'Heel compleet, hij heeft van alles wel iets'

BvdPloeg, 10-08-2017 om 11:00, 11439 views, Ajax Showtime |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

Paulo Freitas vindt de deal die Ajax met Luis Manuel Orejuela heeft gesloten heel interessant. De inmiddels bekende Zuid-Amerika-kenner uit Brazilië kijkt in gesprek met Ajax Showtime dan vooral naar de prijs-kwaliteit-verhouding.

Freitas, die deze website ook al bijpraatte over Mateo Cassierra, Davinson Sanchez, David NeresDanilo Pereira en de inmiddels afgeketste deal met Richarlison, ziet veel potentie bij Orejuela. 'Ik denk niet dat hij zo goed is als bijvoorbeeld Guilherme Arana (Corinthians red.), maar zijn prijs van minder dan vier miljoen euro maakt hem een heel interessante aanwinst. Hij is op het eerste gezicht heel compleet en heeft van alles wel iets. Hij kan aanvallen en verdedigen, hij is fysiek sterk en is heel erg snel.'

Orejuela werd in januari zelfs al opgeroepen voor het Colombiaanse elftal voor een wedstrijd tegen Brazilië, maar van een debuut kwam het nog niet. In de ogen van Freitas kan dat ook nog wel even duren. 'Hij is nog ver verwijderd van de kern bij het nationale elftal op dit moment, maar na het WK in 2018 zal hij dichterbij moeten zitten.'

'Man van de toekomst als rechtsback'
Ook Peter Gerards doet zijn zegje over Orejuela, alleen dan in het Algemeen Dagblad. De scout in Zuid-Amerika is onder de indruk. 'Hij is echt bloedsnel. Hij voldoet aan de eisen van een moderne back. Dus heel offensief ingesteld. Een beetje hetzelfde type als PSV'er en landgenoot Santiago Arias, maar dan sneller. Volgens mij een speler die door zijn aanvalsdrift goed bij Ajax past. In Colombia zien ze Orejuela wel als man van de toekomst voor de positie van rechtsback. Al is dat natuurlijk ook afhankelijk van zijn ontwikkeling bij Ajax en hoe snel hij zich aanpast aan de Nederlandse voetbal- en levensstijl.'

Bram van der Ploeg (Twitter @BvdPloegg) |  email: B.vanderploeg@ajaxshowtime.com)

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
behangdelul
Kan Freitas niet even met Marc bellen om er nog een paar te tippen?
1 -1
KevinDurant
Het begint weer te kriebelen, laten we er hopelijk een mooi seizoen van maken
1 0
ajaxinho
Mooie beelden van hem gezien.
De nieuwe Trabelsi!

De nieuwe Maxwell hebben we al :P
0 0
Ajaxstockholm
wie?
0 0
RusselWestbrook
Sinkgraven.
2 0
AFCSANCHEZ
Is altijd geblesseerd.
1 -1
RusselWestbrook
Altijd? Is ie een been verloren ofzo?
4 0
Ajaxstockholm
wie?
0 0
Ajaxstockholm
wie?
0 -1
Redrum
Veltman heeft ook van alles wel iets, alleen niet zo veel gewoon.
3 -3
Runnerlex
haha..Ben wel benieuwd als hij beter als veltman is.Of keizer dan ook daadwerkelijk veltman op de bankzet...ben benieuwd.
0 -1
Tinus
Dat je geen veltman-fan bent, dat is intussen wel duidelijk. Maar bij jou is het intussen allang Veltman-bashen geworden. Nogal not-done om dat bij een ras-Ajacied te doen.
2 0
Redrum
Die ras-Ajacied die vrijwel direct nadat hij de aanvoerdersband om zijn arm geschoven kreeg doodleuk vertelde dat hij nog steeds open staat voor een nieuwe club bedoel je?
1 -2
xrosspoint
Ik ben ook geen Veltman fan. Goed dat hij sterke concurrentie krijgt op de rechtsback positie. Op deze positie kon hij zich ten opzichte van Tete alleen maar handhaven door zijn tekortkomingen als rechtsback- in verdedigend en aanvallend opzicht - te camoufleren met onbetekenende terugspeelballen, breedte passes en overtredingen. Bovendien is hij misschien wel een leider in de kleedkamer of buiten het veld, maar zeker geen leider in het veld. Ik zie het helemaal niet zitten met Veltman als aanvoerder . Maar kennelijk is er op dit moment geen andere keuze. Ik kijk uit naar het debuut Orejuela op de rechtsback positie
0 -1
RusselWestbrook
De statistieken tonen aan dat jij maar wat uit je nek lult, met je breedtepasses en balletjes terug.
1 0
MBAFCA11
Off: Weet iemand of de thuisshirts weer in de webshop komen, lijkt me wel toch?
0 0
Youriajax18
Las laast dat groote kans is dat die pas weer in oktober te koop zijn....
1 0
MBAFCA11
Ah das minder, moet sowieso even wachten tot het zeker is dat Davinson blijft
0 0
afcas
ja ik was op zoek naar het uitshirt maar blijkbaar laten ze de voorraad gewoon leeglopen en wachten ze tot oktober op een nieuwe lading van alles. gaat helemaal nergens over en van een club als ajax zou je wel een betere service mogen verwachten.
1 0
Joseph
Arana was 8 miljoen, die hebben we dan dom laten lopen..
0 -1
14Abdelhak14
Blij met deze aankoop. Zo'n type back hadden we nog niet en is wel nodig.
Al is het wel verontrustend dat hij 'ver verwijderd is' van de kern vd nationale ploeg aangezien Arias daar onbetwiste basisspeler is. Mag hopen dat hij qua niveau daar niet te ver achter zit, want dan is hij niet beter dan Veltman.
Ander puntje is wel dat hij zal moeten oppassen met rode kaarten pakken. Als hij daar als gezien wordt als een harde en agressieve verdediger dan kan hij hij hier zijn lol op met onze scheidsrechters.
Oo genoeg gezeken, blij dat deze jongen is gekomen. Ben benieuwd.
1 0
ST
Hij schijnt ook een tijdje als Tranny Hunter actief geweest te zijn in zijn vaderland. Het stikte ervan.
0 -2
14Abdelhak14
Wat is een Tranny Hunter?
0 0
Redrum
Normaal zou ik zeggen: google het maar. Maar ik zou dit niet googlen als ik jou was.
0 0
Lars0344
komop zeg, tranny is transgender en een hunter is een jager. Kortom hij hield van transgenders als we ST mogen geloven
0 0
waynelove
....ok dus......? Het schijnt dat Dolberg wel eens diarree heeft gehad, en overigens heb ik ook het gerucht gehoord dat Amin Younes niet van kaas houdt.

0 0
Redrum
Haha ik denk dat ST een geintje maakt, maar als een speler inderdaad een Tranny Hunter zou zijn is dat op zich wel een dingetje denk ik.
2 0
eros
Over Casseira werd er ook gezegd dat hij goed was. Arana is beter en hij wordt vergeleken met Arias,.... nou dit beloofd veel goeds!

Ik ben benieuwd. Ik hoop ook nog op Eem goede buitenspeler en linksback.
1 -2
masterrr
Nu nog een linksback Overmars

Het wordt tijd dat het weer spectaculair wordt op de backposities
1 0
AjaxisMokum
Santiago Arias, daar wil je mee vergeleken worden.....
1 -2
Sterretje73
Klinkt allemaal prima maar goed met een zeehond in het achterhoofd blijf ik zeggen dat we het allemaal maar moeten gaan beleven. Ik hoop op een tweede hit ala Sanchez.
1 -1
The
Waarom Kerlon in het achterhoofd. Dat was toch een hele andere tijd, een heel ander Ajax.

1 0
Sterretje73
Moet ik dit serieus uitleggen ? Kerlon werd hier ook volledig gehyped met prachtige filmpjes etc. En kan er zo nog wel een paar opnoemen overigens. Wat er volgde was een deceptie van jewelste. Bovendien kan dat zelfs gebeuren met echt geweldige voetballers zoals ene Dennis Bergkamp. Die flopte volkomen bij Inter. Eerst zien dan geloven en er niet teveel druk opleggen.
0 0
Leprechaun
Als ik het zo hoor is hij het tegenovergestelde van het type back waar we nu mee spelen (Veltman en Viergever). Een positieve ontwikkeling wat mij betreft. In het moderne voetbal heb je backs nodig die 90 minuten blijven gaan en de gehele zijlijn bestrijken.
1 0
Mark10
Enkele keren zien spelen.
Heeft zeker talent en passie/inzet.
Vind hem technisch nog erg rommelig/wild, maakt hierdoor nog regelmatig foute keuzes.
Maar ben blij met deze aanwinst, heeft met juiste begeleiding alles in zich om een top spelers voor ons aller Ajax en daarna bij andere clubs te worden!
Ben geen Fan van Veltman als speler(wel een echte Ajacied), daarnaast zie ik het type Orejuela liever dan Veltman
0 0
WesleySonck
Is de komst van Danilo nou al officieel?
0 -1
Ajax#1900
Komt goed, hij verschillende betrouwbare bronnen hebben zijn overstap gemeld, officiële presentatie duurt alleen even ivm papierwerk.
1 0
ajaxminimax
Verweij zei van wel deze week. Het duurt alleen lang, omdat ze nog bezig zijn met de werkvergunning
1 0
willycicci
Hij heeft in ieder geval het profiel van de moderne back en de back die bij Ajax het beste past. Ben zeer benieuwd hoe hij zich hier gaat ontwikkelen.

Met Veltman hebben we nu een matige back die onwennig aan de bal is en aanvallend matig maar wel de captain, het is dus mar de vraag of die uit de basis te spelen
2 0