Warmerdam: 'Naar Jong was voor mij geen optie'

JesseTH, 12-08-2017 om 10:45, 2789 views, Dagblad van het Noorden | Bestel het nieuwe thuisshirt van Ajax!

Django Warmerdam vraagt zich nog altijd weleens af hoe hij ervoor zou staan als hij deze zomer had besloten om bij Ajax te blijven, zo blijkt tegenover het Dagblad van het Noorden. Hij vertrok nog voordat er een nieuwe trainer aangesteld werd en Marcel Keizer kent Warmerdam nog van Jong Ajax.

Voor Warmerdam was het vorig seizoen niet duidelijk wat Ajax het volgende seizoen met hem wilde. 'Op een gegeven moment dacht ik dat het beter was om mijn eigen plan te trekken. Als je een jaar lang in de eredivisie speelt, merk je pas hoeveel beter je wordt. Teruggaan naar Jong Ajax was voor mij sowieso geen optie. Als ik niet vast bij het eerste elftal zou zitten, zou ik vertrekken. Het werd dus dat laatste.'

Nu vraagt hij zich weleens af wat hij had bereikt als hij nu nog actief zou zijn in Amsterdam. 'Had ik nu dan ook de kans gekregen? Ik heb onder Marcel Keizer bij Jong Ajax gespeeld. Maar ik had al getekend in Groningen, voordat duidelijk werd dat Peter Bosz zou vertrekken.' De situatie rondom Abdelhak Nouri viel ook Warmerdam zwaar, die ook nog met hem speelde in de jeugd van Ajax. 'Daar heb ik het enorm moeilijk mee gehad. Ik denk nog regelmatig aan Nouri. Als ik een filmpje of foto van hem voorbij zie komen op sociale media, is het altijd weer even slikken. Jezus, denk ik dan. Zo’n goede voetballer en aardige jongen. En dan dit.'

                                          
  • Bekijk ook
Delen!
Tags
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Gonzo
Goede keus om te kiezen voor speeltijd. Als je niet in het pulletje past zit je lang op de bank bij Ajax.
0 0
Ar
Jammer, had liever gezien dat Warmerdam was gebleven en concurrent van Sinkgraven als linksback was geworden.
0 0
Bertus2002
Jammer dat we deze jongen van de hand hebben gedaan, is zeker niet slechter dan een Dijks o.i.d.
0 0
ram
Snap ik. Ik vind het wel jammer dat ie weg is. Verhuur was beter geweest in mijn ogen. En anders had ik hem als back-up bij de selectie gehouden.
0 0
Zionist
Was de beste man van Zwolle afgelopen seizoen.
0 0
GvanAchteren
Als hij echt goed genoeg is en zich goed ontwikkelt dan kan Ajax hem altijd terugkopen zoals eerder met bijv Ronald de Boer en Dijks. Doorlopen Ajax opleiding blijft altijd een pluspunt. Hoop dat het hem lukt.
0 0
stopperspil
Kooptips: Warmerdam goede linksback Tete goede rechtsback
0 -1
OKP-AFCA
Tete? Dat is toch die eeuwige reserve rechtsback die overal de beste is maar toch altijd op de bank terecht komt?
1 0
Chesterson93
Oh, slik deze woorden alsjeblieft nooit meer in.
0 -1
Heiko
De jeugd kan geen geduld meer opbrengen. Denken gelijk goed genoeg te zijn om in het 1e elftal te voetballen. En als dat naar hun mening dan niet snel genoeg gaat dan vertrekken ze.
0 0
AFCAPolarBear
Van beide kanten niet goed gehandeld. Ajax moet spelers die op het 2de (of zelfs 3de) plan is gekomen meer duidelijkheid geven. Je hebt 2 verschillende soorten verhuur. De meest voorkomende is om spelers meer waarde te geven om ze te kunnen verkopen. Maar het andere soort verhuur is om spelers ervaring op te laten doen.om ze volgende seizoenen te gebruiken voor het 1ste. Ajax dient hier heel duidelijk en eerlijk in te zijn tegenover de spelers. Aan de andere kant vind ik het niet van topsportmentaliteit betuigen dat Warmerdam (en nog vele andere) niet de strijd aangaat bij Ajax. Ik neem aan dat het merendeel van de (jeugd)spelers van Ajax zover gekomen zijn juist door die mentaliteit. Alles opzij voor het voetbal. Vertrouwen hebben dat zij de beste zijn. Maar als ze eenmaal niet de eerste keuze zijn, (in mijn ogen) te snel de strijd opgeven om te vechten voor een basisplaats. Hoe vaak is Schöne niet afgeschreven, maar komt keer op keer nog sterker bovendrijven. Dat is de mentaliteit die ik graag zie!
1 0
FlyingDutchMan
Vind dat Ajax slecht om gaat met verhuurde spelers, qua communicatie. Nog belangrijker is het perspectief, de laatste jaren als je verhuurd werd dan kon je al zoeken naar een andere club. Zegt genoeg dat Dale Blind de laatste succesvolle speler was op huurbasis bij een andere club. Spelers van jong Ajax willen niet verhuurd worden, omdat dit het einde bij Ajax getekend. Aan dat beeld moet je wat doen door betere afspraken te maken tussen Ajax, de speler en zijn tijdelijke club. Verhuren kan zo leerzaam zijn voor een speler als bijvoorbeeld Cerny, die te goed is voor jong Ajax maar nog niet bij het eerste volledig kan aanhaken.
0 0
klopper
Ik vind ook niet dat verhuurde spelers nou echt overtuigd hebben. Een verhuurde speler moet duidelijk niet thuis horen in dat team. Met Daley merkte je heel duidelijk dat hij klaar was voor een stap hoger. Ik kan mij niet herinneren van latere spelers dat die dat gedaan hebben. Ajax mag inderdaad hoe dan ook stappen maken, qua communicatie, in dit proces. Je kan altijd netjes en behulpzaam blijven, daar valt heel veel te halen, want een prettige exit straalt ook weer goed op je af.
0 0
Chesterson93
Oh, want Daley was zo geweldig? Nee, hij kreeg een kans van de Boer. Want hij deed een half jaar amper mee bij Jol, en met de aanstelling van de Boer kreeg hij langzaam minuten. Is wel een succesverhaal.
0 0
FlyingDutchMan
Klopt, meeste spelers kon je al op voorhand zeggen dat ze het eerste niet gingen halen, maar zo'n Django was een twijfelgeval en als je gedurende een verhuurseizoen communiceert dat hij een kans krijgt, had hij die in de voorbereiding waarschijnlijk wel gepakt
0 0
afcas
alleen is het voor een jonge jongen moeilijker om uit te blinken bij zo een club dan zich aan het niveau bij ajax optrekken. zijn ook een hoop spelers die zo gewend zijn aan het ajax spel dat ze bij andere clubs moeite hebben met het verschil in speelstijl. kun je ze moeilijk kwalijk nemen
0 0