Viergever: 'Moeten weer het lef krijgen'

JesseTH, 12-08-2017 om 08:49, 2335 views, NUSport | Bestel het nieuwe thuisshirt van Ajax!

Nick Viergever is blij met hoe het momenteel gaat bij Ajax, maar ziet tegelijkertijd ook nog meer van voldoende verbeterpunten voor de komende weken in Amsterdam. Met Marcel Keizer kwam er een trainer met zijn eigen visie op het spel en daar moet nog flink aan bijgeschaafd worden.

'Wat goed is moet je niet wegdoen', opent Viergever over de doorgetrokken lijn van vorig seizoen in een gesprek met NUSport. 'De nieuwe trainer heeft zijn eigen ideeën en visie. Dat wil hij erin krijgen om het spel nog beter te maken. Dat is waar we naartoe willen. Het spel van vorig jaar was goed. Dat willen we dit seizoen nog verder opkrikken. De visie van deze trainer, hoe hij het precies wil doen, daar moet nog wel aan gesleuteld worden.'

Er valt echter nog genoeg te verbeteren volgens de verdediger, die onder andere de opbouw van achteruit benoemt. 'Daardoor kregen we Amin Younes en Kasper Dolberg te weinig in de gevaarlijke gebieden aan de bal. Vorig jaar was het drukzetten uitstekend verzorgd. Tegen Nice slaagden we daar niet de hele wedstrijd in. Daar moeten we weer in komen. Soms zetten we pas tien meter achter de middenlijn druk, terwijl we vorig jaar bij wijze van spreken tien meter voor de middenlijn drukzetten. Dat zijn kleine verschillen. We moeten het lef weer krijgen om door te dekken en de tegenstander bij de strot te grijpen.'

                                          
  • Bekijk ook
Delen!
Tags
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
robertomalone
Waarom zie ik zo vaak Viergever en Veltman dit soort uitspraken doen? Zij zijn duidelijke de zwakste schakels. Heb de thuiswedstrijd tegen Nice aan de rand van het veld gezeten, aan de kant van Nick. Zoveel spanning bij die jongen in de eerste twintig minuten. Bij de eerste goal twijfelt hij een seconde en trekt daardoor te laat naar binnen. In de duels is et wel maar niet om te winnen. Wel voor de vorm meespringen maar niet om te "killen". Vervolgens krijgt die kleine Kluivert het op zijn heupen. Het stadion leeft letterlijk op en Ajax zit in zijn eigen sp spel. Kieft had gelijk, de ouderen laten de jongeren in dit soort wedstrijden in de steek.
2 0
FlyingDutchMan
Nick moet in het centrum, hij vult die linksback al beter in dan ik had verwacht. Vierhever hoort met Sanchez een blok te vormen, Ajax zou maar een fatsoenlijke back opstellen.. Wat goed is moet je niet weg doen, dat mag je ook tege het TH zeggen vwb Nick!
2 0
Wimmel
Omat de club de meer ervaren spelers vaker naar persconferenties laat gaan.
0 0
robertomalone
Maar het klinkt zoveel ongeloofwaardiger uit de
mond van deze gasten. Ik zou als club deze jongens zich vooral laten focussen op hun eigen performance. Als een Sanchez of een De Ligt aangeeft dat we meer lef moeten krijgen, heeft dat echte impact.
0 0
gras
Druk zetten is de sleutel. Daardoor ging het vorig jaar ook pas echt lopen vanaf K'hagen uit. Toch benieuwd waarom het nu dan wat minder loopt, terwijl praktisch hetzelfde team speelt.

Kennelijk toch weer een kwestie van opnieuw erin drillen en stampen.

Ik weet een ding, dat als het drukzetten niet volledig met dezelfde intensiteit slaagt, Ajax geen schim zal zijn van de ploeg van vorig jaar.
0 0
PeterVKV
Heeft te maken met wedstrijd fitheid. Hoog druk zetten ging vorig jaar in het begin ook veel minder en er was zelfs interne strijd over omdat ze het niet volhielden. In de loop van het seizoen ging het steeds beter en kwam het team langzamerhand in een soort flow in het hoge druk zetten..
0 0
gras
Ok, interessant. Maar zou de conditie beter worden halverwege het 2e seizoen, of hebben de spelers dan inmiddels de automatismen dat ze minder hoeven te lopen omdat ze weten waar ze moeten staan?


0 0
PeterVKV
Ja, automatismen zijn belangrijk maar ook specifiek wedstrijdritme. Dit heeft ook weer met elkaar te maken.
0 0
gras
Jij traint zelf ook toch? Interessant vak heb je!
0 0
BrandjeXL
Klopt maar ook bij dat druk zetten gaf Ajax levensgrote kansen weg. Het is een utopie om te denken dat je 90 min lang vol gas druk kan zetten. Zeker tegen Nice, waar er feitelijk niks aan de was, bleef men maar gaan. In het stadion zag je heel goed dat het op was. Waarom dan niet hen laten komen? Er moet vooral veel slimmer worden gespeeld en het wordt tijd dat zulke wedstrijden over de streep worden getrokken.
1 0
robertomalone
Ik zat er ook. Ik kreeg de indruk dat Ziyech en Schone na een kwartier in de tweede helft rijp waren voor een wissel. Weinig duelkracht meer en in balbezit te snel onnodig balverlies. De Jong heeft wel een half uur warm gelopen. Keizer heeft onder druk een aantal heel foute beslissingen genomen. Beslissingen die ook niet des Ajax zijn. Kluivert eruit (waarom?) waarbij je de rechter flank open laat, is een taktiek van Gaal of Blind. Je haalt alle dynamiek en automatismen weg en dwingt jezelf meer de hoge bal in centrum te zoeken. Dat werd nog versterkt door Huntelaar. De Fransen hadden geen enkele moeite met deze tactische wijziging.
2 0
AFCARSCA
Luister eens naar Justin Kluivert, wij zijn Ajax, wat kom je hier doen?
1 0
robertomalone
Je hebt gelijk. Die branie, die in het ideale geval er al vanaf de jeugd ingeprent is, heb je nodig om zo'n wedstrijd over de streep te trekken. Zowel Viergever als ook Veltman missen die branie. Het geval van Veltman is er ook nog een gebrek kwaliteit
0 -2
AFCAsphere
Viergever mis echt geen zelfvertrouwen. Dat jij vind dat hij een bepaalde uitstraling heeft die niet bij 'branie' past, veranderd daar niets aan.
1 0
robertomalone
Niets wat ik of wie dan ook zegt, verandert daar iets aan. Als Viergever zelfvertrouwen heeft...
0 0
@Maar7en
Kijk eens Ajax-Feyenoord terug ... Er stak 1 spelee bovenuit met een over mijn lijk mentaliteit en Kuijt werd gedecimeerd tot een tandeloze tijger.
1 0
robertomalone
Ik vond Vietgever na die eerste twintig minuten ook wel die felheid hebben. Je zou alleen wensen dat niet een 17 jarige de ban moet breken, maar dat de meer ervarener krachten het team vanaf het begin in het juiste ritme brengen.
0 0