KJH: 'Zeker hoop dat het beter wordt, ja'

BVeenstra, 12-08-2017 om 23:33, 4072 views, FOX Sports | Bestel het nieuwe thuisshirt van Ajax!

Ajax-spits Klaas-Jan Huntelaar heeft, ondanks de Champions League-uitschakeling tegen OGC Nice en de competitienederlaag bij Heracles Almelo, nog volop vertrouwen in een goed seizoen van Ajax. Dat laat de aanvaller na afloop van het verloren duel in Almelo weten bij FOX Sports.

Toch is Huntelaar uiteraard niet tevreden. 'Je wilt winnen, dus dan is het duidelijk dat je niet blij bent. In de sport kun je winnen en verliezen. We wilden winnen, dat hebben we uiteindelijk niet gedaan en dat ligt aan onszelf', begint Huntelaar, die daarna uitlegt wat zijn rol als invaller was. 'Proberen de winnende te maken of er in ieder geval voor te zorgen dat er kansen kwamen, zodat we de wedstrijd naar ons toe konden trekken.'

Met Huntelaar en Kasper Dolberg in de spits en met Hakim Ziyech en Donny van de Beek daar vlak achter was het druk in de as van het veld. 'In het midden moet je een goede bezetting hebben, daar moet je doelpunten maken. Het is dan aan andere jongens om de zijkanten op te vullen', vervolgt de spits, die daarna vertelt dat er nu hard gewerkt moet worden. 'En zorgen dat het beter wordt. Die hoop heb ik zeker wel, ja.'

Voor aanvang van het duel werd bekend dat Davinson Sanchez, die op de drempel staat van een transfer naar Tottenham Hotspur, niet zou behoren tot de wedstrijdselectie. 'Dat is niet ideaal, maar ik denk dat iedereen gefocust was op de wedstrijd. We kregen het vandaag te horen, maar de wedstrijd is leidend', aldus de spits, die vlak voor tijd wel twee goede kansen kreeg. 'Eentje met links en de andere was lastiger. Het liefst deed ik die met de voet, maar dat lukte niet. Ik probeerde de bal nog terug te koppen, maar het ging niet. Je wilt het liefst goed beginnen, maar dat hebben we niet gedaan.'

                                          
  • Bekijk ook
Delen!
Tags
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
jarenfan
Heb huntelaar in zijn inval beurt,meer zien doen dan de hele voorhoede..
1 0
Mözil
Inderdaad. Wat me opvalt is dat ik niemand iver Kluivert hoor. Die jongen speelt gewoon vele malen minder op rechts dan op links. Wat moet Neres nog meer doen om in de basis te komen, heeft in 3 wedstrijden waarin hij minuten gemaakt heeft meer laten zien dan Younes en in mindere maten Kluivert.
0 0
Marcoryn
Kennelijk kunnen de mannen zich niet motiveren voor een potje Heracles. Europees lukt dat aardig, maar dit is gewoon een blamage. Ik denk dat Keizer een groot aandeel heeft in het motiveren..lukte Bosz kennelijk beter.

Tevens het wisselbeleid van Keizer dramatisch. Je ziet best na 25min wie er wel en wie er niet in de wedstrijd zitten.

We lopen vanaf dag 1 weer achter de feiten aan en ondanks je de beste selectie, meeste geld en grootste naam hebt, gaat dit weer een lang seizoen worden.
Mogelijk gaat het vanaf december weer draaien, maar dan lopen we weer 10 punten achter, waardoor we net weer geen kampioen worden. Dit kan geen pech of toeval meer zijn..meer gebrek aan goed leiderschap..zowel in als op het veld.
1 0
marthoogland
Vond hem weer prima mist wel 2 kansen maar hij staat er wel in korte tijd
1 0
grannig mokum1
Zeker heeft KJH gelijk op de middenveld moet de bezetting goed staan dat is de hart van je elftal zoals JC het altijd zei.
0 0
Ajacied33
Ik hoop dat Huntelaar vanaf nu in de basis gast starten. Ik zie Dolbergs potentie ook,maar er moet nu gepresteerd worden. Wanneer was Dolberg zijn laatste goede pot,ik weet het niet meer....
0 -1
ajaxminimax
Tegen Nice vond ik hem heel aardig
0 0
Ajacied33
Wij zijn Ajax,aardig alleen is niet genoeg. Hij heeft echt heel lang nu al zijn vorm niet
0 0
ram
Hij was gewoon goed tegen Nice.

Scoren lukt nog niet helemaal... Maar daar verbaas ik mij niet echt over. Ziyech laat zijn creativiteit onvoldoende zien, we hebben geen buitenspelers die leven voor de assist en over de aanvallende capaciteiten van de backs ga ik het al helemaal niet hebben.

Met andere woorden: ik kan het Dolberg niet kwalijk nemen. Het team loopt niet en is niet goed samengesteld. Dat laatste is niet nieuw. Mensen roepen voor de gein wel eens 'Overmars out!' maar ik zou er niet rouwig om zijn.
0 0
ajaxminimax
Hij kan en moet beter inderdaad, maar ik was tegen nice nou bepaald niet ontevreden over hem. Verder heb je wel gelijk het is nog geen dolberg van vorig jaar
0 0
Bensco
Iedereen geeft er verschillende redenen voor maar de reden dat Huntelaar die bal wel krijgt en Dolberg niet is omdat Huntelaar ingezet wordt als pinchhitter. Dat is plan B van keizer gewoon, alle ballen op Huntelaar zodat die wat kan forceren.
0 0
talent020
Huntelaar heeft ook gewoon meer ervaring, is niet erg, maar Hunter weet gewoon hoe hij positie moet kiezen
0 0
Bensco
Klopt ook, geef je gelijk. Dat is ook de reden waarom hij ingezet wordt als pinchhitter.
0 0
BrandjeXL
Bij gebrek aan enige leiding in het veld zou ik deze baas altijd opstellen. Dan voor mijn part Dolberg maar op links of zelfs banken maar we hebben zijn gif en passie echt nodig. Samen met Viergever en Ziyech de enige die emotie heeft tijdens een wedstrijd.
1 0
talent020
zit ze maar achter de vodden Klaas!
2 0
FrankyD
Ik vond het opvallend dat Dolberg maar moeilijk aanvoer krijgt en dat Huntelaar in de korte tijd wel veel ballen kreeg (betere looplijnen). Daaruit stichtte hij ook gevaar.

Interessant om eens in de gaten te houden of dit vaker voorkomt. Zou het kunnen dat de tandem Ziyech en Hunter beter gaat werken dan Dolberg en Ziyech?
8 0
Wereld
Die ene kans over grond, was een pass van Kasper op KJH.
0 0
Mocrodammerr
dat is niet zo moeilijk. dolberg komt steeds in de bal waar hij ongevaarlijk is. hij moet dan langere afstanden overbruggen om in de 16 te komen. huntelaar speelt in de punt van de aanval en is positioneel beter.
2 0
Pauw
Dolberg mist de absolute wil om die bal in het netje te leggen. Types zoals Milik en Huntelaar doen er alles aan om op tijd op de juiste plek te zijn. Dolberg laat de boel wat meer op z'n beloop. Ik kan van Dolberg niet vragen om een desnoods gefakete gepassioneerde expressie op z'n gezicht te toveren, maar betwijfel wel of hij nu wel zo meer sportieve waarde heeft voor Ajax dan Huntelaar zou hebben.

1 0
Dexy
Ik vind sowieso (ook in de voorbereiding al) Huntelaar een veel betere indruk maken dan Dolberg.

Ook aan de bal!!!, waarvan men altijd zei dat dat Huntelaar zijn zwakke punt was.
3 0
godenzonenssuper
Dolberg loopt er iedere keer bij alsof hij in zijn broek gescheten heeft.
Hij krijgt niet veel aanvoer en doet meestal met bal altijd iets goeds maar iets meer passie mag wel.
Dat moet Keizer hem maar eens vertellen.
2 0
FrankyD
Qua passie heeft Dolberg volgens mij de schijn tegen. Hij komt heel stoïcijns over.

Waar hij vorig seizoen vooral een keurige schoonzoon was, zie ik vandaag ineens wat 'ratterig' gedrag. Het is even wennen, maar hij moet leren dat op de juiste momenten te doen. Nu is het nog te opzichtig.
1 0
Heiko
Dit soort zaken moet Keizer ook (gaan) zien!
1 0
Mart42
Dat gaat niet gebeuren. Dolberg moet miljoenen gaan opleveren en de leiding van Ajax bepaald dat Dolberg voor Klaas speelt hoe klote hij ook speelt.
0 0
mickey2602
Dit dus. De leiding is hierin wederom de fout in gegaan door bij aanstelling van Huntelaar al te melden dat Dolberg eerste spits is.
Nee Ajax,de beste speelt en als je als trainer ziet dat er wel voorzetten zijn maar de bezetting voor de goal er niet is,dan weet je dat het tijd is voor Huntelaar want die staat daar wel om die ballen af te wachten.
Ik had dit tijdens de rust al verwacht,ook meende ik vlak voor rust Cerny warm te zien lopen dus ik dacht,die komt er de 2e helft in voor Younes.
Maar nee,ons schattige Duitsertje mag lekker de hele wedstrijd blijven klooien en Kluivert mag eraf.
Kluivert is eigen jeugd maar is te wisselvallig dus geen basis maar Neres basis.
Spits misschien eens beginnen met Huntelaar en linksbuiten Cassiera of Cerny.
0 0
Heiko
Het is gewoon klote dat de transferperiode nog open is terwijl de competities alweer begonnen zijn. Het houdt ons bezig maar het ontgaat ook de spelers niet. En de spelers hebben al het nodige aan hun hoofd.
4 0