Journalist: 'Wöber ziet kans op speeltijd'

BvdPloeg, 23-08-2017 om 09:30, 4010 views, Ajax Showtime |

Maak kans op jouw Ajax-droom. Vul je lijstje in!

Alexander Huber denkt dat Maximilian Wöber op het juiste moment naar Ajax vertrekt. De journalist van het Oostenrijkse Kurier vertelt in gesprek met Ajax Showtime dat Wöber bewust niet eerder naar Amsterdam kwam.

Hoe zijn de reacties onder Rapid Wien-supporters nu ze een belangrijke speler verliezen?
'Die voelen zich slecht, want Wöber was dit seizoen de beste speler van Rapid Wien. Maar niemand is boos op hem, hij levert een recordbedrag op voor de club.'

Wat vind jij van de 7,5 miljoen euro die Ajax betaalt?
'Ik was best verrast, want in Oostenrijk worden zulke bedragen voor spelers van Red Bull Salzburg betaald. Sommige fans noemen dit de jackpot, want over enkele jaren verdient Rapid Wien nog meer aan Wöber als hij een transfer maakt naar een grotere competitie.'

Ajax was al enkele maanden geïnteresseerd in hem, waarom is het dit keer wel tot een transfer gekomen?
'Wöbers trainer Walter Künzel heeft mij verteld dat Maximilian na het vertrek van Davinson Sanchez een realistische kans ziet om aan spelen toe te komen. Dat was, is en blijft het belangrijkste voor hem.'

Fans hebben het dus al over een transfer naar een grotere competitie. Denk jij dat hij klaar is voor het eerste elftal van Ajax?
'Dat denk ik wel, ja. Een paar maanden geleden had ik dat waarschijnlijk niet gevonden, maar hij heeft zich snel ontwikkeld.'

Dat blijkt wel, hij is voor het eerst opgeroepen voor het Oostenrijkse nationale elftal...
'Ja, en dat verdient hij. De coach moest kiezen tussen Wöber en Philipp Lienhart van Real Madrid. Hij heeft uiteindelijk voor Maximilian gekozen, omdat hij linksbenig is.'

Wat zijn de belangrijkste kwaliteiten van Wöber?
'Hij heeft een erg goed linkerbeen en is een goede kopper. Hij is niet bovengemiddeld snel, maar hij is fysiek wel een stuk fitter dan de meeste leeftijdsgenoten. Hij is bovendien heel erg slim, maar nog wel onervaren met slechts 24 wedstrijden voor Rapid Wien.'

Kun je hem vergelijken met een andere verdediger qua speelstijl?
'Hij lijkt wel een beetje op Mats Hummels, Holger Badstuber of Victor Lindelöf, al heeft hij nog niet dat niveau.'

Ajax-supporters liepen weg met Sanchez, omdat hij in het veld geen genade kende. Hij was een beest binnen de lijnen. Kun je Wöber in dat opzicht met Sanchez vergelijken?
'Niet echt, nee. Wöber is "Mr. Nice Guy". Je zult hem weinig overtredingen zien maken en het is een zeer geschoolde jongen. Ik zou hem meer een elegante speler noemen.'

Tot slot; wordt Wöber in jouw ogen een succes bij Ajax?
'Ondanks dat er veel kwaliteit rondloopt in Amsterdam, weet ik zeker dat hij zich zal ontwikkelen. Na een tijdje zal hij gewend raken aan het land, de club en de competitie en zal hij zich laten zien als sterke linker centrale verdediger.'

Bram van der Ploeg (Twitter: @BvdPloegg | e-mail: B.vanderploeg@ajaxshowtime.com)

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
chrisjuhhh
Wat een figuren zitten er op AS zeg elke dag word het niveau minder , met steeds meer betweters vanachter hun laptop , mobieltje en dan nog dingen zeggen die kant nog wal slaan , of zei deze speler al diverse malen gezien hebben en hun antwoord al klaar hebben .

Wat een stelletje negatieve klootzakken zijn jullie azijn pissers !

Zo dat ben ik kwijt en tot de orde van de dag . :)
4 -3
Godenzoon24
Kant nog wal raken. Uitspraken alleen gebruiken als je ze kent azijnpissende klootzak.
0 0
altijdwelwat
Dus een verschil in inzicht maakt je meteen een azijn pisser en een negatieve klootzak ? En dan zelf roepen dat het niveau met de dag minder word, rij ff langs de Ikea en koop een spiegel....
4 -1
chrisjuhhh
Noem jij dat inzicht ????
Ik noem dat kleuter gelul .
Ikea is voor de kansarme schapen die elkaar nalopen .
0 -5
altijdwelwat
Ik ben blij dat jij wel op hoog niveau kan denken en communiceren, voor mensen van jou niveau kan ik voor wat betreft een spiegel het volgende adres aanbevelen. www.anoukbeerents.nl Prinsengracht 467 Succes.
4 -1
chrisjuhhh
Joh ga lekker belangrijk doen op internet met je domme gezwets .
Je mag me de weg begeleiden naar de Prinsen gracht , zullen we afspreken ?
Kan binnen 10 minuten bij de Toekomst zijn
1 -4
altijdwelwat
Wie doet er nou belangrijk droeftoeter ! Nu moet ik je handje nog vast gaan houden ook ?
3 -2
chrisjuhhh
ja hoor dat mag je wel komen doen met je droef toeter .
Hoop wel voor je dat je grote handjes heb anders zie je ze niet meer .

Doe jij nu schuimbekken :) ?
0 -3
Godenzoon24
Hahaha. Wat een zielig ventje ben jij joh. Doe niet zo stoer internet hooligan. Mensen lachen alleen om sukkeltjes als jij en echt niemand wordt daar bang van hoor. Dus gewoon lekker die duim in je mond en normaal doen.
0 0
altijdwelwat
Doe jij nu schuimbekken ? Nog een boertje uit de polder ook ....
3 -1
Ewald
Jongens hou je ff in dit is een mooie Ajaxsite en geen 010 site he. Bovendien niks mis met Ikea denk, niet iedereen heeft het breedt. Proost
3 0
Afca85meer
Sorry hoor AS. Dit is de zoveelste keer dat een kerel als Chrisjuh deze site probeert te verpesten. Gaan we hier nog op ingrijpen?
1 0
SfeervakZuid2
Gelijk heb je!
2 0
altijdwelwat
Ik weet dat je niet iemand op zijn uiterlijk moet beoordelen , maar ik vind hem er niet echt gezond en afgetraind uitzien. Zijn gebrek aan snelheid is ook al niet echt geruststellend, om de Ligt zijn gebrek aan snelheid te compenseren moet je er eigenlijk een atleet ( type Sanchez) naast zetten.
2 -4
Ozymandias
Hij heeft gewoon nog wat babyvet rond zijn gezicht. Dat verdwijnt vanzelf namate hij wat ouder wordt. Kijk bijvoorbeeld naar de wielrenner Kelderman wiens lichaam goed afgertaind was maar die pas vorig jaar het babyvet rond zijn gezicht kwijt is geraakt.
2 -2
RaynoFischer
https://instagram.com/p/BYIxeIRBfxw/

Ziet er toch niet ernstig uit? :p
0 0
RaynoFischer
Zeiden mensen ook over Klaassen, terwijl die gewoon top fit is zijn wel meer die ondanks dat er niet super atletisch uit zien, er staat ook niet gebrek aan maar dat hij nier bovengemiddeld snel is.
1 0
altijdwelwat
Is gewoon een hele vriendelijke journalist , die diep in zijn hart niet begrijpt dat Ajax zoveel geld heeft betaald.
1 -2
insectenverdelg
Maak me vooral zorgen dat snelheid niet echt zijn ding is. Dat is bij de Ligt ook niet het geval. Sanchez heeft daarentegen heel veel counters eruit gehaald dmv zijn snelheid icm zijn tackles. dat kan wel is echt een probleem worden dit jaar.
3 -1
aissati
de nieuwe Chivu !!
2 -1
Adw
Als ik mij niet vergis lijkt de speelstijl die omschreven wordt een beetje op Riedewald. Linksbenig, niet heel erg snel en geen achterlijke overtredingen. Mr. Nice guy paste wat mij betreft ook een beetje bij Riedewald. Lijkt mij geen goeie speler die Sanchez moet doen vergeten. Maar daar komen we snel genoeg achter.
0 -2
mistermiyagi
Dus 2x te veel betaald.. Ajax mag ook wel een beetje om de cash denken.

Ajax doet goede zaken met een nieuwe rechtsback en linker centrale verdediger, hopen dat Sinkgraven snel wedstrijd fit is en dan ziet de verdediging er snel heel anders uit.

Sinkgraven, Viergever/Wober, de Ligt en Orejuela

Veltman mag echt even banken!
4 -3
Duif63
Dus een totaal ander type als Sanchez. Wel goed dat hij linksbenig is, maar dan missen we dus nog steeds een niets ontziende killer achterin. Plus een fatsoenlijke linksback uiteraard. Werk aan de winkel Marc !
2 -2
RaynoFischer
Vertonghen was ook niet echt een niets ontziende killer, als hij gewoon zijn ding goed doet is het prima toch.
5 0
RedFeather
Ja, maar die had Toby naast hem; die zijn complementair aan elkaar.
De Ligt en Wöber zijn dezelfde types.
1 -2
afcas
Ik moet zeggen dat ik de ligt toch wel een killer vind hoor. Wel 1 met voetballende kwaliteiten, maar juist zijn foutjes vind ik vaak komen door onverzettelijkheid. Zoals de penalty die hij veroorzaakte tegen lyon. Hij had hem gewoon voor zich kunnen houden, maar dat deed hij niet.
5 0
AIR-S
Naja, iig positief dat hij niet achtelijk veel overtredingen maakt a la Veltman.
5 0