Lang scoort voor Oranje bij verlies na strafschoppen

JesseTH, 01-09-2017 om 19:34, 2994 views, AS |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

In de jeugdinterlands die vrijdag gespeeld werden, waren er weer voldoende Ajacieden te bewonderen. Oranje Onder 19 speelde met 2-2 gelijk tegen Portugal Onder 19, Oranje Onder 18 won met 1-2 van Denemarken Onder 18 en Finland Onder 19 verloor met 2-0 van België Onder 19.

Oranje, met Ajacieden Jasper Ter Heide, Boy Kemper, Ché Nunnely en Noa lang in de basis, begon de wedstrijd niet goed. Al na acht minuten kregen de Portugezen een strafschop, maar die werd nog gemist. In de negentiende minuut was het alsnog raak. Het was Trincão Francisco die de doelman verschalkte. Vier minuten later was het Lang die meteen een antwoord gaf. In de tweede helft scoorden beide ploegen elk nog eenmaal. Aan de kant van Oranje was het oud-Ajacied Donyell Malen die vlak voor tijd de gelijkmaker scoorde. Portugal won vervolgens met 6-5 na strafschoppen.

Oranje Onder 18 kwam in actie tegen de leeftijdsgenoten van Denemarken en wisten wél te winnen. 1-2 was daar de eindstand, in het voordeel van Nederland. Bij Finland Onder 19, dat vrijdagavond in actie kwam tegen België, was ook sprake van een Amsterdamse invloed. Het was nieuweling Saku Ylätupa die een helft speelde voor de Finnen, maar niet kon voorkomen dat de Belgen met 2-0 wonnen.

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!