Shop nu het nieuwe Ajax-uitshirt 2020-2021!

Foto's: O16 in oefenduel langs Feyenoord

BvdPloeg, 11-08-2017 om 19:55, 9242 views, Ajax Showtime |

Shop nu het nieuwe Ajax-uitshirt 2020-2021!

Ajax O16 heeft vrijdagmiddag zijn eerste oefenwedstrijd van het nieuwe seizoen gewonnen. In een waar doelpuntenfestijn waren de Amsterdammers met 5-3 te sterk voor Feyenoord.

Ajax begon voortvarend aan de wedstrijd, waarin het snel met 1-0 voor kwam. Unuvar was al na twee minuten trefzeker. De jonge middenvelder zorgde na een half uur ook voor 2-0, maar moest na een minuut toezien hoe Ajax de 2-1 incasseerde. Pinas, die overkwam van FC Volendam, tilde nog voor rust de marge weer naar twee goals met de 3-1.

Na de rust werd de 4-1 al snel afgekeurd wegens buitenspel, waarna Feyenoord met een prachtige vrije trap de spanning terugbracht. Het was soms nog wat onwennig en onsamenhangend, maar El Kadiri had het als invaller duidelijk op zijn heupen. De buitenspeler zorgde met een geweldige dribbel van eigen helft en dito schot in de kruising voor 4-2. Feyenoord kwam daarna nog wel terug tot 4-3, maar Pinas zette de eindstand vlak voor tijd op 5-3.

Opstelling Ajax O16: Raatsie; Hoever, Kasanwirjo, Aksit, Scholten; Unuvar, Warmerdam, De Waal; Hoogewerf, Pinas, Pynadath.
Wissels: Beelen, De Vries, Dieker, Peroti, El Kadiri, Allouch, Bonnah.

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Alexander40
Klopt het dat die Unuvar nu het grootste talent is dat op de toekomst rondloopt of zijn er nog talentvollere?
2 0
Jhart
Klopt.. maar je kan Gravenberch, Taylor en Hansen ook aan het lijstje toevoegen
1 0
Petervandersluis
Hopelijk kan ajax ze behouden. Klinkt misschien raar maar tegenwoordig worden er zoveel talenten weggepikt door veelal Engelse topclubs.
1 0
wolterx
Komende 2 jaren gaat billenknijpen worden vrees ik. Engelse clubs hebben de 2002 groep ook opgemerkt, is niet voor niets dat Bogarde, Zamani, Brobbey, Gravenberch, Braaf etc al aan Engelse clubs zijn gelinkt terwijl er naast die namen nog veel meer talent rondloopt. Dit seizoen zullen ze 16 worden, volgend seizoen gaat het vorm krijgen dan.
1 0
Ajax_33
Heerlijk resultaat
0 0
Twaal
Doorschuiven is goed en de beweegrede moet zijn dat de speler genoeg voetbal intelligentie heeft en technisch goed begaafd is..
In geval van Taylor, Gravenberch, Hansen en Unuvar klopt het hele plaatje..
2 0
Jhart
Ik zie Gravenberch halverwege het seizoen doorschuiven naar U19, waardoor Unuvar defenitief door zal geschoven worden naar U17 wat erg knap is voor een 14 jarige.
1 -1
EVH
Iemand die uitgebreide opsomming kan doen van onze grootste talenten O19 tot ca O16?
Plus wat hun kracht- en zwakheden zijn?

Superthanks.
0 0
wolterx
Denk dat je dit beter kan vragen halverwege het seizoen als de meeste een beeld hebben gekregen van de nieuwe o19 die toch nog een hele hoop nieuwe gezichten zal kennen.
1 0
Pheadrus
Is Pasquali speelgerechtigd?
0 0
Onpartijdig
Goed om te zien dat Pynadath eens basis stond, begon vorig seizoen vaak op de bank. Goed dat Unuvar lekker doorgaat met scoren, is vorige maand volgens mij pas 14 geworden. Met deze krankzinnig goede lichting moet je echt goed kijken met het doorschuiven van jonge talenten, maar blijkbaar is ajax daar wel goed mee bezig.
1 0
Petervandersluis
Is sontje Hansen naar O17?
1 0
ditisdebeslissing
word weer eens tijd dat we in de kuip winnen met 4-0 ofzo..geweldig die schuimbekken.
2 0
wolterx
Hansen is met Gravenberch, Zamani en Taylor doorgeschoven naar de o17 inderdaad.
2 0
Onpartijdig
Denk je dat Gravenberch dit seizoen al minuten kan gaan maken voor o19? Zou me niets verbazen dat hij bij o17 al met kop en schouders er bovenuit gaat steken van wat ik van hem heb gezien.
0 0
wolterx
Ja, denk dat na de winter weer veel geschoven gaat worden (ik sluit Pasquali naar Jong Ajax en Gravenberch naar O19 niet uit al zal het misschien niet vast zijn) en een debuut er zeker inzit. O16 zal ook voldoende spelers afstaan aan de o17 doorheen seizoen, leuke groep dit.
0 0
Jhart
Zal idd geschoven.. als de talentvolle spelers zich blijven door ontwikkelen zoals voorgaande jaren dan zie Ik Jongens doorschuiven naar o17 en o19
0 0
Pheadrus
Is Pasquali nu speelgerechtigd? (eindelijk)
0 0
wolterx
Ga ik wel vanuit, zou bizar zijn als dat nog niet geval is. Normaal moeten ze hem hebben ingeschreven vorige maand en dan zou er geen probleem moeten zijn meer.
1 0
Petervandersluis
Is dan wel een aardige o17!
1 0
wolterx
Vul dat aan met Brobbey (ook 2002 dus had ik beter daarbij kunnen noemen) en enkele Oranje o16 internationals zoals de gebroeders Maduro, Llansana ( hou van zijn manier van spelen ) Van Gelderen, Reiziger, Sint, Hernandez en Douglas die ik me kan herinneren van afgelopen seizoen bij Oranje o16. Werden 2e en met de nieuwe invloeden kunnen ze best een gooi doen naar de titel, net als deze o16.
1 0
geDaante
Vind jij het idee niet verschrikkelijk dat voor die leuke groep -17 een verschrikkelijk non-voetbal coach staat die in niks Ajax ademt?
0 0
wolterx
Begin me er niet over, geDaante, alsjeblieft. Hele zomer nietmeer aan heer Vink gedacht, niet mijn favoriete coach. Snap dat er meer komt kijken bij opleiden dan mooi voetbal en dat Vink zijn manier van speler (anders dan ze kennen maar wel met resultaat voorop) nuttig gaat zijn voor hun ontwikkeling. Al zijn zijn teams niet de eerste teams waar ik heen wil gaan kijken, op dat vlak is het jammer maar met oog op mindset vormen en leren omgaan met andere situaties dan de 8 jaar ervoor is het wel een nuttig jaar. Als ze erna maar weer verzorgd gaan spelen.
2 0
geDaante
Ik zou willen dat ik het zo positief als jij kon benaderen, maar dat kan ik niet, het geeft voor mij aan dat er geen rode lijn meer is, dat het ego weer boven een eenduidige clubvisie staat. Individuele ontwikkeling zou zwaar boven resultaat gaan. Resultaat kan je ook behalen met goed voetbal. Geloof je daar niet in, heb je niks bij Ajax te zoeken. Je kan ook voor resultaat gaan, zonder dat daadwerkelijk te behalen. De spelers moeten voor resultaat willen gaan, niet de trainer. Maar ik zal er inderdaad over ophouden, in ieder geval naar jou toe, wil jouw plezier niet ondermijnen, voor zover ik dat zou kunnen.
0 0
wolterx
Begrijp me niet verkeerd, alles wat je zegt kan ik me heel goed in vinden al mis ik in jouw stukken vaak het deel waar spelers om moeten leren gaan met situaties waar voetballend niet altijd de oplossing te vinden is, dat hun mindset niet moet zijn er voetballend onderuit komen maar ook vechten voor elke CM. Want laten we eerlijk zijn, daar valt winst te behalen, we leiden nogsteeds zo af en toe klasse spelers op maar weinig van hen hebben een pure winnaar in zich, die de beuk erin gooien als het moet. Dat is deels karakter maar ook een deel het gemak waarmee ze het altijd hebben gedaan, altijd deel van het betere team. Bij Vink leer je ook vechten een seizoen lang, vechten voor elke overwinning en accepteren dat de tegenstander ook kwaliteiten heeft. Ik ben zeker geen fan van Vink maar heb wel het idee dat spelers professioneler zijn na een jaar bij hem, zakelijker wel te verstaan.
0 0
Redrum
Altijd goed voor het zelfvertrouwen om te oefenen tegen een koekenbakkerselftal
2 0
NouriVandeBeek
Beste O16 sinds jaren. Hopelijk kunnen ze zich goed blijven ontwikkelen. Ook mooi dat Hoogewerf mee mag doen. Goede spits uit de jeugdopleiding.
1 0
wolterx
Denk dat hij ook bij de o16 zal blijven dit jaar, leuk voor die jongen.
1 0