Dijks treurt: 'We hebben een enthousiast team'

JesseTH, 13-08-2017 om 09:49, 4054 views, AT5 | Bestel het nieuwe thuisshirt van Ajax!

Volgens Mitchell Dijks lag het bij Ajax zaterdagavond in eerste instantie vooral aan het gebrek aan productiviteit die de Amsterdammers toonden voor het doel van Heracles Almelo. Toen Ajax toch op voorsprong kwam, zag ook de linksback dat het beter uitgespeeld had moeten worden.

'Ik denk scoren', wijst Dijks op de zere plek tegenover AT5. 'Ik hoorde net dat de beste man van het veld Castro is, dat zegt denk ik al genoeg. De trainer hamerde er in de pauze nog op dat er bezetting voor het doel moet zijn. Ik denk dat het in de tweede helft ook niet veel beter is geworden.' Voor de manier waarop Ajax de goals weggaf heeft de linksback wel een verklaring. 'Ik denk dat we gewoon een enthousiast team hebben. We willen graag aanvallen en ik denk dat de restverdediging dan niet goed stond. Dat ze in de omschakeling gevaarlijk zijn dat weten we, dus dat is gewoon verkeerd van ons.'

Niemand had verwacht dat Dijks nog bij Ajax zou spelen, laat staan in het basisteam. 'Ik had het zelf ook niet verwacht. Ik denk dat ik in de oefenwedstrijden heb laten zien dat ik veel heb geleerd in Norwich. Ik denk dat het vandaag voor mezelf ook lekker ging, alleen jammer dat je jezelf dan niet beloont. Over mijn eigen spel kan ik wel tevreden zijn, maar het is een dubbel gevoel. Ik heb liever drie punten.' Tot slot gaat het over de Europa League finale, waar Dijks zelf niet bij was. 'Ik was trots op de jongens. Het liefst wil je het zelf spelen. Ik had nog contact met ze, dus ik beleefde het eigenlijk alsof ik nog bij hen speelde. Sommige jongens zijn wel weggegaan, maar je hoopt, met jezelf erbij, dat je weer zo'n seizoen kan draaien.'

                                          
  • Bekijk ook
Delen!
Tags
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Hammerzeit
De plaatstelijke F1 hier is ook een enthousiast team.
1 0
renemar
Dijks treurt. Wij ook. Die jongen kan er niks aan doen dat hij gewoon tekort komt. Maar de club faalt hier weer. Tot 3 keer toe verhuurd omdat hij niet goed genoeg is. Komt terug, mag niet mee op trainingskamp, krijgt geen rugnummer en te horen dat hij naar een andere club mag. En vervolgens krijgt hij een belletje van Keizer en is opeens weer goed genoeg. Mag ook nog spelen. Dat beide doelpunten over onze linkerkant kwamen is niet toevallig. En dat ook nog gezien onze rechterkant ook heel matig is.
" Europe, we are back" zeiden ze eind vorig seizoen. Gaan we eruit tegen Rosenborg zijn we ook weer terug; het lachertje van Europa. Wel met heel veel geld.
1 -1
afca95
Het spat ervan Mitchell!
0 0
behangdelul
Dijks speelde prima, was weer eens viergever die in zijn eigen 16 achteruit loopt
2 0
Goos
bezetting voor de goal lees ik, zegt keizer! nou dan denk ik alleen maar zet de uber goaltjes dief er dan eerder in. HUNTELAAR
2 0
Dexy
Verdedigend dramatisch, maar aanvallend 1 van de beteren gisteren. Dat zegt genoeg over de rest
0 -1
JanTa
De Ligt had zijn 18e verjaardag wel anders voorgesteld en neem hem toch wat in bescherming voor zijn niet al te beste wedstrijd. Als de oudere spelers (Viergever/Dijks) hem volkomen aan zijn lot hebben over gelaten omdat ze zelf aan alle kanten faalde, dam stort de verdediging als een kaarthuis in. Dat zelfde heb ik ook met ervaren rot Schöne, ook hij zorgde voor enorme gaten tussen verdediging en middenveld omdat het gezien zijn leeftijd niet meer te belopen is en vraag me daarom af waarom niet eerder de Jong is ingebracht waardoor v/d Beek centraal op het middenveld kon spelen. Jammer en het had niet zo gehoeven.
0 0
Amp
was waarschijnlijk niet de slechtste, maar hoe kan hij in vredesnaam tevreden zijn met zijn wedstrijd? ik ga serieus twijfelen of ik toch niet met een hele fles op naar de wedstrijd heb gekeken en spelers door elkaar heb gehaald
2 -1
Ar
Gesproken over iemand die regelmatig uit positie liep...
2 0
Jornnn
Als ik karaoke doe, ben ik ook enthousiast. Betekent niet dat ik mag aankloten in een uitverkocht Ziggo Dome.
4 0
Postmus
Allemaal Evert ten Napelletjes hier, die denken te weten wat een speler denkt of voelt.
1 -2
CoolRunnings
Denk dat Neres ook niet meer zo enthousiast is. Heeft gisteren zijn instagram profielfoto gewijzigd van een foto in Ajax shirt naar één in een Braziliaans nationale shirt
4 0
Bensco
De logica is ook ver te zoeken in de opstelling van gisteren. Waarom Kluivert op rechts terwijl hij een linksbuiten is? Spijkerman .... ahum. ... keizer bedoel ik moet beter gebruik maken van zijn kwaliteiten en hem gewoon op links posteren. Zo kan Neres ook op rechts gaan spelen.
3 0
Ajacied33
Vind je het gek? Hoe moet die jongen zich wel niet voelen? Hangt een stevig prijskaartje om zijn nek,concurrenten bakken er niks van,en dan mag je nog niet invallen. Nee Cerny komt erin,terwijl hij misschien wel verhuurd ging worden
5 0
Ajax4life020
dijks speelde een prima wedstreid won al zijn duels! als je op gegeven moment 90% balbezit hebt en younes doet egt geen reed net als dolberg en kluivert deed ook weinig dan kan iedereen wel gaan lopen zeiken op dijks en viergever leer eens realistisch kijken mensen
0 -1
Web
Rieel zijn Dijks en Veltman, Ajax onwaardig, daar komen wij ZWAAR tekort.

Maar de vervanger voor Veltman is er, en nu nog een linksback?

Verder Bailey halen, geld mag geen probleem zijn , en zeker twee centrale verdedigers, nu Sanchez vertrekt
0 0
Jornnn
Is er nog interesse in Bailey? Waarom zou hij een stap terug willen? Daarnaast heeft hij een onbetrouwbare zaakwaarnemer die ik nog erger inschat dan Raiola.
0 0
Web
Hij speelt niet, zit op de bank
0 0
Ajaxtrouw
Wij krijgen geen grote namen! Kunnen alleen opleiden en als ze een beetje goed zijn gaan ze weg!
0 0
MSwertz92
Dijks speelde aanvallend een prima wedstrijd ja, verdedigend liet ie ook veel steken aanvallen.
0 0
wt4ajax
Dat komt omdat backs in het systeem van Keizer veel te hoog staan, met nul focus op de restverdediging.
0 0
Panama
Exact de reden dat bosz liever met veltman en viergever op de backs speelde dan met "echte backs"
0 0
grannig mokum1
Precies
0 0
RusselWestbrook
Won al zijn duels?

Je was super dronken en keek de wedstrijd in een handstand op de bank ofzo?
2 0
RusselWestbrook
Afgezien van twee schoten op doel die, moet gezegd worden, verbazingwekkend goed waren, was deze gast gisteren weer dramatisch. Blind paard in de aanval, verdedigend lachwekkend.
2 -2
maikelklaassen
ik snap niet wat iedereen loopt te zeiken op dijks, maar die speelde een prima wedstrijd en is aanvallend stukken dreigender dan sinkgraven
0 -3
sdds
Ja de 1-1 liet hij de aanvaller opkomen door achteruit te lopen topper hoor
1 0
Runnerlex
juist net als viergever kijken en kijken en niks doen...loop er dan tenminste erna toe nee wij lopen achteruit..pfff haps had toch beter geweest..
1 0
gi0vanni
2-1 was erger. 2 man op links in de eigen 16 en geen een die uitstapt om het schot te kraken. Die gast kon gewoon de 16 binnenwandelen en vrij aanleggen. Dat mag nog niet eens gebeuren in een 2e elftal van de 5e klasse van de amateurs.
0 0
Pure
Toen was Dijks al gewisseld Pannenkoek
0 0
gi0vanni
Gaat er dan ook om dat niet alleen Dijks fouten maakt maar dat er gewoon 2 spelers lucht aan het dekken waren en weigerde uit te stappen. Niets doen is nog erger als een fout maken. En je hoeft het niet eens te zijn maar om dan gelijk iedereen die een andere mening heeft pannenkoek te noemen is wel een beetje kinderachtig.

Dus Pure veel succes op AS en nog een fijne dag verder.
0 0
Red Devil
Dijks moet lekker om zichzelf treuren want hij liep als een wijf te verdedigen bij de goals maar dat geldt ook voor Viergever en de Ligt.
2 -2
BK020
Zo'n wedstrijd ben ik vooral gisteravond kwaad om, nu baal ik alleen nog maar. Maar ik word wel iedere dag, en zeker weer naar gister, zo kwaad op hoe Ajax bezig is.
Ik hoef geen 10 aankopen te hebben, maar je verdediging maakt in de eerste drie wedstrijden van het seizoen echt fouten en je wist als dat je spelers kwijt ging raken, je aanval creëert niks want dat doet alleen het middenveld. En dan zijn we dus nu na zoveel jaar een topclub en schijnbaar de beste van Nederland aangekomen bij het punt dat spelers midden augustus ook om spelers gaan vragen. En waar we dan mee komen is een Kroaat van 1.5 miljoen. Je doet het voor je supporters als club en als ik AS zo zie, zijn die alles behalve tevreden.
1 0
Johnvanessen
Al is AS niet een goede weerspiegeling. Het is alles of niets! 1 tweet van een watcher kan de boel ook weer doen om slaan. Dus daar trek ik mijn conclussies niet uit haha
0 0
BK020
Fair enough, maar ik zie mensen terechte punten maken over het beleid, verkopen, wedstrijdselectie, wissels etc. We hadden ons onmogelijk een slechtere voorbereiding en seizoensstart kunnen wensen. Ik zie veel verschillenden meningen waarvan ik veel echt een punt vind hebben, al ben ik vanuit mezelf best een optimist.
0 0
Johnvanessen
Vind mezelf ook een optimist! Maar dit zag iedereen aan komen. Overmars kan als de beste verkopen, dat is abnormaal. En we moeten nu ook niet al het geld verbrassen. Maar vervangers halen die er direct staan mogen we wel eisen. Seizoen is nog heel lang. Transfermarkt nog 2,5 week open en Rosenborg over een paar dagen. Cruciale 2,5 weken!
0 0
BK020
Laten we eerlijk wezen, het is te onvolwassen voor woorden als club om het keer op keer aan te laten komen op de laatste paar weken. Je wist van sommige spelers al in het voorjaar dat ze weg zouden gaan.
0 0
AFCA4L
Zo spelen tegen Rosenborg en het is klaar.
0 0
RaynoFischer
Enthousiast leuk en aardig, maar slecht blijft slecht.
0 -1
AFCSANCHEZ
Gaf gisteren tenminste wel alles, ook de reden dat ik me niet zo ergerde aan Dijks. Kunnen sommige spelers nog wat van leren van zijn inzet en intenties.
1 -1
ajaxminimax
Dat blijft ook altijd het voordeel aan dijks.. opgeven kent hij niet. Mentaliteit is ook gewoon prima bij hem. Alleen hij is te beperkt voor een club als Ajax
1 -1
AFCSANCHEZ
Dat zijn Younes, Schone en Veltman ook. Dus we moeten niet alleen op Dijks zeiken.
0 0
SoAFCA
jammer van zijn motoriek. zijn intentie is goed.
0 0