Vd Beek strijdlustig: 'Borst moet vooruit'

BVeenstra, 12-08-2017 om 23:48, 3413 views, NOS | De nieuwe rugnummers zijn bekend!

Middenvelder Donny van de Beek heeft Ajax voor de tweede keer in korte tijd dezelfde fout zien maken. Waar de Amsterdammers tegen OGC Nice vorige week al een voorsprong uit handen gaven, gebeurde dat zaterdagavond op bezoek bij Heracles Almelo opnieuw.

'Het is heel stom. Je staat 0-1 voor en dan heb je hetzelfde verhaal als tegen Nice. Dan geef je het nog weg', begint Van de Beek in gesprek met de NOS. 'We moeten er aan werken om een voorsprong niet weg te geven. Daar hebben we het inderdaad over gehad, maar blijkbaar zit het nog niet goed', vertelt de middenvelder, die vindt dat Ajax veel kansen miste. 'Ik denk dat we tien tot vijftien kansen hebben gehad. Als we die gewoon tegen de touwen schieten, is er niets aan de hand. Soms heb je ook een beetje pech, maar we moeten ook gewoon scoren.'

Aankomende donderdag staat de belangrijke Europa League-wedstrijd tegen Rosenborg BK op het programma en dus weet Van de Beek wat hem en zijn ploeggenoten te wachten staat. 'Dat we heel snel bij elkaar moeten komen en dat het snel beter wordt. Donderdag is heel belangrijk. De kop moet niet naar beneden, maar we moeten met de borst vooruit. We kunnen het namelijk wel gewoon', vervolgt Van de Beek, die tenslotte spreekt over het mogelijke vertrek van Davinson Sánchez. 'Dat zou heel vervelend zijn. Hij is heel belangrijk voor ons. Ik weet niet of ik hem nog zie, maar ik zal wel tegen hem zeggen dat hij moet blijven. Maar ik weet niet of hij er nog naar luistert.'

                                          
  • Bekijk ook
Delen!
Tags
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Aeter
Hij praat als een echte aanvoerder. Veltman jankt altijd zo.
1 0
Ar
Welke 10 a 15 kansen?
0 0
MortenOlsen
Ben blij dat jij het zegt. Ik heb ze ook niet gezien.
0 0
RaynoFischer
Stja aan Donny heeft het niet gelegen.
0 0
BrandjeXL
Deed ook helemaal niks bij de 2-1. Net als Viergever, stond erbij en keek er naar.
0 -1
insectenverdelg
Keizer zegt dat Davinson zichzelf niet gemotiveerd genoeg vond...
0 0
MortenOlsen
Ja wat moet je daar als trainer mee?
Dan zeg je toch als trainer: Jij gaat spelen omdat ik dat wil en verder hou je je grote mond.
0 0
Ajacied33
Seizoen is natuurlijk net begonnen maar dit is niet goed. Verliezen kan een keer,maar de manier waarop biedt weinig hoop voor de naderende wedstrijden. Keizers wisselbeleid is vreemd te noemen,gezien de wissels gisteren en thuis tegen Nice. Vind Keizer een hele aardige kerel maar denk gewoon niet dat hij Ajax kan leiden. Dit zei ik ook bij zijn aanstelling. Ik hoop echt ongelijk te krijgen,maar dit is Ajax,we zijn niet alleen de grootste,maar ook de moeilijkste club van Nederland
1 0
ck69
Je bent nu een paar op rij net geen kampioen geworden omdat je een paar punten mist. De punten die elk jaar opnieuw in het begin verspeeld worden
2 0
Dennis1964
Ik kan alleen maar hopen dat het nog goed komt met Ajax. Het grootste drama is natuurlijk Appie. Daarna de uitschakeling tegen Nice en nu de nederlaag tegen Heracles. Als we ons niet plaatsen voor de EL dan wordt het wel een heel lang en moeilijk seizoen. Maar echte supporters blijven Ajax trouw. Ook in slechte tijden.
0 -1
Simon1
Donny zijn borst hoeft niet verder naar voren. Stond vorig jaar in de schaduw van Klaassen en Schöne. Klaassen was ook net even beter, maar Schöne had zijn beste tijd gehad. Dit jaar is het Donny zijn jaar en hij laat het niet gelijk zien, heel Ajax leunt op hem. Het is eigenlijk te triest voor woorden dat je met spelers als Sanchez (nu nog...), De Ligt, Donny, Frenkie, Kluivert, Neres en Dolberg dit spel op de mat legt. Het is net alsof je een verkeerde staf erboven hebt staan. Nu ben ik Cruijff aanhanger, maar zijn apostelen (Guardiola, maar in mindere mate Bosz), zullen niet komen. Geef ons dan maar Van Gaal, want die kan met deze groep met twee vingers in zijn neus kampioen worden en Europees hele hoge ogen gooien. Hij zal ook direct de staf het zwijgen opleggen.
1 -2
Ar
Je praat over louter tieners hoor, daar kunnen er zo een paar van hun dag niet hebben.
0 0
Greg
Eens
0 0
AFCA0492
aan het begin van dit seizoen twijfelde ik nog aan de kwaliteiten van vd beek. maar wat hij heeft laten zien tot nu toe stemt mij zeer tevreden. is altijd aanwezig en de passing is zeer goed. appie zal zeer trots op het spel dat donny nu laat zien. ga zo door en maak je strijdende broeder trots.
1 -1
Dexy
Samen met Dijks was Donny vanavond de beste.
2 -1
ck69
Aanvallend was Dijks prima, verdedigend liet t echt te wensen over hoor. Kijk die goals maar terug
0 0
BrandjeXL
Te wensen over? Het was lachwekkend. Precies zoals we hem kennen.
0 0
insectenverdelg
goals? volgens mij was hij bij de 2e gewisseld.
0 0
sdds
1-1 loopt hij achteruit en laat de aanvaller alle ruimte
0 0
insectenverdelg
klopt hoor. maar ook Viervever gaat er niet vrijuit. maar uiteindelijk loopt t hele team daarna constant uit positie. miste al de hele pot de overtuiging.
0 0
DirkvanDam
maar ons spelletje is... aanval Is de beste verdediging? nee ik vond dijks prima... heb aanvoerder veltman vele grotere fouten zien maken gisteren...... gelukkig zijn het nog maar 33 wedstrijden! en dan begint het nieuwe seizoen gelukkig weer!!
hoop dat dit een incident na incident na incident was.
1 0
Ajacied33
Klopt
0 0
NouridolbergNeres34
Beste man op het veld vanavond.
2 -1
Pauw
Donny speelde weer een goede wedstrijd. Voor mij is hij nu al een klasse beter dan - met alle respect - Klaassen.
1 -1
Ajaxbrl
Moet je vooral je beste verdedigers verkopen als je minder kwetsbaar wil worden achterin..
5 0
godenzonenssuper
Ja want Ajax wilt hem zo graag kwijt?
1 -2
BrandjeXL
Waarom zou je hem volgens jou en velen hier dat echt moeten verkopen?
1 0
godenzonenssuper
Ajax heeft een bod afgewezen en hem een nieuw contract aangeboden.
Wat moeten ze nog meer doen?
Spelers zijn de baas tegenwoordig.
1 -2
BrandjeXL
Is geen antwoord op de vraag.
1 -1
Ajax#1900
Is een prima antwoord hoor. Het alternatief is dat je het tot een rechtzaak laat komen, die je gaat verliezen, en waarmee je alvast garandeert dat je geen Colombianen meer naar Amsterdam kunt halen.
2 0
Ajax4life020
snap dat gelul nooit als je niet wilt verkopen doe je dat toch niet hoe moeilijk is het
1 0
Ajax#1900
Veel moeilijker dan jij denkt dus. Spelers (lees zaakwaarnemers) hebben veel macht.
0 -1
ajaxminimax
De zaken rond Sanchez: Bod van 40 miljoen afgewezen, Een nieuw contractvoorstel voor hem. Dus Ajax wil hem graag behouden, maar het heeft er schijn van dat Sanchez zelf weg wil. Maar ik hoop dat ik ongelijk heb over Sanchez maar vrees het ergste. Je weet dat je wel moet verkopen wanneer een speler perse een stap hogerop wil maken, anders heb je helemaal niks aan he.
3 0
BrandjeXL
Als Davinson nog twijfelde dan hebben jullie de keuze wel makkelijk gemaakt voor hem vanavond.
2 -1
Mokum31
Davinson had er gewoon moeten staan voor zijn team. Dan ben je een echte! Maar hij was zoekende naar zijn motivatie en focus. Man man dan ben je triest
0 0
BrandjeXL
Euh ik lees nergens dat Davinson zelf niet mee wilde maar dat Keizer dat even beslist heeft. Zelfs een Sanchez op een been is nog drie klasse beter dan wat er gisteren liep.
0 0
Mokum31
Dat was het natuurlijk.
Het was de schuld van Keijzer.

Deze jongen zijn hoofdje is op hol geslagen.
Hij had er gewoon moeten staan
Maar zoals je vaker ziet in het voetballen zijn ze ineens uit het lood geslagen. Arme zieltjes
0 0
Murph
je bedoeld dat hij heeft nu heeft gezien dat hij moet blijven en zelfs zijn broers naar Ajax moeten komen om gatenkaas te dichten.
1 0
Cello
Tsjah...maar keer het eens om. Had je vanavond een klinkende overwinning behaald dan had een Sanchez weer kunnen denken dat de mannen het dus ook makkelijk zonder hem afkunnen en dat ie daarom wel kan vertrekken.

Het is maar net hoe of je zoiets bekijkt.
1 -1
Ajax4life020
losers egt waar wat een wanprestatie was dit zeg bah bah
1 0
Ajaxbrl
Naast het wanbeleid van het gehele bestuur is dit natuurlijk ook een wanvertoning van keizer en de spelers. stelletje prutsers allemaal!
1 0
AbdelhakNouri22
Kop omhoog, borst vooruit. WIJ ZIJN AJAX (Laat dit ook zien op de transfermarkt graag Marc).
3 0
Daniii
Ik houd niet van spelers vergelijken maar hij lijkt écht véél op Xavi qua speelstijl, steek balletjes, lobjes. man wat is hij al goed zeg.
2 0
Barmhartig
Viel mij toch echt positief op! Dijks viel mij ook niet tegen gaf alles en was zelfs nog 2 keer erg gevaarlijk. Veltman slaat wel echt alles. Je mag van mij best vervelend doen maar sta dan zelf in ieder geval je mannetje. Amen, Rosenborg nu oprollen
2 0
Robeerke
Donny for captain
5 0
JBxxx
Helemaal mee eens, op het veld moet die borst vooruit, niet in de media!!
2 0
Heiko
Kanjer!!
2 0
talent020
geniet echt van Donny, ook in dit soort dingen, borst vooruit en kop omhoog, Rosenborg gaat eraan!
1 -1
FrankyD
Borst vooruit en voortaan bij alle spelers ook de ballen vooruit.
1 0