'Genoeg centen om iets leuks mee te doen'

JesseTH, 13-08-2017 om 09:29, 13367 views, De Telegraaf | Bestel het nieuwe thuisshirt van Ajax!

Nick Viergever is teleurgesteld hoe Ajax de wedstrijd tegen Heracles Almelo gespeeld heeft. Hij zag zijn ploeg op een 0-1 voorsprong spelen, om de wedstrijd vervolgens op kinderlijke wijze uit handen te geven en uiteindelijk met 2-1 te verliezen. Volgens hem had het nieuws rondom Davinson Sánchez daar niet per se invloed op.

'We hebben heel onvolwassen gespeeld', begint Viergever te vertellen tegenover De Telegraaf. 'We liepen uit posities en je moet hier gewoon 4-0 winnen denk ik.' Na de 0-1 bleef Ajax naar voren lopen. Volgens Viergever is dat niet per definitie slecht, maar moet dat wel met een plan gebeuren. 'Aanval is de beste verdediging zeggen ze, maar dat moet met beleid. Soms waren er veel te veel jongens naar voren, dat ging nergens over. Je moet niet uit je positie spelen. Dat hebben we niet goed gedaan. Daardoor heeft Heracles goed gecounterd en goals gemaakt.'

Viergever kreeg pas op de dag van de wedstrijd te horen dat hij op de plaats van Sánchez zou spelen, maar dat was voor hem het probleem niet. 'Zo gaat dat, hè? Als de markt tot september open is, dan kunnen er mensen vertrekken. Het bedrag verbaast me niet. Er zijn wel gekkere bedragen die betaald worden. Dat is de markt tegenwoordig. Dan hebben ze in ieder geval genoeg centen om er iets leuks mee te doen', hint ook Viergever opnieuw op versterkingen.

                                          
  • Bekijk ook
Delen!
Tags
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Lagasj
Als spelers zo uit positie gaan lopen dat ze de wedstrijd verliezen ligt dat aan de coach. Die moet ingrijpen. Dat kan hij dus blijkbaar niet.
0 -1
grannig mokum1
Als spelers en trainer al roepen om nieuwe spelers, dan is toch niet pluis met deze jeugdige elftal?
1 0
ST
Ik zou heel graag Daley Blind terug zien komen, maar die komt niet. Vertonghen acht ik de kans reëeler van omdat hij wat ouder is. Denk echter dat hij liever blijft.
0 0
MrAFCA
Je bent echt het perfecte voorbeeld van naïviteit!
0 0
Ajaxtrouw
Goeie jongens komen niet
0 0
Chesterson93
Mooie zin, die laatste.
1 0
PetrosQ
Ik gaf het aan het begin van de transferperiode al aan, maar er moet zeker wat bij. De basis is aardig, maar in de breedte zijn we erg zwak. Daarnaast gaan jongens als De Ligt, De Jong en Kluivert ook niet een heel seizoen kunnen spelen. Naar mijn idee moeten er voor de volgende posities nog een speler bij:

* Linksback. Dijks speelde aardig, in ieder geval beter dan ik had verwacht. Maar dat is niet de back die je wil hebben bij Ajax. Sinkgraven heeft ook nog niet bepaald overtuigd, is vaak geblesseerd en is misschien ook meer een middenvelder. Voor de concurrentie op die positie is het goed als er nog een speler bijkomt.

* Centrale verdediger. Helemaal als Sanchez weggaat. Het liefst zie ik Viergever en Sanchez centraal staan, mits er een goede linksback bijkomt. En dan in de roulatie met De Ligt. Je hebt verder eventueel Veltman als back-up, maar is momenteel nog onze rechtsback. Het liefst zie ik er daarom een CV bijkomen. Eentje voor de toekomst om naast De Ligt te zetten.

* Middenvelder. Momenteel spelen we met Ziyech, Schone en vd Beek. Verder klopt De Jong nadrukkelijk op de deur. Daarachter heb je enkel Eiting, je enige wissel als een van die andere vier geblesseerd is. Daarnaast is Ziyech momenteel nog hopeloos uitvorm (zal het door de situatie omtrent Nouri komen?) en lijkt Schone het in de topwedstrijden niet meer te kunnen belopen, als is het een fijne regisseur tegen de mindere tegenstanders. Daar moet een middenvelder bij, het liefst eentje met creativiteit en loopvermogen.

* Buitenspeler. Kluivert en Neres hebben veel talent, maar zijn beide nog geen zekerheidjes. Daarnaast heb je Cerny die het nog maar moet laten zien. Ten slotte hebben we nog Younes, maar die is ook nog niet bepaald in vorm. Ik vermoed dat hij nog vermoeid is en deze zomer niet goed heeft kunnen uitrusten vanwege de Confederations Cup. Het zou verstandig zijn als er nog een basiswaardige buitenspeler bijkomt voor de concurrentie met Younes, zodat hij ook nog wat rust kan pakken.
3 0
blessure
Is elk jaar zo, AJAX wordt niet telkens een stukje sterker, maar hoog uit het zelfde of zwakker.
Het is ook een kwestie van mentaliteit.
Het allemaal zo vreselijk slap, je wordt er misselijk van.
4 0
mdeV
Dit wordt echt een bagger seizoen,ongelooflijk wat zwak,alleen maar geld innen en er niks mee doen.
5 0
aka
woensdag verliezen en t seizoen heeft weer veel geleden
3 0
rogerbandit
Of donderdag????
3 0
Dennis1964
Ik ben nu alweer helemaal klaar met het voetbal.
6 0
wt4ajax
Het seizoen was al afgelopen nadat Bosz weg ging en het verschrikkelijkste met Nouri gebeurde. Vervolgens werden we ook nog door Nice uitgeschakeld en als klap op de vuurpijl gaat sterspeler Sanchez weg.
2 0
Bensco
Deze transferperiode dreigt uit te lopen op een grote ramp. Als Sanchez vertrekt heb je echt een probleem want als je optie 1 (Wöber) en optie 2 (Barac) al bent misgelopen kan optie 3 niet veel beter zijn. Ik begin steeds meer rekening te houden met een verdediging bestaande uit: Veltman - Viergever - De Ligt - Dijks. Dat is heel zorgwekkend. Orejuela lijkt meer een speler voor volgend jaar aangezien Veltman toch niet gewisseld wordt. En we missen nog steeds onze linksback en onze middenvelder voor in de breedte.
2 0
3*stars*3
Keek laatst naar statistieken van die Wöber maar die heeft ook niet veel gespeeld voor Rapid Wien I. Vanaf 2015, iets van 15 potjes.
Kan iemand wat vertellen over hem, is die Wöber zo goed?
0 0
Bensco
Vertoont een hoop potentie wat ik er van begreep. Heeft naast zijn potjes bij Rapid Wien ook furore gemaakt in de jeugdelftallen van Oostenrijk en zit dicht tegen het nationale elftal aan. Als Ajax hem vroeg kan halen en goed kan begeleiden heb je een goede verdediger voor een goede prijs in huis. Dit komt overigens niet van mij maar van een maatje van me ;)
0 -1
Minsc
Ja ja, jezelf indekken voor het geval 't niks is hè? ;)
1 -1
AFCAsphere
Hij heeft inderdaad minder gespeeld dan De Ligt, terwijl hij ouder is.
0 0
Bram410
Erg positief trouwens dat Viergever en Veltman nadrukkelijk (en in de media) om verterkingen vragen!
3 0
Bram410
Zou heel kut vinden als Sanchez vertrekt, is gewoon onze beste en belangrijkste speler. Als AJAX hem een contract van 2 mil + bonussen aanbied zou dat terecht zijn (als ze dat al niet gedaan hebben).. Zoals hier al meerder keren word genoemd. Vertongen is natuurlijk de gedroomde vervanger. Is ook al 30 en heb wel eens gelezen dat hij heimwee naar Amsterdam zou hebben. Als Sanchez echt weg wil moeten we hem laten gaan en Jantje in de deal betrekken (als hij oren heeft naar een terugkeer). Sanchez voor 25 mil naar Spurs en Jantje een contract aanbieden met een heel dik salaris + een miljoen tekengeld ofzo..
1 0
3*stars*3
Ipv 50, Sanchez voor 40mil naar Spurs en Jan naar Amsterdam.
2 0
AjaciedMike
Een linkspoot en mentor voor Mathijs!
0 0
Ajax4life020
we kochten iets leuks namelijk neres die wel zn man voorbij komt maar nee we houden die kut mof younes in de basis die al een jaar niet scoord en nu ook niet en niet gaat doen zondag tegen grunn punten verspelen en we hebben een zorgeloos jaar dan is alles al voorbij
1 -3
Wimmel
Let ff op je taal. Of je het nu wel of niet eens bent dat die gozer wordt opgesteld, hij doet zijn best voor Ajax, is een goede linksbuiten en een heel erg aardig persoon.

Persoonlijke voorkeur hebben we allemaal en ik zie ook graag meer variatie op links maar om dan een Ajacied uit te gaan schelden voor kut mof? Doe normaal man... Nep supporter die je er bent.
0 0
makaveli
verthongen zat ik ook aan te denken. 30,en Jantje.. anders 40 mil met 20 procent doorverkoop percentage..
0 0
Ferd
40, Jantje 10%. Of anders 60 10%
0 0
Restored
Tjah als zelfs de spelers gaan roepen om versterkingen dan moet je als Overmars zijnde toch wel in de spiegel gaan kijken. Veltman - de Ligt - Viergever - Dijks wat een ramp joh, als je ook maar een beetje ambities had dan had je Veltman en Dijks al lang verkocht en 2 dynamische backs gehaald.
2 0
BRAMHOUTEN
Er moet onmiddellijk een leider worden aangetrokken. Tevens zou ik blind terughalen voor op het middenveld. Donny daley en Ziyech zou top zijn.
2 0
chrisjuhhh
Als Sanchez gaat Jantje terug ?
0 0
BRAMHOUTEN
Ook goed maar die heeft een basisplaats en blind niet
0 0
MSwertz92
Schone bank, younes bank, dan gaat het al stukken beter.
4 0
ajax4ever01
En Kluivert mag af en toe ook banken. Te wisselvallig
4 0
Ajax4life020
begint te wennen jullie creerden egt helemaal niks apart dat dijks meer links buiten staat dan younes ??? younes ga alsjevlieft weg
2 0
AFCA4L
Helemaal mee eens het is een slappe zak aan het worden stuur hem maar met vakantie dijks had idd nog meer rendement dan Amin
1 0
iammike
Die centen zijn er ook als Sanchez blijft Nicky
2 0
Bjorn
Viergever is de man die dit inmiddels zou moeten voorkomen en de leiding moet nemen.
1 -2
3*stars*3
Ajax heeft al een lange tijd genoeg centen.

@RSV, Koppijn en zit Ajax al een tijdje tegen, na heel wat tegenslagen...
0 0
rodnet
Viergever heeft eens te meer aangetoond dat hij positioneel tekort komt voor het centrum. Het waarschijnlijke verlies van Sanchez gaat ons zwaar opbreken. Veltman is een zwakke back, de Ligt is jong en maakt fouten en Dijks is een zwaktebod. Met deze verdediging lopen we Europees voetbal mis en winnen we de eredivisie ook niet.
0 -2
Runnerlex
helemaal mee eens Zie het zwaar in tegen rosenborg echt een listig ploegje.
0 0
ambtenaar
Haha na Veltman, Onana de volgende.
0 0
Rsv
Doodziek van gisteren, zo'n onnodige nederlaag sjonge jonge
1 0
Onpartijdig
Ja viergever vindt het vast niet erg als Sanchez wordt verkocht, kan hij centraal spelen. Hij,heeft wel gelijk over de periode na de 0 1, organisatorisch sloeg dat nergens op.
1 0
pappieappie
Dan moet Viergever nog maar eens een x goed kijken wat hij fout deed bij die eerste goal. Hij liet zich uit het centrum lokken waardoor Gladon in de opengevallen ruimte kon duiken met de 1-1 als gevolg.
1 -1