Douglas: 'Cassierra snelste, Frenkie supergoed'

BVeenstra, 19-08-2017 om 12:55, 5402 views, Ajax TV |

Het nieuwe uitshirt van Ajax is bekend! Bestel hem nu!

 

Voormalig topsprinter Troy Douglas ziet in Mateo Cassierra de snelste speler van Ajax, maar spreekt ook vol lof over middenvelder Frenkie de Jong. Douglas maakt bij Ajax onderdeel uit van het performanceteam en zijn specialiteit is de snelheidstraining. 'De laatste tien jaar zijn steeds er steeds meer professionals', vertelt hij in gesprek met Ajax TV.

Een van de spelers die veel gebruik maakt van de trainingen van Douglas is Matthijs de Ligt. 'Hij komt altijd met goede feedback. Zijn passjes moeten iets korter en in een hogere frequentie. Hij vond het moeilijk', aldus Douglas, die een snelle selectie ziet bij Ajax. 'Maar je moet ook kijken naar het spel, hun taken in het veld.'

De vraag is: wie is nou eigenlijk de snelste van de selectie? Is het Frenkie de Jong? 'Frenkie de Jong is supergoed met de sprint, hij werd tweede tijdens de 30-meter sprint, achter Mateo Cassierra. Ik ben onder de indruk van de snelheid van De Jong met en zonder bal.'

Bekijk de volledige video hieronder:

  • Bekijk ook
Delen!
Tags
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Juichtoon
Goeie gast die Douglas!
0 0
Joseph
Dus naast een technisch hoogstandje is Frenkie dus ook de snelste speler van het eerste. Schone moet toch bijzondere eigenschappen hebben buiten het veld dat hij zo lang mag blijven staan..
9 0
BL4EverAjax
De beste lange afstandstrap van de eredivisie die ons meerdere punten heeft bezorgd vorig seizoen. Verder ben ik het er wel mee eens dat Frenkie z'n plaats hoort over te nemen want Lasse is helaas voor hem niet meer beter.
2 -1
Joseph
Liever een speler die het team beter maakt, dan een speler die alleen nuttig is als iedereen stil staat..
2 0
GvanderK
Cassierra verdient een eerlijke kans het is nog steeds een groot talent en heb nu het idee dat hij loskomt. Maar ja zal wel verhuurd worden.
7 -1
Minsc
Mwah, imponeert niet echt bij JA. Niet slecht maar niet goed genoeg om eerste spits te worden, heeft te weinig torinstinct.
1 -4
Raikkonen94
Volgens mij wordt liever de voorkeur gegeven aan de Nederlandstalige jongens. Neres krijgt naar mijn mening ook te weinig kansen terwijl Younes op basis van een paar goede acties een heel seizoen mag blijven staan.
2 -1
Onpartijdig
Zelfs sneller dan Veltman en Schone? Damn...
2 0
Mikee
Ja. Bleek te moeilijk te klokken, lichten waren telkens al uit en training was vaak afgelopen terwijl veltman een schone zich nog door de 30 meter worstelden.

Troy was wel altijd zo behulpzaam om even een belletje te doen naar beide vrouwen dat ze wat later kwamen.
2 0