Huntelaar over Plan B: 'Moet zeker nog beter'

JesseTH, 12-08-2017 om 12:28, 4580 views, Ajax Life | Bestel het nieuwe thuisshirt van Ajax!

Klaas-Jan Huntelaar is nog niet tevreden over de uitvoering van een Plan B bij Ajax. Hij geeft aan dat de Amsterdammers ermee bezig zijn, maar vertelt ook dat de wijze van uitvoering tegen OGC Nice nog niet om over naar huis te schrijven was.

'We hebben er op getraind', opent de 'nieuwe' spits van Ajax in een gesprek met Ajax Life. 'We spelen de lange bal op Davinson, Kasper en ik staan daaromheen om te proberen tot een schot te komen. Je moet eigenlijk altijd de verste man aanspelen', legt hij uit. 'Die kan dan terugleggen en dan hebben de andere twee hun gezicht richting het doel.'

Huntelaar ziet ook wat er gebeurt als de intentie er is om een Plan B uit te voeren, maar de uitvoering daarvan te wensen over laat. 'Een paar keer kwam er een bal die net niet goed was. Dan ga je automatisch uit positie lopen. Het moet zeker nog beter.'

                                          
  • Bekijk ook
Delen!
Tags
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Hziyech14
Alleen jammer dat de hoofdpersoon van dit plan b er vandoor gaat.
0 0
LezDeBoer
Ik heb ook een plan B:
Vd Beek op 6. De Jong rechtshalf. Neres RB. Kluivert LB. Het liefst plan A maar goed...
2 0
klompv
Iedereen ziet dit Lez, behalve de trainer(s).....en dit moet gewoon plan A zijn natuurlijk!
0 0
ST
Het is toch armoede dat een club als Ajax een plan b heeft in de vorm van kick and rush? Waarom niet een andere opstelling? 3-4-3, 4-2-4, etc. Of counter tactiek (ik herinner mij een uitoverwinning bij PSV) 5-3-2. Desnoods een kerstboom formatie. Dat kick and rush systeem is zo oud als de weg naar Rome en ons achterhaalde 4-3-3 systeem ook. Er valt toch wel meer te verzinnen? We hebben verreweg het grootste budget en de beste faciliteiten om dit te fixen.
0 0
ST
Lekker dom om je tactiek zo bloot te geven.
0 0
Bertus2002
Het is gewoon een simpele Plan B die zowat iedere club wel heeft; lange mensen voorin en bal in de zestien pompen.
0 0
trooop
Heb vanaf het begin een goed gevoel gehad bij keizer, bij z'n teksten, z'n uitstraling, het spel met jong Ajax. Maar dit 'plan B' (alleen die naam al, in de slechtste b-film zouden ze zich er nog voor schamen) is zo armoedig en fantasieloos, en doet zo'n grote concessie aan waar Ajax voor staat, dat ik serieus aan zijn beoordelingsvermogen ben gaan twijfelen. Het is lomp, het is lelijk, het is angstig. Het herinnert aan mike van der hoorn in Ajaxtenue. En het ondermijnt voor alles het vertrouwen in het eigen spel. Als het voortaan in minuut 75 nog 0-0 staat gaan de gedachten van de spelers al voorzichtig naar plan B. Een volgende keer misschien al 5 minuten eerder. Dat komt de focus zeker niet ten goede. Het levert optimistisch ingeschat ook nog eens zo'n 1 op de 10x iets op. Tel uit je winst.

Als je toch ten onder gaat, ga dan glorieus. Dus met je kop omhoog vanwege je eigen superieure spel, in plaats van met het schaamrood op de kaken na weer zo'n afzichtelijk wanhoopsoffensief.
1 0
geDaante
Ga er maar vanuit dat hij in tegenstelling tot Bosz zich wel schikt naar de wensen van de standaard voetbalfiguren Winter, Spijkerman en daarbij Bergkamp.

Helemaal met je eens, maar dit ligt dus denk ik minder bij Keizer, en meer bij die behoudende conservatieve assistenten.
0 0
3sterren
Dus als ik jullie goed begrijp verliezen jullie liever met opgeheven hoofd een EL finale met een duidelijke Ajax-signatuur, dan dat je hem wint met een zogenaamd ”plan B”...?
Ik denk dat ik zelf zou kiezen voor winst, desnoods met wat minder fraai en oogstrelend spel. 4x kampioen op rij kan ik me nog goed herinneren, smaakt naar meer.
De manier waarop minder...
0 0
ST
Helemaal mee eens. Net alsof mooi voetbal alleen met 4-3-3 gespeeld kan worden. Degene die dat denken hebben hun leven lang alleen naar Ajax gekeken. Wat de mooiste club van de wereld is, maar niet de club die altijd de beste resultaten heeft gehaald. Je kunt ook heel aanvallend spelen met 5-3-2. Het hangt maar net van je tactiek en je spelers materiaal af. Voorbeeld:

In balbezit:

-------- Sánchez - De Ligt - Viergever --------
------------- De Jong - Vd Beek --------------
Olejuera--------- Ziyech ----------Sinkgraven
----------- Huntelaar - Dolberg --------------

Zonder balbezit:

Olejuera-- Sánchez - De Ligt - Viergever - Sinkgraven
-------- De Jong - Vd Beek - Ziyech --------------
--------------- Huntelaar - Dolberg ----------------
0 -1
AFCA14JC
Lange bal man man man... gewoon vol drukken met 11 man en blijven voetballen. Trouwens levert dat ook meer op. Toen ze tegen Nice lange bal gingen spelen was t voor mij al afgelopen. Laat al dat gezeik om plan B, plan A is het mooiste en beste plan wat er is.

T enige waar ik voor ben is 3-4-3 en met hetzelfde idee.
0 -1
31xAjax
3-4-3 is zelfmoord met de trage Veltman en de Ligt.....
0 0
ST
Jep
0 0
makaveli
ben niet zo van de lange bal. wij Nederlanders kunnen dat spelletje niet spelen.. denk dat we gewoon. rust moeten houden. achterin het slot erop en gewoon de druk er meer op zetten. we hebben spelers die van afstand een flink schot kunnen produceren en dan moeten dolberg of Klaas jan er gewoon staan voor de afvallende bal. vooral Klaas jan (had) hier een geweldig neusje voor
1 0
Ajax27
Dat is iig makkelijk communiceren op het veld.. Doe maar plan B! En bam, er vliegt weer een bal naar voren haha.
0 0
Jornnn
De situaties waarbij er überhaupt een plan B nodig zou zijn, zijn vaak situaties waarbij de tegenstander fysiek én technisch altijd sterker is. Dan kan je Sánchez naar voren sturen, als bij de tegenstander een ervaren iemand met een perfecte timing staat, leg je het nog af.
0 0
Dexy
Kortom, Plan B is dus lange ballen gauw thuis als ik Klaas zo hoor...
2 0
gi0vanni
Ik ga liever voor plan B: Neres op rechts en Kluivert naar links en de jong voor Schone. (Indien Younes en Schone niet genoeg brengen.)

ps: Belangrijk onderdeel van plan A: Sanchez niet verkopen.
0 0
Ozymandias
Dat is geen Plan B: dat is Plan A met andere spelers. Plan B is een tactisch anders plan.
1 0
gi0vanni
Laat ze eerst maar eens plan A goed leren en als je de juiste wissel toepast heb je geen plan B nodig. Ajax was tegen Nice ook beter dus dat 4-3-3 veranderen was niet nodig.
0 -2
Ajaxbrl
Alle ballen naar voren rammen heet dat.
0 0
Leviathan
Maar dan moet je positioneel wel goed staan zoals Huntelaar aangeeft als je met Younes voorin plan b wilt uitvoeren worden het weinig succes bijvoorbeeld
1 0
ram
Dat was overduidelijk Klaas, haha
0 0
Mark11
Ik hoop dat dit eerder plan C of D is!
3 0
DanTheMan
Ajax moet zo voetballen dat plan b niet nodig is. Gewoon meteen afmaken en door voetballen.
0 0
Leviathan
Ja lekker makkelijk lullen maar als het echt niet lukt lukt het niet.. Voor het spel dat Ajax wilt spelen moet iedereen in vorm zijn en goed meedoen en er zijn momenten dat dat niet is dus dan moet je uiteindelijk wel overstappen.. Huntelaar is daar wel de ideale speler voor die gaat geen duel uit de weg om een bal te winnen hij heeft ook regelmatig hoofdblessures gehad dan ook.. Dolberg zie je dat toch niet iets minder doen
0 0
DanTheMan
Ajax moet zo voetballen dat plan b niet nodig is. Gewoon meteen afmaken en door voetballen.
1 0