Veltman: 'Aangegeven dat er spelers bij moeten'

JesseTH, 13-08-2017 om 09:19, 8836 views, De Telegraaf | Bestel het nieuwe thuisshirt van Ajax!

Joël Veltman heeft duidelijk laten weten dat de selectie van Ajax in zijn ogen nog niet rond is. De aanvoerder ziet zijn ploeg vooral in de breedte te kort komen en dat kostte tegen Heracles Almelo meteen drie dure punten.

Veltman gaf na de wedstrijd aan dat er vanuit de groep al langer het gevoel was dat er een aantal aanwinsten bij moesten bij de Amsterdammers. 'Meerdere spelers en ik hebben bij Marc Overmars aangegeven dat er spelers bij moeten', zo vertelt hij tegenover De Telegraaf.

Ook op de vraag op welke positie dat dan zou moeten zijn, heeft Veltman een duidelijk antwoord en zijn oordeel is hard. 'Een verdediger, misschien twee, misschien een ervaren middenvelder en eventueel een aanvaller.'

                                          
  • Bekijk ook
Delen!
Tags
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Catenaccio
Rechtsback lijkt me Joel! Haha
0 0
jutter
Uitgerekend Veltman vraagt om versterkingen, het is de wereld op zijn kop. Juist door een speler van het niveau Veltman wordt de roep om die versterkingen steeds luider!. Heeft de man geen zelfreflectie?. Hij kan toch niet zo naief zijn om voorbij te gaan aan het feit dat hij een hele beperkte speler is, in alle facetten van het voetbal. Heeft het aanvoederschap, onbegrijpelijk natuurlijk, hem misschien het idee gegeven dat hij een gevestigde waarde is?, dat kan je je toch nauwelijks voorstellen. Het valt Ajax zeer kwalijk te nemen dat hij überhaupt op de loonlijst staat en nog basisklant in Ajax 1 is ook, je kan er met je pet niet bij!!.
0 0
Rdk1983
Voor spelers met huidige selectie en verlies CL niet aantrekkelijk voor Ajax te spelen. Kost je nu zo Sanchex, en ze moeten nu echt keer wakker worden anders heb je zo leegloop van spelers.

Verder is t treurig dat we nu vastzitten met het zoeken van spelers op posities die zojuist nodeloos vertrokken zijn. Met Tete en Riedewald had je er beter voorgestaan.
1 0
cr_zuiden
Kijk, dat is je aanvoerdersrol serieus nemen. We zitten er dicht tegenaan, Viergever en De Ligt is te weinig. Net als Dijks en Veltman. Één in dat duo moet een hoger niveau hebben waar de ander zich aan op kan trekken en diens fouten kan aanvullen.
0 0
Chill
Als hij dat echt bij Overmars heeft gezegd dan toont hij inderdaad een keer ballen! Ben benieuwd waar het scoutingsteam nu naar kijkt.
1 0
hetzijnmaar
zeker Veltman te beginnen 1 vervanger voor jou
0 0
Leijtos
je aanvoerder moet de beste speler zijn, dan is Veltman gewoon lachwekkend. 4x overtreding om een bal af te pakken, laat staan in de laatste minuten door onkunde de bal over de zijlijn te trappen.
2 0
Dastaan
Beetje bang geworden voor de supporters druk? Het is erg triest om te zien dat Ajax een club is geworden dat alleen maar miljoenen wilt binnen harken. Afgelopen 10 jaar of zelfs langer hebben we nooit iets fatsoenlijk kunnen opbouwen. Elk jaar vertrok er wel weer een belangrijke speler. Dit jaar is het nog erger dan erg hoe het rommelt aan alle kanten binnen de selectie en technische staf. De individuen zoals Spijkerman, Lami en meneer Bergkamp hebben tot nu veels goeds laten zien in deze periode hoe goed we spelen. Dit heeft zo geen lang leven voor Keizer. Ik kan wel iets blijven zeggen over Overmars, maar als hij z'n chinees eten belangrijker vind na elke afgeronde transfer van een Ajax speler naar een andere club, dan zie ik het niet gebeuren dat hij binnen 2 weken de selectie nog zal versterken.
1 0
Joseph
Gedraagt zich als aanvoerder buiten het veld duidelijk beter dan binnen het veld, blijkbaar ziet hij zelf ook in dat hij er beter naast kan staan..
1 0
meerzicht
Spuit 11 geeft ook modder
0 0
T.reckveugel
Keizer borduurt nog even voort op wat Bosz achtergelaten heeft, legt later in het seizoen zijn accenten neer. Dan ben je al helemaal weg, grijp nu in nadat je gefaald hebt in de voorronde en de 1e wedstrijd. Slap gelul elk jaar
1 0
Web
Ja Veltman, jij ,Younes en onze linksback zijn veruit de zwakste schakels, niets nieuws, want dat was vorig jaar alzo.

Dus dat word de bank warm houden.
3 0
blessure
Zou Veltman genoeg zelfkennis hebben?
Ik betwijfel dat.
3 0
Redrum
Nee, Veltman heeft nul komma nul zelfreflectie. Hij denkt dat hij super goed is en daarom blijft hij dezelfde blunders maken. Deze man is een schande voor Ajax en ik kijk uit naar de dag dat hij verkocht wordt. Spaar me die hij is een echte Ajacied bullshit alsjeblieft. Hij is een grote zwakke plek in ons team.
2 0
Runnerlex
misschien naar frank de boer?
0 0
Simon1
Spelers uit: Veltman, Viergever (vorig jaar was zijn max), Dijks, Schöne en Younes. Ga dan eens een aanvallende RB halen, twee mannelijke CV van 1,85 of langer. Durf een middenveld neer te zetten van De Jong - V.d Beek - Ziyech. Vind drie vervangers als reserve (één voor iedere positie en hopelijk uit de jeugd). Het aaanvalstrio moet Neres - Dolberg - Kluivert zijn. Cerny en Huntelaar als backup up dus er moet er nog één bij voor op de linkerflank. Als laatste opdonderen met die klere staf en doe een muilkorf op Marc en co en haal Jonk terug.
2 0
Murph
mischien eens een gewone ziel halen die zich wel de pleuris wil werken voor dik pak geld waar ander alleen maar van kan dromen .(dan heb ik het niet eens over dikke ster onder hun togus enz enz.
1 0
NouridolbergNeres34
Linksback erbij : AranA, CV waarschijnlijk Carlos Cuesta, en een linksbuiten moet er komen younes word nooit meer beter, zou ik snel verkopen.
2 0
Freddy
Veltman rechtsback is eigenlijk onvoldoende. De Ligt is er nog lang niet en moet een ervaren kracht naast zich hebben. ik hoop niet dat alle teams hem vrij laten in de opbouw want dan hebben we een probleem. Viergever speelde vorig jaar heel sterk maar zie ik nu nog niet terug en snap dat zijn contract niet word verlengt want kont voor de basis te kort. Schone op 6 is een aanfluiting. Laat verdedigend alleen maar steken vallen, fout positioneren, duels verliezen en van zijn traptechniek komt ook weinig terecht. Younes roept zoveel irritatie op. Gaat ballen ophalen rond de middenlijn, heeft 0% diepgang, daardoor veel te makkelijk te verdedigen. Verdedigd niet mee. Straalt niks uit en kijkt alleen maar met zijn chagrijnige hoofd als hij de bal niet krijgt. Rendement is drama want hij moet die kans gisteren gewoon afmaken. Vrije schiet kans en nog geen goal. Dolberg zou ik even wat rust geven en met Klaas Jan in de basis beginnen. Die oogt een stuk gretiger. Kluivert naar links en Neres op rechts. Hoewel ik Kluivert ook nog te weinig rendement vind brengen voor een buitenspeler maar je hebt niet veel meer wat linksbuiten kan.
1 0
Juichtoon
Frank staat ws in september weer op straat. Het gepruts tegen de Graafschap was echt geen incident.
Hoor Frank nog zeggen tijdens de voorbeschouwing van Lyon Ajax dat hij dit in gang had gezet. Hoe weinig heb je er dan van begrepen en hoe groot is dan de plaat voor je kop?
2 0
AjaxIsrael
Hahaha dus in elke linie nog een speler erbij? Ga weg man domme lul.En dan met een selectie zitten van 28 man zeker.
En in septemer weer janken over "kikkers uit de kruiwagen" en een te grote selectie zoals vorig jaar.
Laat keizer maar gewoon eens beginnen met de beste 11 opstellen.
1 -3
Catenaccio
Nee kneus. We gaan eens ophouden om jochies van 17 in de basis te zetten. Lekker terug naar jong Ajax. Seedorf was 17. Maar die heeft het ook laten zien. De rest....?
0 0
BrandjeXL
Ik ben wel fan van Ayub. Goede voetballer met gif in zijn spel. Drie klassen beter dan Amrabat.
0 -3
behangdelul
Mee eens en voor anderhalf mio op te harken
0 0
3*stars*3
Een Ajacied maar dat telt nu ff niet.
Ayoub lijkt mij typisch, een speler die te kort komt voor Ajax niveau maar prima mee kan bij fey.

Het is triest maar niveau van rest van de NL clubs is van een bedenkelijk niveau en goede opties zijn er niet meer voor Ajax.

Die Lobotka had laatst praatjes, na zijn presentatie bij Celta maar hij speelde een goed jeugd EK.
Vond hem bij jong destijds ook wel potentie hebben voor 1.
1 0
Ajacied33
Ik vind Ayoub net te licht voor Ajax. En dan bedoel ik niet zijn gewicht
1 0
3*stars*3
Tuurlijk moet er wat bij maar als je als aanvoerder dit gaat roepen in de media...
Kan mij niet herinneren dat Jan, Siem en Klaassen zoiets riepen.

Ik heb hoop zeker niet opgegeven voor dit seizoen want we zijn net begonnen en tegen een sterke ploeg als Nice, kon je al zien dat we prima kunnen voetballen.
Bij balverlies gaat het fout en dat is taak voor Keizer om te repareren.

Ik maak mij wel zorgen om Neres.
Of hij moet mentaal erg sterk zijn maar eerst riep Overmars dat er teveel is betaald voor hem en nu is Keizer bezig om zelfvertrouwen van Neres te slopen.
Dat Kluivert voorkeur krijgt, mag en dan kiest hij voor een rechtspoot, ok.
Maar Neres is nu opeens ingehaald door Cerny!?
3 0
Joelveltman123
misschien een rare optie, maar kunnen we niet Jordy clasie huren/kopen een kleine pitbull, met gif in zijn spel.
1 -2
3*stars*3
Imo altijd een zwaar overschat spelerTJE geweest en had in NL al moeite om wedstrijden uit te spelen en de potjes in PL, speelt hij zelden uit.

Nee en we moeten zulke gastjes ook niet hun moment of fame geven.
Zodat ze trots in AD kunnen roepen, "ik wil niet naar Ajax".

Ajax moest Anita gewoon transfervrij halen.
Maarja volgens sommige mensen hier, bakt Anita er niets van omdat hij bij Newcastle niet alles speelde.
Tja, zet Donny, Ziyech of Frenkie in de Championship en hun krijgen het ook moeilijk.
1 0
Ajacied33
Niet misschien....Maar een heeeeeeele rare optie ja. We moeten vooruit,niet achteruit
1 0
Red Devil
Dat zeggen we al een tijdje Veltman en dan vooral kijken naar echte kerels in de verdediging.
0 0
DeWijsneus
Jeetje ik schrik hier gewoon van zeg! Nu al excuses aanvoerder? Houd toch op man.
0 -1
Johnvanessen
Linksback; Die in de pikorde boven Dijks komt te staan.
Centrale verdediger; Die een mindere periode van de jonge de Ligt op kan vangen. Misschien nog eentje als Sanchez echt vertrekt.
Middenvelder; Die alles goed neer kan zetten. Ben ook voor vd Beek, Ziyech, de Jong. Maar het seizoen duurt lang.
Vleugelspeler; Younes heeft weer aangetoond dat hij niet altijd geweldig is. Daar hebben we ook wat meer concurrentie nodig.

En Keizer moet gewoon ballen hebben en Schone & Younes laten banken voor Frenkie & Neres.
En met een gelijke stand alles of niets spelen met 20 min is ook gekkenwerk. Blijf vooral doen waar je goed in bent, tegenstander kapot spelen!

Trek maar eens de portomonnee. Dit seizoen 80+ binnen en nog maar 5-7 inkomend. Miljoen of 30-40 investeren!

En laat je spelers lekker intern roepen om spelers en niet tegen de camera. Vind het een beetje erg amateuristisch over komen!
3 0
Ajaciedoss0412
Precies dit, zo zou ik het ook graag zien. Je ziet gewoon dat we op sommige plekken tekort komen. Schöne die een te trage handelingssnelheid, Kluivert en de ligt die te wisselvallig zijn. Younes die al bijna een jaar uit vorm is. We hebben geen linksback en om dan nog maar te spreken over onze rechtsback..

Normaal ben ik niet zo van het schreeuwen om aankopen, maar je had deze zomer gewoon door moeten selecteren. Het middelmaat vervangen voor echte versterking en voortborduren op het vorige seizoen.

Op het begin van het seizoen heeft keizer gezegd dat hij dat wilde samen met een beetje van keizer zelf. Maar dit lijkt meer op frankie in ze laatste jaren dan op bosz..

En als laatste waar ik me zo over heb verbaasd. Je hebt een aankoop voor 12 miljoen gehaald, speelt een goede voorbereiding en dan moet je iets gaan forceren en dan breng je cerny..
2 0
AjaxIsrael
Kom eens met namen. Ben benieuwd.
Welke topper komt nog naar Nederland?
1 -1
NouridolbergNeres34
Als er dik 40 mil binnenkomt kan je echt wel een topper binnenhalen danbetaal je maar eens wat meer salaris, willen ze ook met sanchez doen om hem te behouden, alleen die vertrekt gewoon lijkt het op.
1 0
Johnvanessen
Is niet mijn werk om dat uit te vinden. Mag aannemen dat scoutingslijst per positie 2-3 of meer spelers heeft staan. Dan ga je het rijtje af als er een speler vertrekt. Of denk ik dan te kort door de bocht?
2 0
Runnerlex
doe nog maar meer middelmaat..
0 0
ajax4ever01
Dat roepen we hier al sinds de voorbereiding maar meneer Overmars en co zijn te afhoudend en te slap qua handelingswijze
0 0
ram
Fijn dat je het aangeeft kerel... Doen wij al maanden. Smeek Overmars nog even om een aanvallende rechtsback voor de basis...
1 0
Johnvanessen
Gooi Orejuela maar voor de leeuwen! Slechter dan Veltman de laatste weken is het toch niet.
2 0
AFCSANCHEZ
We hebben niks aan aankopen als Keizer de trainer is. Kan het niet vaak genoeg zeggen. Keizer laat Neres ook niet spelen, hoeveel heeft hij ook alweer gekost? Ook hebben we Orejuela gekocht, maar denk je nou echt dat Keizer de aanvoerder durft te passeren? Zolang Keizer trainer is, Spijkerman het veldspel verzorgt op de training, en Bergkamp aan de touwtjes trekt op de achtergrond, gaat er helemaal niks veranderen. Je moet die 3 eruit gooien en een trainer aanstellen die wel inziet dat Younes en Schone niet meer kunnen op dit niveau.
3 -1
RusselWestbrook
Kom eens met een andere reden om Neres op te stellen dan hoeveel geld ie gekost heeft.

Orejuela heeft nog niet eens meegetraind.
1 -1
Ajacied33
Spelers die om versterking roepen....Zelden vertoond
3 -1
KingVince
Veltman: We hebben nieuwe spelers nodig Marc.
Overmars: Ow ja, goh dat wist ik nog niet, voor welke posities dan Joel?
Veltman: Liefst zo snel mogelijk een rechtsback en een nieuwe aanvoerder........
Overmars: :o
0 0
ambtenaar
Dit moet toch een grap zijn, zelden meegemaakt dat een groep met zijn alle om aankopen vraagt.
2 -1
RaynoFischer
Precies, zegt genoeg toch als voor hun het al duidelijk is dat er spelers bij moeten.
0 0
Pauw
Ja leuk, maar nu druk zetten op Overmars levert hopelijk geen onverantwoorde paniek / breedteaankopen op.

In elk geval is het jammer dat 't Overmars niet lukt om tijdiger de selectie rond te hebben en streep te zetten onder in- en uitgaande transfers.
0 0
Adam24
Ik zou een aanvoerder ook wel prettig vinden. Ik vind, in tegenstelling tot veel mensen hier, Veltman een prima back. Alleen is hij geen aanvoerder.
0 -1
Simon1
Klopt helemaal wat je zegt. Veltman is een "prima" back. Een van de duizenden die je in het betaald voetbal ziet. Wij zijn Ajax en onze lat behoort hoger te liggen. Die analyse die vorig jaar gemaakt werd tussen Veltman en Tete toont ook de kwaliteiten aan van Veltman. Het verbloemt echter niet zijn tekortkomingen. Slimme speler die helaas teveel mindere punten heeft. Te licht (zwak), te traag, niet technisch...
0 0
Web
Dat is een grap?
0 0
1eringzuid2
Als je serieus meent dat Veltman een goede back is, maak ik nu direct een afspraak voor je bij de opticien.
1 0
AjaciedMike
Tja.. Veltman met zulke wensen speel je bij de verkeerde club!
0 0
ram
Hou toch op. Kortzichtig gelul... Want PSV is een kooplui en wij een opleidingsclub. Bullshit. Het verschil is minimaal. Cruijff kocht ook spelers. Zoals een 25 - jarige Wouters; de typische jonge technische Ajacied, toch?
0 0
kweetniet
Want Ajax koopt niet?
0 0
R.F.
Spelers vragen om versterkingen
Maar er is meer, er is frustratie, anders dan gooi je dit niet open
Kortom, het antwoord van Ovemars was onbevredigend voor de spelers
Als supporters, spelers én coach stellen dat er wat bij moet en ontevreden zijn
Dan kun je Overmars toch niet langer hand boven het hoofd houden?
2 0
Bjorn
Bij een vertrek van Sanchez zijn twee verdedigers inderdaad nodig. Verder kan ik me wel vinden in een ervaren middenvelder ja.
0 0