooit. We zitten in een goede flow met zeven punten uit drie wedstrijden en een hele goede laatste wedstrijd, wij gaan daar gewoon onbevangen heen. Ajax zal waarschijnlijk snel druk zetten, waardoor er voor ons misschien ruimte ligt in de omschakeling. Als we ze daar pijn kunnen doen, mogen we hopen op een stuntje.’

Volg ons op ons nieuwe Instagram-account!

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
3sterren
Ach, dat zag je pas goed bij Sanchez, die moest je twee keer passeren om hem één keer voorbij te gaan...
0 0
Koenniiee
Haha, indirect een mooie sneer aan de KNVB. Hoezo is er geen winnaarsmentaliteit bij het Nederlandse voetbal/elftal? Waarom moet de focus gelegd worden op het opleiden van verdedigers en het fysieke aspect? Allemaal beschreven in het rapport 'Winnaars van Morgen'.

Dit is toch ridicuul, wie dat geschreven heeft? De enige reden dat we op fysiek gebied achter lopen is omdat we technisch en tactisch zwakke spelers (en trainers) hebben. Pas dan valt het op dat je op fysiek gebied gewoon niet mee kan. Overigens is van alle spelers in het buitenland de helft een verdediger bij middelmatige clubs (in Europa) als Southampton, Lazio Roma, etc. We hebben een handvol backs die bij nog lagere clubs spelen en slechts een klein deel is (niet onbetwist basisspeler als) aanvaller of middenvelder, maar zijn geen van allen dragende spelers. We missen juist spelers die het spel kunnen maken, à la Frenkie de Jong, een Sneijder in topvorm (lees: kracht van zijn leven), spitsen waar je van op aan kunt. Maar nee.. wij missen alleen wat 'winnaarsmentaliteit, gebrek aan fysieke vermogens en we moeten beter leren verdedigen'.

En dan zegt Boer dat alles behalve de winnaarsmentaliteit ontbreekt, zelfs op de training. Lekker hoor. Incompetent zootje daar bij de KNVB. Overigens zou de KNVB een kennisinstituut moeten zijn zoals een Universiteit, maar in dit geval is Ajax dat zelf. Leiden wij geen toppers op, dan is het Nederlands Elftal ook komende jaren nog een gedrocht.
4 -3
Ruff Rhythim
Ja, maar aan een "winnaarsmentaliteit" op trainingen hebben we niet zoveel natuurlijk.

Leuk hoor dat spelers na een verloren trainingspartijtje sjaggo van het veld stappen, maar het zou prettiger zijn als ze een dergelijke instelling ook in wedstrijden vertonen en daar ontbreekt het regelmatig aan, en niet alleen bij Ajax of andere clubs, maar ook in Oranje.
3 -7
trodat4030
Wat een gelul, als je op de training al niet wilt verliezen, wil je dat in een wedstrijd al helemaal niet. Dat het niet lukt, wilt niet zeggen dat de wil er niet is. Althans, ik heb niemand vrolijk en tevreden voor de camera zien staan na een verliespartij, jij wel?
5 -2
ram
Dat is echt iets anders hoor. Je kunt chagrijnig zijn na een nonchalant verloren potje óf iedere minuut als een beest tekeer gaan en op alle mogelijke manieren zorgen dat je niet verliest.
0 0
WesleySonck
chagrijnig zijn na een verloren wedstrijd betekent niet dat je ook alles op alles hebt gezet om die wedstrijd te winnen...
3 0
Ruff Rhythim
Dat is hoe jij er tegenaan kijkt.

Ikzelf kan mij anders niet altijd aan de indruk onttrekken dat het voor sommige spelers in diverse wedstrijden niet nodig lijkt om na een wedstrijd te douchen, dat gevoel heb jij dus nooit proef ik hieruit?
Daarnaast heb ik ook niet altijd het idee dat deze generatie spelers nogal veel voetbalhersens bezit, gezien de vaak idiote fouten die er gemaakt worden en de beslissingen die er in het veld genomen worden.
0 -4
Koenniiee
Daar ontbreekt het helemaal niet aan. Het is juist een afgeleide omdat we technisch en tactisch niet meer voldoen. Als je het spelletje niet ziet, ben je te laat op de juiste plek en wordt er gezegd dat we fysiek niet in orde zijn (we zijn te laat ten slotte) en roepen onwetenden vooral over een gebrek aan winnaarsmentaliteit, inzet en passie.

Aan zulk soort nonsens doe ik liever niet mee, te meer omdat het aantoonbaar is dat we tactisch (er is amper een plan, enkel een aai-over-de-bol trainer die spelers sociaal probeert te raken en te stimuleren) en technisch (er gaat zó veel mis in balbehandeling, passing, etc.) faliekant achterlopen. Nogmaals, dan lijkt het te maken te hebben met externe factoren zoals de hoed van Depay, het filmpje van Gullit of begrippen als passie, inzet en winnaarsmentaliteit.

Als er twee altijd volle bak gaan dan is het Gini en Strootman wel. Gaven totaaaaal niet thuis. Hoe kun je dan nog roepen over een gebrek aan inzet, passie, winnaarsmentaliteit? Of Janssen, nog zo een. Gaat altijd voor 150%, maar kan er gewoon geen pepernoot van. Als je technisch het niveau niet hebt, er geen duidelijk tactisch plan is en niet kunt bouwen op toppers die internationale spelmakers zijn dan heb je een probleem: Oranje dus.

Je kunt elf slechte voetballers resultaat laten halen met een goed tactisch plan dat bij ze past. #Luxemburg
4 0
Ruff Rhythim
Het ontbreken van de juiste mentaliteit op de juiste momenten in wedstrijden is nou juist een van de dingen waarom we nu in Nederland in deze matige positie verkeren.
We kunnen dat een winnaarsmentaliteit noemen, of wat voor ...mentaliteit dan ook, dat doet er niet zoveel toe....het is er gewoon niet, al jarenlang niet...
1 -1
AltijdGelijk
Ik vind het best een vreemde opmerking van Boer!

Dus spelers van Zwolle maakt het helemaal niks uit als ze verliezen?

Zelf op een training baalde ik als ik verloor!

Dit is toch ook gewoon een uiterst zwakke instelling van de" Nederlandse sporters"

Misschien is het dan ook logisch dat we ons niet meer kunnen meten met de rest van Europa.

Ik bedoel als je bij Zwolle speelt in de Eredivisie en je geeft niet alles op een training omdat het eindresultaat niet belangrijk is.

Tsjahh. .....
0 -9
Youri08
Verschil tussen top en subtop
0 0