Orejuela: 'Beetje bij beetje word ik beter'

FinnDekker, 04-09-2017 om 16:12, 10678 views, Ajax.nl |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

Luis Orejuela vindt dat hij terug kan kijken op een prima debuut in het shirt van Ajax. Dit heeft de verdediger verteld aan Ajax TV. De rechtsback debuteerde voor Jong Ajax in een wedstrijd tegen de beloften van PSV. Orejuela speelde het gehele duel.

'Ik weet dat als ik hard blijf werken, dat ik meer minuten ga maken. Beetje bij beetje, dag voor dag, word ik beter', aldus de Colombiaan, die zichtbaar gemotiveerd is. 'We gaan mooie wedstrijden spelen. Ik hoop mij zo snel mogelijk aan te passen. Nu ik hier ben, wil ik er zoveel mogelijk van genieten.'

De mandekker voelt zich op zijn gemak bij Jong Ajax. 'Het is een fijne groep. Iedereen helpt elkaar heel goed.' De taal is eigenlijk niet eens een barrière, zo meldt Orejuela. 'Ik gebruik gebaren en ze begrijpen mij. Er zijn een paar spelers die Spaans spreken. Zo konden wij elkaar sturen.' Daarnaast zijn David Neres en Mateo Cassierra er voor de aanwinst. 'Met hen ben ik opgetrokken en zij helpen mij.'

'Hij was ook een verdediger, ik hoop veel van hem te leren. Bovendien spreekt hij ook Spaans dus kon hij me ook helpen', doelt de verdediger vervolgens op Jong Ajax-trainer Michael Reiziger. 'Hij zei dat ik goed moest spelen en moest doen waar ik goed in ben, dus ik voelde dat ik zijn vertrouwen had. Ik denk dat ik het goed heb gedaan.'

Orejuela als een vis in het water

Luis Orejuela maakte afgelopen vrijdagavond zijn eerste minuten in het shirt van Ajax. In Eindhoven versloeg hij met Jong Ajax hij Jong PSV. De Colombiaan speelde negentig minuten en was daar zeer blij mee. ►SUBSCRIBE NOW http://ajax.ms/subscribe ►FOLLOW US Twitter: http://twitter.com/afcajax Facebook: http://facebook.com/afcajax Instagram: http://instagram.com/afcajax Snapchat: http://snapchat.com/add/afcajax

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
ditisdebeslissing
Toch knap dat ze hem weer zo hebben weten te indoctrineren dat hij beter moet worden en geduld moet hebben.
0 0
Redrum
Deze jongen heeft de pech dat hij een verschrikkelijke kanjer voor zich heeft staan op de rechtsbackpositie. Die topper speel je niet zomaar uit de basis. Zucht..
2 0
Ruff Rhythim
Dacht dat ie ook linksback kon spelen toch?
Dan heb je je oplossing voor die plek voorhanden.
0 0
ram
Mwah, laten we links gewoon Viergever/Sink doen. Rechts Orejuela en centraal De Ligt met Wober.
0 0
Ruff Rhythim
Ja wil ik ook, maar je weet nou al dat onze modelaanvoerder niet geslachtofferd gaat worden.
0 -1
Fredschuit1
Maakte een goede indruk tijdens jong Ajax maar zie Keizer gewoon niet de ballen hebben om Veltman te passeren. Pure rechtsback ook zo te zien. Het blijft schandalig dat Ajax geen linksback kan vinden in 2 a 3 jaar tijd . Linksback had een veel hogere prio. Kleine Kluivert is op zijn best als linksbuiten maar let maar op dat ze dat na 24 wedstrijden pas door hebben. Laat Neres 5 wedstrijden gewoon starten met Cerny als back up. Het blijft toch vreemd dat je met het grootste budget van de top 3 het slechste inkoopt.
5 0
Ajax4xbestevaneuropa
Het is een topclub onwaardig. Eerst was Zeefuik niet goed genoeg als 2e back, anders haal je deze Colombiaan niet. Vervolgens heeft die Colombiaan geen werkvergunning en moet Zeefuik als de nood aan de man is debuteren in Europa en brengt Keizer hem erin. Terwijl als je zoveel vertrouwen in hem had, je die Colombiaan niet als back up voor Veltman haalt. Dus pure armoede om dan in zo'n wedstrijd toch Zeefuik erin te brengen.
Dan wat anders, deze Colombiaan draaide zo'n waardeloos seizoen dat zijn club en zijn zaakwaarnemer allerminst hadden verwacht dat Ajax nog steeds interesse zou hebben,laat staan dat ze dachten dat Ajax nog zou bieden. Verhaal staat allemaal in VI van afgelopen week.
De grootste grap is natuurlijk nog het Dijks verhaal, ene moment geen rugnummer, andere moment basis. Riedewald wist genoeg toen hij zag dat hij nr 44 kreeg ofzo, had hij maar geweten dat je zelfs zonder nr je nog basis kon komen...
En een trainer die Veltman een betere back vindt dan Tete die moet echt Veltman's vader zijn of een blinde. Want hoe kan Mensah in de belangrijkste wedstrijd van Oranje tegen Frankrijk de voorkeur krijgen boven Veltman met +150 weds. AJax 1? Dus de aanvoerder van Ajax staat lager in de pikorde dan een broekie die debuteert.....Zelfde als dat Ajax de halve finale Europa cup speelt en Sierhuis komt erin ipv Huntelaar...
5 -9
Joseph
Heb nog niks gezien van hem, maar ik weer zeker dat hij er klaar voor is om Veltman te vervangen!
2 -2
WesleySonck
"hij was ook een verdediger"... Hij bedoelt natuurlijk "hij was een van de beste vleugelverdedigers van zijn generatie"
2 0
BillSplate
Mandekker? Que?
0 0
jollie18
Zaterdag basisspeler Orejuela- Veltman- de Ligt en Viergever.
4 -5
Van Reenen
Zaterdag tegen PEC Orejuela-De Ligt-Wober-Viergever
2 0
AjaxCitizen
Veltman gewoon banken.
3 0
Minsc
"Ik weet dat als ik hard blijf werken, dat ik meer minuten ga maken"??? Is dit nou een van de beloofde kanonnen of een back-up voor Veltman? Ik ga twijfelen.
0 -18
ST
Toch wel fijn zo'n Reiziger en de andere jongens die ook Spaans kunnen. Tot nu toe maakt Reiziger op mij ook een hele goede indruk. Vraag met niet waarom, maar het gevoel dat ik bij hem krijg is goed. Lijkt mij een hele eerlijke trainer die het niet moeilijker maakt dan het is.
14 0
3*stars*3
Vergeet niet dat Wamberto er ook bij is gehaald voor Neres en Pereira.
Alleen maar goed want die z-Amerikanen moeten zich buiten het veld ook goed voelen, om op het veld te presteren.
Klinkt makkelijk en logisch maar zo is het.
0 0
Ozymandias
Op de beelden die ik van Orejuela heb kunnen vinden kwam hij over als een domme draver met een goed schot maar een matige voorzet. Ik was dus helemaal niet zo overtuigd dat hij een goede speler zou blijken te zijn maar de wedstrijd van Orejuela bij Jong Ajax was zeer hoopgevend. Hij heeft maar één verdedigend fout gemaakt en één slechte voorzet gegeven. Voor de rest speelde hij een hele goede wedstijd met veel diepgang en veel redelijke en goede voorzetten.

Hij moet leren iets minder vaak me de bal aan de voet naar voren te rennen en in plaats daarvan vaker de bal naar een half spelen om vervolgens zonder de bal diep te gaan. Ploegen op een hoger niveau dan de Jupiler League weten namelijk hoe ze moeten verdedigen tegen een back die met de bal aan de voet veel meters maakt. Dit zal hij snel genoeg leren van Keizer (en Reiziger). Zodra hem dat is bijgebracht is hij klaar voor een basisplaats. Al is het dan nog maar de vraag of het hem lukt Veltman uit de basis te spelen.

Ik hoop dat Keizer en de rest van de technische staf goed kijken naar de formaties en speelstijl die Guardiola nu met Manchester City hanteert. Met Onana; Veltman, De Ligt, Viergever; Orejuela, F. de Jong, Vd Beek ('6'), Ziyech, Sinkgraven; Neres en Dolberg heeft Ajax een goed elftal voor een 3-5-2 (3-1-4-2) formatie. Ajax moet niet elke wedstrijd zo spelen maar als het 'Plan A' niet werkt kan dit een goed 'Plan B' zijn. De spelprincipes (diepte voor breedte, vroeg drukzetten op de bal, etc.) moeten wel altijd hetzelfde blijven.
3 -20
3*stars*3
352? Aub zeg, we spelen dit seizoen niet eens EU voetbal en moeten rest van NL gewoon aanpakken met 433 en 343, punt.
0 0
Robinjo1988
Ben heel benieuwd naar hem. Hopelijk krijgt hij snel een kans in Ajax 1.
3 0
GvanderK
Deze gozer gaat Veltman er binnen korte tijd uitspelen, kan niet anders...
6 -1
Boeckie
Tuurlijk wel, je aanvoerder haal je er niet zo makkelijk uit
1 -2
Aeter
Dat hoopt iedereen, maar hooguit schuift Veltman terug naar het centrum.
0 0
LANS
Valt me mee, dat je niet weer over Tete begint.
Gezien, afgelopen zondag ? !
0 0